Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

American Indian Dog Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Abone Ol 
American Indian Dog Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Kolay eğitilen zeki ve sadık ırklardan biri olan American Indian Dog ırkına mensup köpekler; uysal ve ilgi görmeyi seven karakterleri ile de dikkat çekerler. Aile üyelerinin sevgi ve güvenini kısa sürede kazanabilen American Indian Dog köpekleri özellikle de avcı ve bekçi görevinde kullanılan koruma güdüsü yüksek köpeklerdir.

American Indian Dog Köpek Karakter Özellikleri

Bekçi köpeği olarak tercih edilen American Indian Dog köpekleri, koruma güdüsü yüksek olan sadık ve akıllı köpek ırklarından biridir. Sadık karaktere sahip olan bu köpekler hem sahiplerine çok güvenir hem de sahiplerinin güvenini kazanmak için ellerinden geleni yaparlar. Zeki olan bu köpekler eğitimlerini kolayca tamamlayabilir, davranış ve hareket eğitimlerini de kısa sürede alabilir. Ayrıca eğitim sırasında da çok anlayışlı olan bu köpeklerin genel karakterleri son derece uyumludur.

Yeni insanlar ile tanışmaya açıktırlar ve sosyal yapıları onların diğer köpeklerle ve çocuklarla da çok iyi anlaşmasına olanak sağlar. Diğer evcil hayvanlar ile çok iyi geçinebildikleri söylenemez çünkü bu köpeklerin avcı güdüleri diğer evcil hayvanlar ile anlaşmaları konusunda sorun yaratabilir.

Yalnız kalmaktan, ilgi görmemekten ve tüm günü eve kapalı şekilde geçirmekten hoşlanmayan bu köpekler sahiplerinin ilgisini görmeyi dört gözle bekler. Özellikle de uzun saatler boyunca çalışan ve köpeği ile pek ilgilenemeyecek kişilerin American Indian Dog köpeğini sahiplenmesi, aralarındaki ilişkinin ve köpeğin psikolojisinin sağlıklı olması açısından pek doğru değildir. Gün içinde dolaşmayı, oyun oynamayı ve sahibi ile herhangi bir aktivite içinde bulunmayı seven bu köpekler ile oldukça keyifli şekilde vakit geçirebilirsiniz.

American Indian Dog Köpek Tarihçesi

Oldukça eski bir kökene sahip olan bu köpekler, eski çağlarda kızılderililer tarafından dahi yetiştirmiş olan özel ırklardan biridir. O dönemde kutsal olarak bile görülen, yetiştirilen, avcılıkta yardım alınan, yerine göre kürkü bile kullanılan ırkın kökeni oldukça eskidir. Kızılderililer tarafından eşyalarının taşınmasında da kullanılan bu köpeklerin nesilleri tükenmektedir. Bu nedenle de soy ağaçları tam olarak bilinmese dahi yetiştiriciler günümüzde bu ırkı yeniden ayakta tutmak için ciddi çaba sarf etmektedir.

American Indian Dog Köpek Fiziksel Özellikleri

Ortalama olarak erkek American Indian Dog köpekleri dişilere göre daha cüsseli bir yapıya sahiptir. Erkek American Indian Dog köpeklerinin yükseklikleri ortalama 48 – 54 cm boyutlarına ulaşabilir ve kiloları da ortama olarak 14 – 21 kilogram arasındadır. Dişi American Indian Dog köpeklerinin yükseklikleri ise 46 – 51 cm arasındadır ve kiloları da 11 – 18 kilogram arasında değişiklik gösterebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Pug Köpekler Hakkında Merak Edilenler

Kısa tüylü ırklardan biri olan American Indian Dog köpekleri, düz ve çift tabakalı bir tüy yapısına sahiptir. Bu köpeklerin kürkleri su geçirmez yapıdadır. Farklı pek çok kürk rengine sahip olabilen bu cinsin siyahtan beyaza kadar hemen hemen her renkte kürkü olabilir. Çok az tüy döker, sık sık yıkanması, tüy yapısına zarar verebilir.

İnce ve uzun buruna sahip olan American Indian Dog köpeklerinin başları uzun ve üçgen şeklindedir. Bu köpeklerin göz, kürk rengi gibi özellikleri oldukça farklılık gösterebilir çünkü yıllar içinde görünüşten ziyade işleve yönelik şekilde çiftleştirmiş ve evrimleştirilmişlerdir. Bu sebeple de klasik bir kürk ya da göz rengine sahip olmadıklarını söylemek mümkündür. Ayrıca bu köpeklerin en belirgin özelliği, perdeli yapıya sahip ayaklarıdır. Hem karda kolay yürümelerini sağlayan hem de yüzmelerine yardımdı olan bu perdeli yapıya sahip ayakları onların ayırt edilmesine yardımcı olan oldukça işlevsel fiziksel özelliklerinden biridir.

American Indian Dog Köpek Bakımı

Bu cinsin tüyleri çok fazla bakıma ihtiyaç duymamakta birlikte sık sık yıkanması da tavsiye edilmez. Tüyleri su geçirmez yapıya sahip olduğu için sık sık yıkanması tüylerin bu yapısını kaybetmesine neden olabilir. Köpeğinizin tüylerini su ve şampuan ile yıkamak yerine kuru şampuan yardımıyla temizlemeyi tercih edebilirsiniz. Ayrıca nemli ve temiz bez ile de yüz bölgesini ve ayakları temizleyebilirsiniz.

