Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpekler Kemik Yer mi?

Abone Ol 
Köpekler Kemik Yer mi?

Bugünkü yazımızda köpekler kemik yer mi sorusunun her bir yanıtını veriyor olacağız, sıkı durun! Çocukluğunuzdan bu zamana dek köpeklere kemik verildiğine birçok kez şahit olmuşsunuzdur fakat köpeklere kemik vermek kesinlikle yanlış bir davranış biçimidir.

Bunun nedeni ise kemiklerin köpeklerin yaralanmasına sebep olmasıdır. Dilerseniz kemiklerin köpeklerde meydana getirdiği problemlere hep beraber yakından bakalım. Diş kırıkları ilk sıramızda yer alıyor. İşte tüm detaylarıyla kemiklerin köpeklere verdiği türlü zararlar ve sonuçlarına dair çeşitli bilgiler…

Kemik Yiyen Bir Köpeğin Dişleri Kırılabilir

köpekler kemik yer mi

Köpek ve Önünde Bir Kemik

Köpekler kemik yerken dişlerini kırabiliyor. Köpeklerde rastlanan diş kırıkları ölümcül sorunlara neden olmasa bile uzun süreli veteriner hekim çalışması gerektiriyor diyebiliriz. Düzeltilmediği doğrultuda ciddi problemlere de yol açar. Ek olarak iştahsızlık sorunu baş gösterecektir. Beslenme sorunları görülür. Köpekler kemik yer mi sorusunun yanıtlarını aramaya devam ediyoruz…

Kemik Tüketen Bir Köpeğin Ağzında ve Dilinde Yaralar Çıkabilir

Kemiklerin sivri olan kısımları köpeklerde ağızda ve dilde yaraların oluşmasına sebep olabilir. Bazı zamanlarda bu gibi durumlar fark edilmeyebilir. Köpeğiniz hiç yiyecek tüketemeyecek bir duruma gelebilir. Dil ve ağız içi yaraları son derece acı verici bir şeydir.

İlerleyen zaman diliminde diş etlerinde iltihaplanmaya rastlanabilir ve tedavi edilmezse durum diş çekilmesine kadar varabilir. Köpeklere kemik vermek son derece kötü bir harekettir. Bazen kemiğin dil altından girerek hayvanın çenesine saplanması gibi kazalar bile yaşanabiliyor maalesef.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Aşıları Hakkında Önemli Bilgiler

Kemik Yiyen Köpeklerde Kemik Nefes Borusuna Takılabilir

Kemiğin yemek borusuna bir anda takılması durumu da sık sık görülen bir vakadır. En çok da kırık tavuk kemikleri kırıldığı zaman jilet kadar keskin oluyor. Bu da ne yazık ki yemek borusuna takılabiliyor. Kesik ve saplanmaya neden olabiliyor.

Yemek borusundan bu kemiği ameliyatla çıkarmak son derece meşakkatlidir. Operasyon sonrası süreçte ise köpeğin beslenme rutini daha zor bir hale gelecektir. Kemiğin köpeğin nefes borusuna kaçması genel olarak çok kırılan ya da çok ufak parçalara ayrılmış olan kemiklerden kaynaklanmaktadır.

Çünkü köpekler kemik tüketirken fark etmeden bu kemik kısmını nefes borusuna gönderebilir. Kemik parçası nefes borusuna ilk girdiği zaman öksürüğe neden olur ve öksürükten sonra da saplanma gerçekleşecektir. Bu tür durumlarda köpeğinizi hemen bir veteriner hekime götürmeniz lazım… köpekler kemik yer mi? Sanmıyoruz… Yememeliler.

Kemik Parçası Köpeğin Midesine Saplanırsa?

Köpeklerin yemekte olduğu kemik parçası problemsiz bir biçimde midesine dek gelse bile tehlike sürecektir. Mide, sert yapıda ve hareketli olan bir organdır. Buraya bir kemiğin saplanması son derece basittir. Köpeğin üst gastrointestinal sistem endoskopisinin yapılması gereklidir.

Hafif olabilecek durumlarda ise cerrahi bir müdahale gerekmeyecek olsa bile veteriner hekim uzun olan bir tüp yardımıyla kemiğin büyüklüğüne bağlı şekilde entegre olan bir kamera ve kapma araçları ile beraber sıkışan kemiği mideden almak için uğraşmaya başlar.

Kemiğin Köpeğin Bağırsağına Takılıp Sorunlara Yol Açması Durumu

Köpekler kemik yer mi sorusunun yanıtlarını aradığımız yazımızın sonuna yaklaşıyoruz. Şayet köpeğiniz tükettiği kemik nedeniyle bağırsağında sorun yaşarsa bu durum aslında operasyon gerektirir. Bağırsak kesildiyse, tıkandıysa köpeğiniz kabız olarak bunu belli edebilir.

Bu tarz vakalarda zaman kaybı yaşamadan hemen bir profesyonelden yardım almak gerekir. Veteriner hekim köpeğinizi açık bir ameliyata alır. Bağırsağın kesilmesinin akabinde üç saat içerisinde operasyona alınırsa köpeğinizin yaşam mücadelesi olumlu sonuçlanabilir. Siz onu kemiklerle değil köpek maması ile beslemeye özen gösterin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Pomeranian Boo Köpek Özellikleri
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.