Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpekler Yoğurt Yiyebilir Mi?

Abone Ol 
Köpekler Yoğurt Yiyebilir Mi?

Köpekler yoğurt yiyebilir mi? Yoğurt, kalsiyum ve proteinler gibi besin bileşenleri ile yüklüdür. Bunun yanı sıra sindirim sağlığını teşvik eden probiyotikler yönünden zengindir. İnsanlar tarafından çok uzun senelerden bu yana tüketilir. Kalp hastalıklarını ve osteoporoz gibi rahatsızlıkları önleme gücüne sahiptir. Bağışıklığı da optimal anlamda destekler. Kilo kontrolüne yardımcı olan yoğurt, diğer yandan diyet listelerinde de sıklıkla yer alır. Peki, köpeklere yoğurt verilir mi?

Köpekler Yoğurt Yiyebilir Mi? Yiyemez Mi?

Köpekler Yoğurt Yiyebilir Mi?

Köpekler yoğurt yiyebilir mi sorusu evcil köpek sahipleri tarafından sıklıkla sorulur. Genel olarak konuşursak, yoğurt, köpekler için güvenli bir seçimdir. Ancak veterinerler, her köpek için yoğurdun uygun olmadığını söyler.

Kalsiyum ve protein bakımından zengin olan yoğurt, insanlar için oldukça faydalı bir besin. Genellikle sindirim sağlığı için tercih edilse de, yoğurdun genel vücut sağlığı üzerinde birçok olumlu etkisi var. Bu faydalar evcil hayvanlar için de geçerli olabilir.

Evcil köpekler için özel olarak formüle edilmiş probiyotik takviyeleri, onlar için çok daha sağlıklı kabul edilir. Çünkü her köpek yoğurdu ideal bir şekilde sindiremeyebilir. Köpeklere verilmesi tavsiye edilen yoğurt miktarı, önemli sağlık yararları sağlamak için yeterli olmayacaktır. Fakat arası sıra atıştırmalık olarak köpeklere sunulabilir. Yine de köpeğinize yoğurt verip veremeyeceğiniz konusunda bir veterinere danışman en doğrusu olacaktır. Köpeklerin temel beslenmesinin köpek maması içermesi gerektiğini de unutmamalısınız.

Köpekler İçin Yoğurdun Tehlikeleri

Köpekler yoğurt yiyebilir mi açıkladık. Şimdi de köpekler için yoğurdun zararlarından bahsedelim. Sade yoğurt köpekler için zararlı değildir. Ancak birçok köpek, yoğurtta yer alan laktozu sindirmekte zorlanır. Bu durum diğer süt ürünleri için de geçerlidir. Köpeğiniz yavruluktan çıktıktan sonra artık vücudu laktozu sindiremez. Bu sebeple de köpeğinize süt ürünleri vermek, bağırsak ve sindirim sorunlarına yol açabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Curly Coated Retriever Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Köpeğiniz gaz, ishal, kusma, şişkinlik ve kabızlık gibi problemler yaşarsa, ona bir daha yoğurt ve süt ürünleri vermemeniz çok önemlidir. Yoğurdun içindeki laktoz haricinde yağ da köpekler için endişe verici bir bileşendir. Yoğurtta yer alan yüksek miktarlı yağ, köpeğin midesini rahatsız edebilir. Aşırı yağ alımı ise pankreas iltihabını tetikleyebilir.

Köpeğinize sunduğunuz yoğurdun ksilitol gibi yapay bir tatlandırıcı içermemesine çok dikkat etmeniz gerekir. Ksilitol gibi yapay tatlandırıcılar barındıran herhangi bir yoğurt, köpekler için zehirlidir. Köpeğinizin yaşamını tehdit edebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.