Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpekler Zeytin Yiyebilir Mi?

Abone Ol 
Köpekler Zeytin Yiyebilir Mi?

Köpekler zeytin yiyebilir mi sorusunun cevabı, evcil köpek sahipleri tarafından merak ediliyor. Bilindiği gibi zeytinler çok yönlüdür. Hamurlu gıdalardan soslara ve salatalara kadar birçok yiyecekte yer bulur. Aynı zamanda çok faydalı bir besindir. Köpekler, zeytine karşı istekli olabilirler. Peki, köpeklere zeytin verilir mi?

Köpekler Zeytin Yiyebilir Mi? Yiyemez Mi?

Köpekler Zeytin Yiyebilir Mi

Köpekler zeytin yiyebilir mi açıklayalım. Zeytin, köpek dostlarımız için zehirli değildir ve onlara çok küçük miktarlarda verilebilir. Tabii ki, zeytinler insan gıdası olduğundan köpeğinize zeytin vermenin bazı riskleri bulunur. Bu nedenle köpeğinize zeytin verme konusunda ölçülü olmalısınız. Eğer köpeğiniz zeytin tükettikten sonra çeşitli sağlık problemleri yaşıyor ise ona bir daha zeytin vermemelisiniz.

Zeytinin Köpeklere Faydaları Nelerdir?

Köpekler Zeytin Yiyebilir Mi

Köpekler zeytin yiyebilir mi sorusunu cevapladık. Şimdi de zeytinin köpeklere faydalarından söz edelim. Zeytinler, sağlık için önemli vitaminler, antioksidanlar ve mineraller barındırır. Bunun haricinde zeytinde sağlıklı yağlar ve proteinler de bol miktarda bulunur. Köpeklerin temel beslenmesi köpek maması olmalıdır. Tam ve dengeli bir şekilde beslenen köpeklerin zeytinlere ihtiyacı yoktur. Ancak ara sıra atıştırmalık olarak köpeğe minik miktarlarda verilebilir.

İnsanlarda zeytin, kolesterolü ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Kalp hastalıklarını ve hatta bazı kanser türlerini önler. Aynı zamanda sindirimi iyileştirir ve alerjik reaksiyonların öne geçer. Zeytinin iltihaplanmayı azalttığı da bilinir.

Fakat, evcil dostunuzun bu faydaları elde etmek için daha çok miktarda zeytin tüketmesi gerekir. Ama zeytinin aşırı tüketimi köpeklere önerilmez. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ara sıra atıştırmalık niyetine köpeğe sunabilir. Zeytinde yer alan temel besin bileşenleri, köpek dostunuzun bağışıklık sitemini destekler ve iltihaplanmayı azaltır. Bununla birlikte, köpeğin göz sağlığını destekler ve kalp hastalıklarının oluşma riskini minimize eder. Zeytinin kanseri önleme kabiliyeti, köpekler için de geçerlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerin İhtiyaç Duyduğu Ürünler

Zeytin, köpeklerin beyin fonksiyonu üzerinde de harikalar yaratır. Beyin sağlığını koruyan zeytin, özellikle de yaşlı köpekler için iyi bir seçimdir. Yağ oranı yüksektir, ancak zeytinde yer alan bu besin bileşeni sağlıklı yağlar grubuna dahildir. Bundan dolayı, köpeklerin tüy ve deri sağlığını da optimal anlamda destekler. Son olarak zeytin, kolesterol seviyelerini düşürdüğü için de ek bir sağlık faydası yaratır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.