Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Sibirya Kurdu Yavru Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Sibirya Kurdu Yavru Bakımı Nasıl Olmalı?

Sibirya kurdu yavru bakımı konusunda dikkatli ve düzenli olmak onların sağlıklarını koruduğu gibi aynı zamanda daha göz alıcı görünmelerini de sağlar. İşte Sibirya kurdu yavrusu için bakım önerileri!

Sibirya Kurdu Yavru Bakımı: Sibirya Kurdu Tüy Bakımı

Cam gibi parlayan gözleri ile kendine hayran bırakan bu aktif ve dost canlısı köpek ırkı, bakımlı ve gür tüyleri ile dikkat çeken köpeklerdendir. Bakımları sırasında ise pek çok farklı noktaya dikkat etmek köpeklerin özel görünümlerini en iyi şekilde sergilemesine ve olası sağlık problemlerinden de uzak kalmalarına yardımcı olabilir.

Bakım sırasında tüylerin, dişlerin ve tırnakların iyi şekilde temizlenmesi gerekir. Örneğin tüy bakımı için köpeklerin uygun köpek şampuanları ile yıkanması önerilir. Ayrıca kuru köpek şampuanlarının da tercih edilmesi bu köpeklerin özel tüy yapılarına zarar gelmesini önler. Sürekli olarak sıvı şampuan ve su ile yıkanan Sibirya köpeklerinin tüyleri özelliğini kaybedebilir. Eğer bir Sibirya kurduna sahip iseniz köpeğinizin tüylerinin özel yapısını koruması için onu sık sık su ve sıvı şampuan ile yıkamamanız gerekmektedir. Kuru şampuanları tercih ederek köpeğinizin temizliğini iyi şekilde sağlamanız mümkün olabilecektir.

Tüylerin bakımı sırasında taramayı da düzenli tutmalısınız. Yavru köpeğinizin tüylerinin özelliğini koruması, bakımlı görünüme sahip olması ve olası tüy problemlerine sahip olmaması için sık sık ve düzenli şekilde uygun köpek tarağı ile taranması önerilir. Uzun tüylü köpeklerin bakımlarında özellikle de ince uçlu ve uzun fırçalar tercih edilir. Bu sayede köpeklerin tüylerinin iyi şekilde taranması mümkün olabilir. Ayrıca tarama sırasında köpeğinizin cildinin de zarar görmesini istemiyorsanız tarağınızı köpeğinizin tüy özelliklerine göre seçmeniz gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeğimin Ateşi Var Ne Yapmalıyım? Köpeklerde Ateş Problemi

Sibirya Kurdu Yavru Bakımı: Sibirya Kurdu Genel Temizlik İhtiyacı

Köpeğinizin cildini ve tüylerini şampuanlar ile iyi şekilde yıkasanız ve düzenli şekilde tüylerini tarasanız bile yüz bölgesini yıkamamanız gerekir. Yüz bölgesini ve gözlerin etrafını temiz ve nemli bir bez ile düzenli olarak silmeniz, olası göz problemlerine yakalanma riskini azaltır. Köpeğinizin gözlerinin çevresinin temiz olması onun çeşitli enfeksiyonlardan korunmasını sağlar. Ayrıca kulakların içi ile çevresinin de düzenli olarak nemli ve temiz bir bez ile silinmesi gerekir. Eğer kulakların çok kirli olduğunu fark ederseniz köpek kulak temizleme solüsyonlarından yardım alabilirsiniz. Bu sayede kulak içinde meydana gelen kirler sıvı sayesinde çözünerek kolaylıkla temizlenebilecektir.

sibirya kurdu yavru

Sibirya Kurdu Yavru Bakımı: Sibirya Kurdu Diş Bakımı

Dişlerin bakımı da köpeğinizin sağlığı için son derece önemlidir. Sibirya kurdunuzun dişlerini uygun diş fırçası ve diş macunu ile düzenli olarak fırçalamanız çürük, plak ve tartar benzeri pek çok rahatsızlığın önüne geçmenizi sağlar. Köpekler için üretilen uygun diş fırçalarını ve diş macunlarını tercih ederek siz de iyi şekilde ağız bakımını sağlayabilirsiniz. Düzenli şekilde dişlerin fırçalanması ile köpeğinizin ağzında oluşabilecek kötü kokuları da engelleyebilirsiniz.

