Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

King Charles Spaniel Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
King Charles Spaniel Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Bugünkü yazımızda King Charles Spaniel ırkı ile ilgili birçok bilgi vereceğiz. Siz de bu güzel dostlarımızı daha yakından tanıma gayesindeyseniz yazımızı okumayı sürdürün. Bu köpeklerin baş kısımları bedenlerine göre normal ve muntazam bir seviyededir. Sönük ve yuvarlak gözleri vardır.

Gözleri çoğu zaman belirgin değildir. Göz kenarları ise her daim siyah bir renk almaktadır. Kulakları başlarının üstünden başlıyor ve çenelerinin altına kadar sürüyor. Genel manada köpek üreticileri bu köpeklerde kahverengi gözleri uygun buluyor dersek yanılmış olmayız diye düşünüyoruz.

Bu köpeklerin alınlarından çenelerine kadar inen beyaz bir akıntıları vardır. Boylarına göre uzun bir vücutları vardır. Bacakları kısadır. Peki bu köpek ırkının insanlarla ve hayvanlarla olan iletişimi nasıldır biliyor musunuz? Bu konu hakkında bilgiler vermeye devam ediyoruz. O halde işte detaylar…

King Charles Spaniel Köpek Irkının İnsanlarla ve Hayvanlarla Olan İlişkisi Nasıldır?

King Charles Spaniel

Uyuyan King Charles Spaniel

Bu dostlarımız, çocukların hemen hemen hepsi ile çok ama çok yakın bir şekilde dost olurlar. Sürekli olarak onlarla vakit geçirmekten keyif aldıklarını söyleyebiliriz. Bu cinsten olan köpekler genelde sert hareketleri sevmez ama çocuklara karşı daha toleranslı olurlar. Sakin bir yapıları vardır. King Charles Spaniel köpekler çok tatlıdır.

İnsanlara karşı genelde pozitif olarak yaklaşmayı severler. Agresif bir hareketleri olmaz. Tabii böyle olması için bu köpekleri yavru hal itibarıyla sahiplenmeniz gerekir. Ancak bu biçimde sosyal hale gelebilirler. Haydi gelin bu köpeklerin fiziksel özelliklerine bakalım. Bakalım bu köpekler hangi fiziksel özelliklere sahipmiş…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Curly Coated Retriever Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

King Charles Spaniel Köpeklerinin Fiziksel Yapıları Nasıldır?

Bu köpek ırkının boyu kesinlikle son derece ufak olmaktadır. Dişi olanı da erkek olanı da aynı boyda olur. 30-33 cm olan bir boyları vardır. Ağırlıkları da 5-8 kilo kadar olur. 10-15 senelik bir ömür sürerler. Elbette istisnai durumlar da yaşanabilir. Daha uzun süre yaşayan King Charles Spaniel köpek ırkı da görülmüştür.

King Charles Spaniel Köpek Irkı Karakter Yapısı Nasıldır?

Bu köpekler genel olarak enerjik bir yapıya sahiptir. Hareketlidirler ve bunu hemen belli etmekten asla geri durmazlar. Sportif bir köpektir. Oyun oynamaktan hazzetmediği bir an yoktur. Siz oyun oynamaktan sıkılmadığınız sürece onlar da sıkılmazlar. Sizinle zaman geçirmeyi çok severler. Huzurlu hissettikleri bilinir.

Bu köpekler tam bir kucak köpeğidir. Sizin kucağınızdan bir an olsun ayrılmak istemez. Temel olarak itaat eğitimi bu köpekler için ideal bir eğitimdir. Eğitime her daim açık olan King Charles Spaniel köpek ırkı, söz dinler. Kurallar belirlemediğiniz takdirde agresif davranışlar sergileyebilir.

Bu sebeple bu köpeklerin eğitimine sekizinci hafta itibarıyla başlanması önerilir. Ev köpeğidir. Fakat eski zamanlarda av köpeği olarak da kullanılıyordu. Görme yeteneği tamamen gelişmiş olan bir hayvandır. Isırma ve havlama davranışı göstermez ama sabırsız bir yapısı vardır. Bu sebeple sabrını sınamamalısınız.

Bu Köpekler Hangi Renklerde Karşımıza Çıkar?

Siyah ve bronz renkler, King Charles Spaniel türü köpeklerde sık görülür. Gözlerinin üstünde, yanak kısımlarında, kulaklarının iç bölgesinde, bacaklarında, kuyruk altında ve göğsünde lekeler vardır. Gövdesi siyahtır ve eşsiz bir görünüme sahiptir. Ruby türünde ise gövdenin tamamı kızıldır.

Bu köpeğin üç renkli olanı da vardır. Gözlerinin üst kısmında, kulağının altında ve yanak bölgesinde bronz izler bulunur. Kulakları da siyah renktedir. Blenheim Cavaliers adlı köpek türü ise göz ve kulaklarının çevreleyen kırmızıya dönük bir kestane renginde görülür diyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Sahibini Neden Isırır? Köpeklerin Sahibini Isırma Nedenleri

Bu köpek ırkının tüylerinin uzunluğu ortalamadır. Ara ara dalgalı tüyleri vardır ve yumuşak bir yapıda olurlar. Haftada iki defa fırçalamanız yeterli olur. Bu köpeklere her daim kaliteli olan bir köpek maması vermenizi öneriyoruz. Hassas bir ırk olduğu için her zaman iyi bir besinle beslenmelidir.

Köpekler de aynen bizler gibi sevgiyle büyürler. Onlara her daim sevginizi verin. Aksi halde bunalıma bile girebilirler. Ona destek olduğunuzu hissettirdiğiniz sürece sizi çok sevmeye devam edecektir. Bunu asla unutmayın, köpeğinize çok iyi bakın. Umarız her daim yan yana, keyifli ve huzurlu bir ömür geçirirsiniz!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.