Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Dachshund (Sosis Köpek) Özellikleri ve Karakteri

Abone Ol 
Dachshund (Sosis Köpek) Özellikleri ve Karakteri

Dachshund köpekler tazı ailesine mensuptur. Bu köpekler genellikle kısa bacakları ve uzun gövdeleri nedeniyle “sosis köpek” olarak da bilinirler. Sevimli ve aykırı görünüşleri nedeniyle sıklıkla tercih edilen bu köpeklerin kökeninin ise Eski Mısır’a kadar uzandığı düşünülmektedir. Peki, tam bir aile köpeği olan Dachshund köpeklerin özellikleri nelerdir? Bu köpeklerin öne çıkan karakter özellikleri ile fiziksel özellikleri nelerdir?

Dachshund Köpeklerin Özellikleri Nelerdir?

Sosis köpeklerin tüyleri ve boyları farklılık gösterebilir. Bu nedenle de tüy ya da boyutlarına göre farklı şekillerde adlandırılabilirler. Çok bilinen Dachshund köpekler genellikle smooth grubuna aittir. Smooth grubuna ait köpeklerin tüyleri kısa, yumuşak ve kabarıktır. Longhaired Dachshund köpekler ise uzun ve dalgalı tüyler içerir.

Dachshund

Wirehaired Dachshund köpeklerin tüyleri kısa ve serttir. Tüy özelliklerine göre bu üç farklı isme sahip olabilen sosis köpeklerin en bilinen hali ise yumuşak ve kısa tüye sahip olan smooth köpek grubudur.

Uzun kuyruğa sahip olan bu sevimli hayvanlar kuyruklarını genellikle sırtlarının hizasında tutarlar. Büyük ve sarkık kulaklara sahip olan bu köpeklerin gözleri yeşil, kahverengi, kızıl ve siyah gibi farklı renklerde olabilir. Pek ağır olmayan vücutları da büyük değildir ve bu yüzde evde bakmak için ideal köpeklerdendir.

Dachshund Köpeklerin Karakter Özellikleri Nelerdir?

Bu ırk oldukça zekidir ancak eğitilmek için pek hevesli değiller. Kendi istediklerini yapmak için daha hevesli oldukları söylenebilir. Bu yüzden onları eğitmek bir hayli zorlayıcı olabilir. Her ne kadar eğitilmek istemese de sabırlı ve doğru şekilde verilen eğitim sonucunda öğrendiklerini uygularlar.

Dachshund

Sahiplerine ve sevdikleri kişilere karşı aşırı bağlı olan bu cins, yavruluk döneminde mümkün olduğunca sosyalleştirilmelidir. Bu sayede agresif şekilde davranmalarının önüne geçmek mümkün olabilir. Yeteri kadar sosyalleşmeyen Dachshund köpekler aşırı bağlı oldukları kişilerin yanında başkasını gördükleri zaman saldırganlaşma eğilimi gösterebilirler. Bu tür davranış bozukluklarının ortaya çıkmaması için erken dönemde sosyalleşme büyük öneme sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Parazit Belirtileri ve Tedavisi

Bununla birlikte oyun oynamaktan ve ilgi görmekten büyük keyif alırlar. Eğlenceli köpek oyuncakları ile zaman geçirmeyi severler. Bu sebeple de tam bir aile köpeği oldukları söylenebilir. Çocuklar ile güzel iletişim kurabilen ve onlarla oyun oynamaktan keyif alan sosis köpek ırkı, enerjik yapıları nedeniyle sürekli olarak evde tutulmaması gereken köpeklerdir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.