Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Sibirya Kurdu Nerede Yaşar? Sibirya Kurdu Yaşam Yeri

Abone Ol 
Sibirya Kurdu Nerede Yaşar? Sibirya Kurdu Yaşam Yeri

Sibirya kurdu, görüntüsü itibariyle çok asil, etkileyici ve güçlü bir köpektir. Peki, Sibirya kurdu nerede yaşar? Sibirya kurdunun bilinen bir diğer ismi ise Husky’dir. Bu köpekler etkileyici ve muhteşem göz renkleriyle dünyada en çok ilgi duyulan ve sahiplenilen köpeklerin arasında yer alırlar. Sibirya kurtları vahşi gibi görünseler de çok uysal yapıya sahiptirler. Bazı Sibirya kurtlarının cam mavisi gözlere sahip olması, etkileyici özelliğini daha da artırmaktadır. Ayrıca Sibirya kurtlarının düz mavi ve kahverengi gözlere sahip olanları da vardır.

Sibirya Kurdu Nerede Yaşar?

Çoğu insan Sibirya kurdu nerede yaşar diye merak eder. Sibirya kurdu, Rusya ve Rusya’nın kutuplara yakın olan bölgelerinde yaşar.  Günümüzde ise Sibirya’da yaşamını sürdüren ve soğuk bölgelerde orta çıkan bir köpek türüdür. Aynı iklim şartlarını taşıyan Alaska Eyaletine zamanla getirilerek bu bölgede de çoğalması sağlandı.

Ayrıca Sibirya’nın soğuk bölgelerinden biri olan Chukchi bölgesinde, bu bölgeye has olan Ren Geyiklerinin güdülmesi ve kızakların çekilmesi için Sibirya kurdu kullanılır. Bu köpeklerin dayanıklılık seviyesi son derece yüksektir. Bundan dolayı iş yükü ne kadar ağır olursa olsun Sibirya kurdu sağlam bir duruş gösterir.

Sibirya kurdu, 1925’li yıllarda insanların hayatını tehdit eden difteri salgınına karşı çok yardımcı olmuştur. İnsanlara birtakım ilaçların ulaştırılması için kızakları çekmiştir ve insanların iş yükünü hafifletmiştir. Bu köpeklerin sayesinde en ücra yerlere bile ilaçlar ulaştırılmıştır. Bu durum ise Sibirya kurtlarının uluslararası bir üne ulaşmalarında önemli bir rol üstlenmiştir.

Sibirya kurdu, köpek beslemek isteyenler tarafından çok ilgi gören köpeklerdir. Bu köpekler Türkiye gibi orta kuşak bölgelerinde beslenilse de Anavatanları gereği soğuk bölgelerde yaşamaları gerekir. Sibirya kurtlarının çift katlı yünsü olan kürkleri ve yumuşak üst kürkleri, -50 derece ila -60 dereceye kadarki soğuklara dayanabilmelerini sağlar.

Sibirya Kurdu Hangi İklimde Yaşar?

Sibirya kurdu nerede yaşar? Bu köpekleri orta kuşak ikliminde beslemek, onları doğal yaşamlarından koparmak ve yeni sıcak yaşam alanına alıştırmaya çalışmak doğru değildir. Türkiye de en fazla -20 dereceyi gören soğuklar bile Sibirya kurtlarının kısmen yaşamasına sebep olur. Ancak bu soğuklar bir geçicidir. Sibirya kurtları sürü halinde yaşamaya alışkın oldukları için en az 2 tane beslenmesi gerekir. Bu köpekleri apartmanda beslemek doğru değildir. Bahçeli ve müstakil evlerde bakımı üstlenebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Burun Akıntısı Nedenleri

Sibirya kurdunun büyük kar ayakkabılarını andıran tüyleri, patilerini buzlu zeminlere karşı korur. Kulakları dik bir şekildedir. Sıkı tüyleri, yünlü alt kürleri ve yumuşak bir dış kürkü vardır. Bu köpeklerin yüzleri ve vücutlarının alt kısımları beyaz, diğer kısımları ise gümüşten griye ya da sarıdan siyaha doğru değişiklik göstermektedir. Düzenli olarak köpek tarağı ile tüy bakımlarının yapılması gerekir.

Göz renkleri genelde mavi veya kahverengidir. Bazı Sibirya kurtları farklı göz renkleriyle daha çok dikkat çeker. Göz renkleriyle vahşi ve ürkütücü bir görüntüye sahip olsalar da son derece yumuşak huya sahiplerdir. Bu köpekler sürü arkadaşlarıyla da çok iyi anlaşırlar. Ev köpeğin olarak beslemek isteyenler çok olsa da kızak köpeği olarak daha uygundur.

Sibirya kurdu kibar, sevecen, oyuncu ancak bir o kadarda haylaz ve inatçı köpeklerdir. Bu köpekler ailelerine çok bağlıdır. Sibirya kurtlarıyla geçinmek çok kolay olup, zeki, sosyal, sakin ve sahiplerine çok bağlıdır. Bu köpeklerin eğitimleri çok kolaydır ancak sadece kendi işlerine gelen komutları daha çok yaparlar. Havaların soğuk olduğu zamanlarda daha hareketli olurlar ve daha çok koşarlar. Bu köpekler çok sık havlamadıkları için bekçi olamazlar. Ulumayı çok severler ve daha çok bahçeli evler için tercih edilirler. Son olarak bu köpekler yalnız kalmayı hiç sevmezler ve çok çabuk sıkılırlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.