Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede Rus Köpek Cinsleri

Abone Ol 
7 Maddede Rus Köpek Cinsleri

Rus köpek cinsleri dünya çapında ünlüdür. Bu ülkeye özgü olan çok çeşitli köpek ırkları var. İşte en bilinen Rusya köpek ırkları…

Rus Köpek Cinsleri

Rusya’ya özgü köpek ırkları:

1. Samoyed Köpek Cinsi

Beyaz renkli ve kabarık tüylü bir köpek olan Samoyed, sevimli duruşu ile insanların ilgisini çeker. Yüksek enerjili ve oyun düşkünü olan bu hayvanlar, insanlarla vakit geçirmeyi pek severler. Bedenlerini ve zihinlerini meşgul tutacak bir şeylere ihtiyaç duyarlar. Çocuklarla ve diğer köpeklerle arası iyidir. Sadık ve sevecen bir dosttur. 12-14 sene kadar yaşar.

2. Sibirya Kurdu Köpek Cinsi

Rus Köpek Cinsleri

1900’lerin başında ortaya çıkan Sibirya Kurdu, en popüler Rus köpek cinsleri arasında yer alır. Kızak çekmek için yetiştirilen bu köpekler, ilerleyen süreçte evcil hayvan olarak son derece popüler olmuştur. Yüksek enerjili, uyumlu ve samimi bir köpektir. Yüksek fiziksel egzersiz ihtiyacı bulunur. İyi şartlarda bakılır ise 12-14 sene hayatta kalır.

3. Borzoi Köpek Cinsi

Rus Köpek Cinsleri

Uzun tüylü tazı cinsi olarak bilinen Borzoi, eskiden Rus kurt köpeği olarak tanınıyordu. Uzun boylu ve ince gövdeli bir köpek ırkıdır. Avlarını kovalamak konusunda başarılıdır. Koşmayı çok seven bir köpektir. Geniş bir alan gerektirir. Dolayısıyla bahçeli evler Borzoi köpekler için daha uygundur.

4. Siyah Rus Teriyer Köpek Cinsi

Rus köpek cinsleri listesinde yer alan Siyah Rus Teriyer köpek, son derece zeki ve hareketli bir köpektir. Sahibine çok bağlı ve sadıktır. Çocuklarla arası iyidir. Yabancılara karşı temkinli davranabilir. Bir tehlike hissettiği anda havlayacaktır ve savunmaya geçecektir. Eğitimi ve bakımı kolaydır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Hairless Terrier Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

5. Rus Chihuahua Köpek Cinsi

Bu sevimli köpekler, minik ırk grubuna dahildir. Oyun sever, ailesine düşkün ve uyumlu bir köpektir. Kedilerle bile arası iyidir. Sahibiyle zaman geçirmeyi ve köpek oyuncakları ile oynamayı pek sever.

6. Moskova Bekçi Köpeği Cinsi

Rus Köpek Cinsleri

Rus köpek cinsleri listesinde yer alan bu köpekler, büyük boyutlu ve bol tüylü bir hayvandır. Koruyucu bir köpektir. Kış şartlarına uygundur. Aslında çiftlik hayvanlarını korumak için yetiştirilmiştir. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmesine özen gösterilmelidir. Genelde 9-11 sene kadar yaşar.

7. Orta Asya Çoban Köpeği Cinsi

Henüz AKC tarafından tanınmayan bu köpek ırkı, eski çağlardan bu yana varlığını sürdürür. Çalışkan ve koruyucu bir köpektir. Sürüleri korumak için yetiştirilmiştir. Herkese uygun bir köpek değildir. Köpekler konusunda deneyimli kişilere hitap eder. Orta düzeyde enerjiye sahiptir. Bağımsız ve korkusuz bir köpektir. 12-17 sene kadar hayatta kalabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.