Köpeğinizin kulaklarını, göz çevresini ve yüz bölgesini temizlemek için nemli ve temiz bir bez kullanabilirsiniz. Kulakları temizlerken ayrıca kulak temizleme solüsyonlarından yardım alabilirsiniz. Köpeğinizin kulaklarını ve yüz bölgesini sık sık temizlemeniz, onun sağlığı için oldukça önemlidir. Bu nedenle de temizliği aksatmadan düzenli hale getirmeniz önerilir.

Perdeli yapıya sahip ayakları da dışarıdan geldikten sonra yıkayabilir ya da kolayca silebilirsiniz. Bu sayede dışarıdan eve mikrop getirmesini önleyebilirsiniz ve köpeğinizin gözüne ya da ağzına da mikrop bulaştırmasına engel olabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Kaç Yıl Yaşar?

Bakım konusunda tırnakların kesilmesi ve diş temizliğinin yapılması da oldukça büyük önem taşır. Tırnakları uzadıkça köpeklere uygun tırnak makasları ile kesmelisiniz. Bu işlem sırasında köpeğiniz hırçınlaşabilir. Bu yüzden de mümkün olduğunca yorgun olduğu bir anda tırnaklarını kesmeniz onun daha az tepki göstermesine yardımcı olacaktır. Diş temizliği içinse köpeğinizin diş yapısına uygun köpek diş fırçalarını ve diş macunlarını kullanabilirsiniz. Bu yalnızca ağız kokusunun giderilmesine değil dişlerin ve ağzın da temizlenmesine yardımcı olacaktır. Tartar ve plak oluşumu bu şekilde önlenebilir, çürüklerin oluşumu engellenebilir.

Oldukça az tüy döken bu köpeklerin tüylerinin sık sık taranması gerekmez. Yine de tüylerin birbirine dolanmaması için düzenli şekilde tüylerin taranması en iyisi olacaktır. Bu sayede köpeğinizin tüyleri sağlıklı ve güçlü bir görünüme kavuşabilir.

Köpek bakım ürünleri için online pet shop mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

American Indian Dog Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Diğer köpekler ve çocuklar ile çok iyi anlaşabilen American Indian Dog köpekleri, diğer evcil hayvanlar ile çok iyi şekilde geçinemeyebilir. Bu köpekler avcı karaktere sahip olduğu için diğer evcil hayvanlar ile anlaşma konusunda sorun yaşayabilirler. Bu nedenle de köpeğinizi farklı evcil hayvanlar ile tanıştırırken dikkatli olmanızda yarar vardır.

American Indian Dog köpekleri, aktif ve sevecen tavırları sayesinde hem diğer köpekler ile hem de çocuklar ile çok iyi anlaşabilir. Bu köpekler özellikle de diğer köpeklerle kolaylıkla iletişime geçebilirler ve kısa sürede sağlam dostluklar geliştirebilirler.

Çocuklar ile oyun oynamaktan keyif alan ve onlarla iyi anlaşan American Indian Dog köpekleri aileniz için iyi bir dost olacaktır. Yalnız kalmaktan pek keyif almayan bu köpekler günlerini evde ya da dışarıda çocuklar ile oynayarak geçirmekten büyük bir zevk alacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Brussels Griffon Köpek Irkı (Brüksel Griffonu) Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

American Indian Dog Köpeklerde Beslenme

Son derece aktif bir karaktere sahip olan American Indian Dog köpeklerinin beslenme programlarının onların günlük aktifliğine yönelik olması gerekir. Köpeğiniz gününün büyük bir kısmını dışarıda ya da evde oyun oylanarak ve koşup egzersiz yaparak geçiriyorsa onun beslenme programında yüksek enerjiye sahip proteinli mamalara yer vermeniz önerilir. Bu sayede kaliteli enerji elde edebilen köpeğiniz aktifliğini sağlıklı şekilde korur.

Her köpeğin kendine has bir beslenme programı olması gerekir. Bu sebeple de köpeğinizin yaşına, ırkına, günlük harcadığı enerjiye, mevcut sağlık sorunlarına yönelik bir beslenme programına sahip olmak için veterinerinize danışabilir, köpeğinizin sağlığını destekleyecek bir program benimseyebilirsiniz.

Kaliteli ve besleyici köpek mamaları için TIKLAYINIZ!

American Indian Dog Köpekleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sevecen, aktif ve zeki köpeklerden biri olan American Indian Dog köpekleri hakkında sıkça sorulan sorulara göz atalım.

American Indian Dog Köpeklerinin Yatkın Olduğu Hastalıklar Nelerdir?

Bu köpeklerin bilinen herhangi bir hastalığa yatkınlıkları yoktur. Yine de köpeğiniz aktif bir köpekse kalça çıkıklarına dikkat etmeniz son derece önemlidir. Bunun dışında American Indian Dog köpeklerinin sahip olabileceği, yatkınlık gösterebileceği özel hastalıklar yoktur.

American Indian Dog Köpekleri Kaç Yıl Yaşar?

Ortalama 14 – 20 yıl ömre sahip olan American Indian Dog köpekleri, düzenli ve doğru bakım ile uzun yıllar boyunca en iyi dostunuz olabilir. Uzun yıllar boyunca sağlıklı ve güzel bir hayata sahip olması ve size eşlik etmesi için köpeğinizin kontrollerini, bakım ve temizliğini aksatmadan ona ilgi göstererek mutlu bir yaşam sunabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.