Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpeğim Mutlu Mu?

Abone Ol 
Köpeğim Mutlu Mu?

Köpeğim mutlu mu değil mi diye merak ediyor olabilirsiniz. Köpeğiniz evdeki aile üyelerinden biriyse, elbette yalnızca sağlıklı ve iyi beslenmiş olmasıyla değil, aynı zamanda onun mutluluğuyla da ilgilenmelisiniz. Peki, köpeklerin mutlu olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Konuşmasa bile bir evcil canlının mutlu olduğunu anlamak mümkündür. Onun ruh hali hakkında çeşitli işaretlere odaklanarak, sevimli dostunuzun mutlu olup olmadığını anlayabilirsiniz. Mutlu bir köpeğin davranışlarının, üzgün ve stresli bir köpeğin davranışlarıyla ilgisi yoktur. Köpeğim mutlu mu değil mi diyorsanız, detayları inceleyelim.

Köpeğim Mutlu Mu? Değil Mi?

Köpeğim Mutlu Mu?

Köpeğim mutlu mu diye soruyorsanız; aşağıdaki bilgiler işinize yarayacak. Köpeklerin mutlu olduğunu gösteren detaylar şu şekilde sıralanabilir:

1. Köpeğiniz Kuyruğunu Sallıyorsa

Çoğumuzun bildiği gibi köpekler sevincini ifade etmek için kuyruğunu sallarlar. Köpeğiniz kuyruğunu sallıyor ise mutlu demektir. Bunu yavaş yavaş yapsa da enerjili ve hızlı bir şekilde gerçekleştirse de köpeğiniz kuyruğunu salladığında onun mutlu olduğunu anlayabilirsiniz. Bu, her daim köpeğin huzurlu ve mutlu olduğunun bir işaretidir.

2. Köpeğiniz Rahat Hareketler Sergiliyorsa

Kuyruk sallamak kadar bariz bir işaret olmasa da bazı rahat hareketler de köpeğin mutlu olduğunu gösterebilir. Köpeğim mutlu mu diye soruyorsanız, onun vücut diline odaklanmalısınız. Çünkü köpeğin vücut dili, onun ruh halini en iyi şekilde ortaya koyar. Mutlu bir köpek hafifçe gözlerini kırpabilir ve ağzını hafifçe açık tutabilir. Kulakları ise herhangi bir hareket göstermeyebilir.

3. Köpeğinizin İştahı Yerindeyse

Köpeğim mutlu mu sorusunun cevabını öğrenmek için evcil dostunuzun beslenme alışkanlığını da gözlemleyebilirsiniz. Köpeklerin iştahsız olması birçok farklı rahatsızlığı işaret edebilir. Köpeğiniz birkaç gündür köpek maması yemiyorsa ve köpek mama kabı etrafında gezinmiyorsa, onun hasta olabileceğinden şüphelenmelisiniz. Ancak köpeğinizin iştahı yerindeyse o kesinlikle mutludur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evde Köpek Nasıl Tıraş Edilir? Köpek Tıraşı Nasıl Yapılır?

4. Köpeğiniz Rahat Uyuyorsa

Tıpkı insanlarda olduğu gibi köpek dostlarımız için de uyku son derece önemli. Kaliteli bir köpek yatağı üzerinde dinlenmek ve uyumak, köpeklerin vazgeçilmez eylemleri arasında yer alıyor. Köpeğiniz iyi bir şekilde uyuyorsa bu durum, onun sağlığının, mutluluğunun ve esenliğinin işaretidir. Köpek dostunuz gece ve gündüz harika bir şekilde dinleniyor ise o mutlu bir köpektir!

5. Köpeğiniz Oyun Oynamaya İstekliyse

Köpeğim mutlu mu diye soruyorsanız, onun oyun deneyimine de göz atmalısınız. Köpek oyuncakları ile oynamaktan zevk alan köpeğin mutlu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Oyunlar esnasında canlı, enerjik ve hareketli olan köpek, mutlu olduğunu göstermektedir.

6. Köpeğiniz Yalnız Kalmak İstemiyorsa

Köpek dostlarımız çok sosyal canlılardır. Kendilerini mutlu ve huzurlu hissettiklerinde kimi zaman bu hislerini ailenin geri kalanı ile paylaşmak isterler. Sizinle vakit geçirmekten kaçıyor ise mutsuz olduğunu anlayabilirsiniz. Ancak köpek dostunuz yanınıza geliyorsa ve size karşı iyi hareketler sergiliyorsa onun mutlu olduğunu söylemek mümkündür.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.