Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Beyaz Sibirya Kurdu Özellikler,Beslenme ve Bakımı

Abone Ol 
Beyaz Sibirya Kurdu Özellikler,Beslenme ve Bakımı

Bugünkü yazımızda beyaz Sibirya kurdu ile ilgili detaylı bilgiler veriyor olacağız. Sibirya kurdu, yani Husky ırkına ait olarak köpekler ilgi çekici gözleriyle çok sevilirler. Yabani görünseler de uysal olurlar. Bazı türlerinde ise cam mavisi gözlere denk geliriz. Çok havalı görünürler. İşte detaylar…

Beyaz Sibirya Kurdu Genel Özellikleri Nelerdir?

Beyaz Sibirya kurdu

Suyun İçinde Yatan Beyaz Bir Sibirya Kurdu

Bu köpekler yetişkinlik zamanlarına geldikleri zaman otuz kilo kadar olabilirler. Soğuk iklim köpekleridir. Bu nedenle kar üzerinde rahat rahat yürürler. Beyaz Sibirya kurdu köpeklerinin kafatası ise sivri ve uzundur. Kulakları da dik biçimli olur. Birçok türünde sırt üstünde bulunan tüyleri gri ve siyah olmaktadır. çok hoş bir görünüme sahiptirler.

Karnında ve bacaklarında olan tüyleri ise beyaz olur. Bu köpekler inatçı karakterleri ve özgürlüklerine düşkün olan yapılarıyla kendilerine özgü olan özelliklerin bir araya geldiği oyuncu ve zeki köpekler olmaktadır. Bu köpeklerin boyu yetişkinlik evresinde altmış cm kadar olur. Çiftlikler ve bahçeli evlerde yaşam sürerler. Hemen hemen on iki ila on beş sene arasında bir yaşam sürerler.

Beyaz Sibirya Kurdu Köpeklerinin Kökeni Neresidir?

Bu köpekler ilk olarak Rusya ülkesinde ortaya çıkmıştır. Yaşamını Sibirya taraflarında sürdürür. Seneler içerisinde Alaska Eyaleti taraflarına getirilerek burada da üremesine devam edilmiştir. Sibirya taraflarının Chukchi adlı yerinde, Renk Geyikleri’nin güdülmesinde ve kızakların çekilmesi konusunda görevlendirilen bir köpek haline gelmiştir.

Dayanıklı bir köpektir. Ağır iş yükünü de kaldırabilir. Çalışmayı seven bir köpek türü olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 1925’li senelerde insan ırkının yaşamını tehdit eden difteri adlı salgına karşı bu köpekler de çok çalışmıştır. İlaçları hastalara ulaştırma konusunda kızakları çekerek yardım eden beyaz Sibirya kurdu köpekleri bu konuda herkesin kalbini kazanmayı başarmış bir köpektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Beauceron Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık Durumu

Beyaz Sibirya Kurdu Karakter Yapısı Nasıl Olmaktadır?

Bu köpekler yabani görüntüleri görmezden gelindiğinde nazik ve kibar köpekler olmaktadır. Sibirya kurtları diğer köpekler ve hayvanlarla geçinme konusunda ılımlı olan köpeklerdir. Zeki ve uysal köpekler olduklarını ifade etmek ise her zaman için mümkün olmaktadır.

Sosyal köpeklerdir. Bazı zamanlarda inatçılıkları tutabilir. Çocuklarla sıkı bir dostluk bağı kurabilirler. Sevmedikleri komutlara uymazlar. Yavruluk zamanları itibarıyla eğitimle beraber büyütülürlerse ileriki zamanlarda verdiğiniz komutları daha iyi dinleyebilirler. Buna dikkat etmekte kesinlikle fayda var diyebiliriz.

Beyaz Sibirya kurdu köpekler, ulumaktan hoşlanırlar ama çok havlamazlar. Bu da büyük bir artı olmaktadır. Havanın bir hayli soğuk olduğu günlerde enerjileri artar ve egzersiz gereksinimleri de artmış olur. Fakat hava ısındığı zaman bu fonksiyonlarını kısmen kaybettiklerini söyleyebiliriz.

Bu köpekler tek başlarına kalmaktan hazzetmezler. Başıboş biçimde dolaşmayı severler. Bu nedenle kalabalık alanlarda asla tasmasını bırakmamalısınız. Aksi halde kaçabilir. Ardından kaybolabilir. Bu da sizi son derece zor bir duruma sokacak demektir.

Beyaz Sibirya Kurdu Yaşam Alanı Nasıl Olmalıdır?

Görünümleri nedeni ile etkileyici ve uyumlu olan bu köpekler, köpek sever kişilerin en sevdiği köpeklerden biridir. Günümüze bakıldığı zaman birçok ülkede bu köpeklerin sahiplenildiğini görürüz. Ama bu köpeklerin soğuk alanlarda yaşaması her zaman için daha iyi olacaktır.

Çift tabakalı olan yün gibi kürkleri ve yumuşacık üst kürkleri bu köpeklerin elli ila altmış dereceye dek soğuklara dayanabilmesini kolay hale getirir. Bu köpekleri orta kuşak bir iklimde büyütmek, onları doğal alanlarından koparmak manasına geldiği için esefle kınadığımız bir harekettir.

Ülkemizde soğuk hava -20 dereceyi bulabiliyor. Bu bile bu köpekler için mantıklı değildir. Onlar daha da soğuk havayı sever. Apartmanda yaşıyorsanız bu köpek size uygun olamaz. Sürü halinde yaşamaktan hazzettikleri için onu bir tane daha beyaz Sibirya kurdu köpeği ile beslemeniz gerekecek demektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Cilt Kanseri Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

Beyaz Sibirya Kurdu Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bu köpekler, senede tam olarak iki kez tüy döküyor. Haftada birkaç kez tüylerini bir köpek tarağı yardımı ile taramalısınız. Bunun haricinde başka bir gereksinimi olmayan bu köpekler, yoğun olarak tüy dökme zamanlarında veteriner hekim kontrolüne muhtaçtır. Bu köpeklerin kulaklarında meydana gelebilecek parazitlere karşı büyük bir önlem almalı ve her daim kulaklarını temiz tutmalısınız.

Beyaz Sibirya kurdu köpeklerinin egzersiz gereksinimi bir hayli yüksek olur. Ama havanın sıcak olduğu zamanlarda bu köpekleri dışarı çıkarmamalısınız. Sıcak zamanlarda serin bir ortamda durmaları gerekir. Fakat bu köpekler soğuk günlerde kesinlikle tam bir enerji bombası haline gelirler. Sürekli oyun oynamak isterler ve sizden ilgi beklerler.

Az evvel de söylediğimiz gibi adı üzerinde Sibirya kurdu cinsine mensup olan köpekler soğuk havayı sever. Bu nedenle sıcak iklime sahip alanlarda zor bela bir yaşam sürerler. Örneğin Antalya sıcağı bu köpekler için asla uygun bir sıcaklık seviyesi olamaz. Lütfen onları doğalarından ayırmayın. Bırakın soğuk yerlerde yaşasınlar, emin olun böyle çok daha huzurlu hissediyorlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.