Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Japanese Spaniel Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Abone Ol 
Japanese Spaniel Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Japanese Spaniel köpek ırkı ile ilgili bilmediğiniz her şeyi yazımızdan öğrenebilirsiniz. İşte tüm detaylar… Yazımız başlıyor!

Karakter Özellikleri

Japanese Spaniel köpek ırkı her daim neşelidir. Umut dolu ve mutlu olan bir köpek ırkıdır. Zekidir, sevgisini herkese gösterir. Size düşkün olur. Bu köpekler herkesi sevebilir. Nazik tavırlarıyla çocuksuz olan evler için en uygun köpeklerden biri olmaktadır.

Ev ortamında çocuklarınız bulunuyorsa lütfen onlara nazik olmaları gerektiğini öğütleyin. Bu köpek ırkının öteki köpeklerle arası iyidir. Bu köpekler ilgi odağı olmaya adeta bayılan bir ırk olmaktadır. Fazla havlama davranışı göstermez. Kucak köpeklerine göre daha iyi bir şekilde eğitim alan bir köpek ırkı olmaktadır.

Tarihçesi

İsmine karşın bu köpekler yüksek ihtimalle Kore taraflarından gelmektedir. Bu köpek ırkı daha sonraki zamanlarda Japonya dolaylarında geliştirilmiştir. 1700’lü senelerde de Avrupa dolaylarına taşınmıştır. Japon saraylarının popüler bir köpeği haline gelmiş ve kraliyet ailesine ait olan bir hediye şeklinde ev değiştirmiştir.

Bu köpeklerin popülerlik durumunda meydana gelen patlama ise Japonya’yı dünya ticareti konusunda açma görevini başarıyla tamamlamış olan Commodore Perry aracılığıyla 1853 senesinde Kraliçe Victoria’ya takdim edilmesi neticesinde gerçekleştirilmiş olmaktadır.

Fiziksel Özellikleri

Japon Spaniel köpeklerine aynı zamanda Japon Chin köpeği de denmektedir. Tamamen basık türde geniş bir suratı var. Yumuşak olan uzun tüyleriyle gösterişli bir köpektir. Yelesi sık olur. Boynu ve göğsünü kapsamaktadır diyebiliriz. Alnı son derece yuvarlak olur, alnında yer alan çıkıntı da belirgin bir halde olmaktadır.

Burnu iridir ve burnunda yer alan delikler son derece geniş olmaktadır. Burun kanalları ise kısa olur. Beyaz ve siyah olanların burnu da siyah olur genelde. Öteki köpeklerde de burun rengi ile kürk rengi arasında uyum olur. Çıkık ve anlamlı bakan gözleri badem biçiminde olur. Koyu renklidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9 Maddede Yüzmeyi Seven Köpek Cinsleri

Dişler ise birbirinin tam olarak üzerine gelecek bir halde ya da hafiften alt kısımdan konumlu olarak kapanabiliyor. Ters V biçiminde olan kulaklar ise tüylerle çevrelenmesi ile dikkat çeker. Beden yüksekliği ve uzunluğu ise hemen hemen aynı olmaktadır. Ön bacak kısmı genelde yere doğru dik basar.

Kemikleri incedir. Kürkü ise çoğu zaman siyahtır. Tabii kızıl, kaplan desenli ve sarı da olabilir. Tüylerle kaplanmış olan kuyruğu ise sırt kısmında kıvrılır. Adımlarını her zaman yüksek atan bir köpek olması ile dikkat çeker. Haydi gelin bu köpeklerin bakımına dair bilgiler edinelim…

Bakımı

Apartman ortamında yaşamaya meyilli bir köpek ırkıdır. Ev içerisinde normal bir seviyede hareket etmeyi sever. Sürekli olarak egzersiz gereksinimi olan bir canlı değildir. Düzenli bir biçimde yürüyüşe çıkmak, oyunlar oynamak bu köpekler açısından son derece yeterli olacaktır. Sürekli bir şekilde yolculuk etmek istemez.

İklim değişikliğini de seven bir hayvan değildir. Bunun nedeni ise tüylerinin son derece hassas olmasındandır. Bu köpeklerin bakımını yapmak ise her zaman için kolay olmaktadır. Gün içerisinde birkaç dakika boyunca tüylerini güzelce tarayarak her daim parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Düğümleri temizleyin.

Beslenme

Alerjiye meyilli bir ırk olduğundan bu köpeklerin beslenmesi meselesinde her zaman dikkatli olmanız lazım gelecektir. Kilosunu kontrol altına almalısınız. Üst solunum yolu sorunu yaşaması da engellenmiş olur. Gün içerisinde 2 öğün biçiminde kaliteli köpek mamaları ile beslenmesi gereken bir cinstir kesinlikle.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Japanese Spaniel köpek ırkı her zaman için çocuklarla iyi anlaşabilir. Fakat ufak yaşlardan itibaren sosyalleştirilirse iyi anlaşır. Aynı şekilde köpeklerle de arası iyi olacaktır. Ama onu sosyal hale getirmezseniz başına buyruk hareket edebilir.

Bu durumun yaşanmaması için yapmanız gerekenler vardır. Onlara karşı sevginizi hissettirin ve bunu bilmelerini net bir şekilde sağlayın. Sosyalleşmelerine en sık yardımcı olacak şey budur. Sosyal olmaları harika bir şeydir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Tüy Dökülmesi Nedenleri Nelerdir?

Sıkça Sorulan Sorular

Japanese Spaniel köpek ırkı hakkında sık sorulan sorular ve yanıtları…

Yaşam Alanı Nasıl Olmalıdır?

Bu köpekler apartman yaşamına ayak uydurabilir. Ev içerisinde orta derecede hareketli olurlar. Bahçesiz de yaşayabilirler. İklim değişikliğine karşı hassas olur.

Egzersiz Gereksinimi Var mıdır?

Bu köpekler fazla egzersize gereksinim duymaz. Fakat düzenli bir yürüyüş ve oyun olanağı ile yaşamayı severler. Bu onları her zaman için mutlu eder.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.