Bakım sırasında köpeğinizin bir yavru olduğunu unutmadan hareket etmeniz gerekir. Örneğin dişleri fırçalarken köpeğinizin dişlerinin geçici olduğunu unutmamalısınız. Eğer gerçekten küçük bir yavru Sibirya kurduna sahip iseniz köpeğinizin dişleri gelişecek, değişecek ve güçlenecektir. Bu sebeple de onun ağız yapısına uygun olan diş fırçalarını düzenli şekilde tercih ederseniz köpeğinizin yavruluk dişlerinin de gelişimini destekleyebilirsiniz. En kaliteli köpek diş macunu ve köpek diş fırçaları için TIKLAYINIZ!

Sibirya Kurdu Yavru Bakımı: Sibirya Kurdu Tırnak Bakımı

Yavrular bakım konusunda pek istekli olmayabilirler. Özellikle de yavrunun tırnaklarını kesmek istediğiniz zaman size tepki göstermeleri mümkündür. Yine de çeşitli oyunlar ve ödüller ile köpeğinizi tırnaklarını kesme konusunda ikna etmeniz mümkün olabilmektedir. Tırnakların ayda bir ya da iki kez olmak üzere düzenli şekilde kesilmesi gerekir. Bu sayede uzayan tırnakların bir yere takılarak kırılması riski ortadan kalkar ve köpeğinizin size ya da herhangi birine istemeden de olsa uzayan tırnakları ile zarar verme riski azalır. Ayrıca köpeğiniz dışarıda sık sık gezen bir köpek olacağından dolayı mutlaka eve geldiği zaman patileri temizlenmelidir. Dışarıdan gelebilecek her türlü bakteri ve hastalık sebebi bu şekilde ortadan kaldırılabilir. Köpek tırnak makası çeşitleri için online pet shop mağazamızı mutlaka incelemelisiniz!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  20 Maddede En Popüler Orta Irk Köpekler

Sibirya Kurdu Yavru Bakımı: Sibirya Kurdu Egzersiz İhtiyacı

Sibirya kurtları yoğun aktiflik gereksinimi duyan enerjik köpeklerdir. Bu sebeple de yavruluk döneminden itibaren düzenli ve yeterli bir egzersiz programına sahip olmaları gerekir. Yetişkinlik döneminde ortalama bir saat kadar egzersiz köpeğiniz için yeterli olacaktır. Yavruluk döneminde ise köpeğinizle yakalama ve kovalama oyunları oynamanız ve o yorulduğu zaman bu oyunlara ara vermeniz yeterlidir. Köpeğiniz genellikle sizinle uzun süre oyun oynamak ve aktif kalmak isteyecektir çünkü aktif köpekler olduklarından ev içerisinde enerjilerini boşaltmanın bir yolunu bulamayıp sıkılırlar. Yavrular çok daha enerji dolu olabileceğinden dolayı onların yorulmasını ve oyundan sıkılmasını beklemeniz en doğrusu olacaktır. Ayrıca, yavru köpeğiniz için eğlenceli köpek oyuncakları sağlamayı da ihmal etmemelisiniz.

Sibirya Kurdu Yavru Bakımı: Sibirya Kurdu Eğitimi

Yavruluk döneminden itibaren kendini baskın göstermek isteyen Sibirya kurdu köpeklerinin eğitimlerine erken dönemde başlamanız gerekir. Oynadığınız oyunlarda dahi baskın olan tarafın siz olduğunu ona belirtmeniz gerekmektedir. Ancak bu sayede köpeğinizin her türlü eğitimini en kısa sürede ve en iyi şekilde tamamlamanız mümkün olabilecektir. Bu süreçte köpeğinizi ödüllendirmeniz ve yavruluk döneminde Sibirya kurdunuz ile bol bol vakit geçirmeniz de önemlidir. Bu sayede güçlü bir bağlılık ve ilişki için gereken temeller yavruluk döneminde atılabilir. Köpek eğitim ürünleri için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. malatya rent a car dedi ki:

    süper bi köpek