Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yaz Aylarında Köpek Bakımı İpuçları

Abone Ol 
Yaz Aylarında Köpek Bakımı İpuçları

Yaz aylarında köpek bakımı, büyük bir dikkat ve özveri gerektirir. Sıcak havalardan köpeğinizi korumalı ve sevimli dostunuzun bu mevsimin tadını çıkarmasını sağlamalısınız. Ayrıca, yoğun sıcaklık, köpeklerde iştahı azaltabilir veya hareket etme isteğini düşürebilir. Fakat sıcak çarpması gibi daha ciddi sonuçlar da ortaya çıkabilir. Köpeğinizi yaz aylarında sağlıklı tutmanın yollarını paylaştık!

1. Köpeğinizin Su Tüketimini Teşvik Edin

Köpeğinizin günün 24 saati taze ve temiz suya erişimi olmalıdır. Köpek su kabı tam güneş alan bir yerde konumlanmamalıdır. Bu nedenle su kabını periyodik olarak kontrol etmelisiniz. Aksi durumda su, yaz sıcaklığında buharlaşabilir veya ısınabilir. Bu durum ise köpeklerin su içmesini önler. Köpek yatağı yakınına da fazladan bir su kabı bırakabilirsiniz. Böylece köpeğiniz hareket etmek istemese dahi susuz kalmayacaktır. Su yalnızca ev ortamında önemli değildir. Köpeğinizle dışarı çıktığınızda da yanınızda muhakkak bir suluk olmalıdır.

2. Köpeğinizi Güneşten Koruyun

Köpeğiniz, özellikle de günün en sıcak saatlerinde dinlenmek için ideal bir alana sahip olmalıdır. Bu alan güneşten korunmalıdır. Güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde köpeğinizin dışarı çıkmasını önlemelisiniz.

Yaz Aylarında Köpek Bakımı

3. Ortamı Serin Tutun

Yaz aylarında köpek bakımı, ortamı serin tutmayı da gerektirir. Klima ya da vantilatör gibi bir ekipman yardımıyla köpeğin bulunduğu alanı serinletebilirsiniz. Ortam sıcaklığını düşürerek, köpeğinizin sıcak havadan bunalmasını önleyebilirsiniz.

4. Köpeğinizi Serinletmek İçin Sudan Yararlanın

Köpeğinizin başını ve gövdesini ıslatmak, köpeğin ateşinin düşmesine ve hayvanın rahatlamasına olanak tanır. Köpekler insanlar gibi terlemezler ve ıslandıklarında su buharlaşır. Terlemeye benzer bir etki yaratır. Geniş bir alanınız var ise köpek havuzu kullanarak, köpeğinizin eğlenceli ve ferahlatıcı aktiviteler gerçekleştirmesini sağlayabilirsiniz. Havuzun içine köpek oyuncakları ilave ederek, tüylü arkadaşınızın mutlu olmasını teşvik edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bedlington Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

5. Terletmeyen Yataklar Seçin

Yaz aylarında köpek bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken bir başka husus ise yatak seçimi. Yaz mevsiminde pek çok köpek yerde dinlenmeyi tercih eder. Yaz sıcaklığına uygun olmayan bir yatak ise köpeğin sıcak havadan bunalmasına yol açabilir. Terletmeyen, nefes alabilen kumaşlardan imal edilen köpek yatağı satın alarak, evcil dostunuzun rahat etmesini sağlayabilirsiniz. Yerden yüksek yataklar, zemin ısısının köpeği etkilemesini önler. Bundan dolayı yatak, yerden yüksek bir tasarımda olmalıdır. Köpeğin vücut ısısını korumaya imkân sağlayan yataklara yönelmeniz en doğrusu olacaktır.

Yaz Aylarında Köpek Bakımı

6. Tüylerini Kesin

Köpeğinizin tüyleri çok uzun ise ısıyı kontrol etmek için tüylerinin bir kısmını kırpabilirsiniz. Köpeğinizin tüylerini ortalama 2-3 cm uzunluğunda bırakabilirsiniz. Böylece güneş yanığı riskinden de köpeğinizi korumuş olursunuz.

7. Düzenli Olarak Tüy Bakımı Gerçekleştirin

Yaz aylarında köpek bakımı hususunda tüy bakımına da dikkat etmeniz gerekir. Tüylerin sağlıklı büyümesini teşvik etmek için köpek tarağı ile rutin fırçalama yapmalısınız. Köpeğinizin cildini yaz sıcağından korumak için köpek tüy ve deri bakım ürünleri kullanabilirsiniz.

8. En Sıcak Anlarda Fiziksel Aktivite Yapmayın

Köpeğinizi, günün en sıcak zaman diliminde dışarı çıkarmamalısınız. Havanın daha az sıcak olduğu dönemlerde yürüyüşe çıkmak daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

9. Beslenmeye Dikkat Edin

Köpeklerin iştahı, yaz mevsiminde azalabilir. Bu sebeple de evcil dostunuz köpek maması yemek istemeyebilir. Bunu önlemek adına köpeğinizi sabah ya da akşam saatlerinde besleyebilirsiniz. İştahını teşvik etmek için köpek ödül mamaları kullanabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.