Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede Uzun Yaşayan Köpek Cinsleri

Abone Ol 
8 Maddede Uzun Yaşayan Köpek Cinsleri

Uzun yaşayan köpek cinsleri, köpek sahipleneceklerin merak ettiği konular arasındadır. Uzun ömür söz konusu olduğunda genellikle küçük ırklar dikkat çeker. Küçük cins köpekler çoğunlukla büyük cins köpeklerden daha uzun yaşarlar. Bu tür köpeklerin minimum on altı sene kadar yaşadıkları bilinir. Fakat köpeğin yaşam koşulları, sağlığı ve bakım gereksinimlerinin karşılanıp karşılanmaması da ömür süresini etkileyen faktörler arasında yer almaktadır. Uzun süre yaşayan köpekleri sizler için listeledik.

https://www.youtube.com/watch?v=Obvn5bfaJMU

Uzun Yaşayan Köpek Cinsleri

Köpeğinize iyi koşullarda bakarak ve onu düzenli olarak veterinere götürerek daha uzun zaman boyunca yaşamasını sağlayabilirsiniz. Uzun yaşayan köpek cinsleri arasında öne çıkanlar:

1. Chihuahua Köpek Cinsi

Uzun Yaşayan Köpek Cinsleri

Chihuahua köpekler uzun ömre sahip olan canlılardır. Bu köpekler genel olarak on beş sene kadar hayatta kalmayı başarırlar. Yoğun egzersize ihtiyaç duyarlar. Zihinsel uyarım ve aktivite, Chihuahua köpeklerde çok önemlidir. Köpek tasması eşliğinde yürüyüşlere çıkmak da bu köpeklerin hareket gereksinimini karşılayacaktır. Genel olarak sağlıklı bir hayvandır. Ancak diş, kalp ve göz sorunlarına meyilli olabilir.

2. Dachshund Köpek Cinsi

Uzun yaşayan köpek cinsleri arasında yer alan Dachshund köpekler, sevimli halleri ve dost canlısı olmalarıyla bir adım öne çıkarlar. Dachshund on beş sene kadar size arkadaşlık edebilir. Bunun için iyi koşullarda bakılmalı, sağlık köpek mamaları ile beslenmeli ve egzersiz ihtiyaçları karşılanmalıdır. Ağız ve diş sorunlarına eğilimli bir köpek olduğu unutulmamalıdır. Bundan dolayı köpek diş ve ağız bakım ürünleri kullanılarak rutin bakım ihtiyacı yerine getirilmelidir.

3. Poodle Köpek Cinsi

Uzun yaşayan köpek cinsleri

Uzun yaşayan köpek cinsleri listesinde Poodle köpekler de var. Bu sevimli canlılar bol enerjileri, sevimli duruşları ve bağlılıkları ile dikkat çekerler. 16-18 sene kadar hayatta kalabilirler. Ortopedik problemlere meyilli olduğu bilinir. Bunun dışında göz ve diş hastalıklarından da muzdarip olabilir. Bu nedenle de veteriner ziyaretleri aksatılmamalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Diyabet Belirtileri, Nedenleri, Tedavisi

4. Shih Tzu Köpek Cinsi

Arkadaş canlısı bu köpekler, on dört yıl kadar yaşayabilirler. Günlük yürüyüşlere, kaliteli beslenmeye ve gün içinde belirli süre oyun oynamaya ihtiyacı vardır. Uzun tüyleri rutin olarak taranmalıdır. Diş, cilt ve göz sorunlarına eğilimli olduğunu söyleyebiliriz.

5. Maltesse Terrier Köpek Cinsi

Uzun yaşayan köpek cinsleri arasında bir diğeri de Maltesse Terrier köpek ırkıdır. Bu köpeklerin 15 sene ve daha fazla yaşayabildikleri bilinir. Arkadaşlığa ve şefkate önem verirler. Eğitilmezler ise ayrılık kaygısı geliştirebilirler. Çok hassas köpeklerdir. Diğer birçok küçük ırk köpekler gibi Maltese Terrier köpekleri de diş rahatsızlıklarına eğilimli hayvanlardır.

6. Yorkshire Terrier Köpek Cinsi

Uzun Yaşayan Köpek Cinsleri

En popüler köpek ırklarından biri olan Yorkshire Terrier köpekler son derece zeki hayvanlardır. Sahibine karşı sadık ve sevecendir. Koruma iç güdüleri nedeniyle yabancılara mesafeli davranışlar sergileyebilir. 13-15 sene kadar hayatta kalabilir.

7. Pomeranya Köpek Cinsi

Uzun yaşayan köpek cinsleri listemiz Pomeranya köpekler ile devam ediyor. Bu sevecen köpekler, arkadaş canlısı, zeki ve biraz otoriter canlılardır. Bekçi köpeği rolünü üstlenebilirler. Ailelerine karşı oldukça sadık ve korumacı hareketleriyle öne çıkarlar. Bu cins çeşitli hastalıklara meyilli olsa da genel olarak on üç sene kadar yaşayabilir. Yatkın olduğu hastalıklar arasında diz kapağı sorunları, kalp problemleri ve göz rahatsızlıkları yer alır.

8. Shiba Inu Köpek Cinsi

Orta boy bir köpek ırkı olan Shiba Inu, 14-16 yıl kadar size arkadaşlık edebilir. Bu köpekler çok iradeli ve mesafeli hayvanlardır. Bundan dolayı herkes için uygun oldukları söylenemez. Fakat sessiz, sadık ve sevimli bir cinstir. Çeşitli alerjik hastalıklara yatkın olabilir. Bu sebeple bakım ve temizliğine çok dikkat edilmesi gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.