Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Erkek Kedinin Memesi Olur mu? Kedilerin Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?

Abone Ol 
Erkek Kedinin Memesi Olur mu? Kedilerin Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?
2500.00₺

2010.55₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2749.90₺

1865.55₺

Pro Plan Sterilised Hindili Kısırlaştırılmış Kuru Kedi Maması 10+2 kg

Ürünü İncele
621.50₺

454.77₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
651.21₺

369.50₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Bugünkü yazımızda erkek kedinin memesi olur mu sorusunun yanıtlarını inceliyor olacağız. Bunun için kedilerin cinsiyet ayrımını yapmak gerekir. Her iki cinsiyete mensup olan kedi de benzer davranışlar ortaya koyacaktır. Bu sebeple kedilerin davranışlarını inceleyerek cinsiyetlerini bulamayız.

Tam olarak neye bakacağınızı biliyorsanız bile kedilerin cinsiyetlerini kesin olarak belirlemeniz konusunda işinize yarar birkaç değişiklik daha olacaktır. Yeni doğan bebek kedilerde bu durumun biraz daha farklı olduğunu görürüz. Bunun nedeni ise yavru olan kedilerin üreme organlarının gelişmemesiyle alakalıdır.

Kedilerin Fiziksel Özelliklerini İnceleyerek Cinsiyetini Öğrenmek

Erkek kedinin memesi olur mu

Siyah Arkaplan ve Kedi

Erkek kedinin memesi olur mu sorusunun yanıtlarını aramaya devam ediyoruz. Yetişkinlik ya da yavruluk döneminde olan kedinize dikkatli bir biçimde yaklaşın. Ardından onun cinsiyetini öğrenmek için elinizle vücudunu kavrayıp kediyi bir anda kaldırın. Tabii bazı kediler böyle tutulmayı sevmez ve gerilebilir.

Kedinizin yanına doğru eğilin ve size yaklaşması için sabırla bekleyin. Ardından kediniz size doğru gelince elinizi koklatın. Kediniz gergin ve sinirli gibiyse bu adımları tekrar deneyin. Hatta bir sonraki adımda size yardımcı olması açısından birinden yardım istemekten de çekinmemenizi öneririz.

Kediyi hafifçe nazik bir şekilde tutup kaldırın ya da onu kucaklayın. Öteki elinizle de kedinin kuyruğunu iyice kaldırın. Bu şekilde kedinizin cinsel organını görüp cinsiyetini anlamış olacaksınız. Kediniz elde tutulmayı seviyorsa koltuk ya da sandalye gibi bir yerde otururken cinsiyetini öğrenmeniz daha kolay olacaktır.

Bu şekilde kedinizin düşmesi gibi bir endişe de yaşamamış olacaksınız demektir. Şayet birinden yardım alarak bunu yapıyorsanız, siz kedinin kuyruğunu kaldırırken diğer kişi de iki eli ile kediyi tutmalıdır. Kediniz buna müsaade etmiyorsa kuyruğun sırtla bir araya geldiği kısmı kaşıyın.

Kedinizin Erkek Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Dişi ve erkek kedinin cinsiyetini ayırt etme konusunda en basit yol kuyruğun altında yer alan kısmı kontrol etmekten geçer. Erkek üreme organının tüm özellikleri incelenerek bu rahatlıkla öğrenilebilir. Erkek olan kedilerde anüs, testis torbası ve penis vardır. Fakat dişilerde sadece idrar yolu ve anüs vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Nankör Mü?

Erkek kedinin memesi olur mu sorusunun yanıtlarını aramaya devam edelim. Erkek kedide testis torbası tüylerle sarılıdır ve erkek kedi iki adet testise sahip olarak doğar. Bahsi geçen testislerin büyüklüğü genel olarak kiraz çekirdeği kadar olur. Testis torbası erkek olan kedinin arka tarafından, bir hayli belirgin görünür.

Kedinizin Dişi Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Kedinizin üreme organı eğer erkek kedilere benzemiyor ise, dişi olan kedilerin özelliklerini incelemeniz en iyisi olacaktır. Cinsiyeti dişi olan kedilerde bir anüs ve tabii ki idrar yolu vardır. İdrar yolu dikey bir şekildedir. Dişi olan kedinin anüsü ve idrar yolu ortasındaki kısım çok daha kısa olur. Bu mesafenin 1,3 cm olduğunu belirtmek isteriz.

Kedilerin Cinsiyetinin Anlaşılması Konusunda Meydana Gelen Öteki Durumlar

Kediniz daha yeni doğum yaptıysa, kedilerin renklerinden de cinsiyetlerini anlayabilirsiniz. Bazı kedilerin rengi cinsiyetine göre şekillenir. Kedinin tüylerinde üç renk varsa yani siyah, sarı ve beyazsa eğer dişi bir kedidir. Daha kızıl ya da turuncu bir renkse de erkek olabilir. Ama sadece bu duruma bakılarak cinsiyet belirlemesi yapmak kesin bir bilgi elde etmenizi sağlamaz. Bu bir bakıma boşa zaman harcamak olarak görülebilir. Daha mantıklı yöntemler de var.

Kısırlaştırma ameliyatı yapılmamış olan kedilerin cinsiyetini belirlemek daha kolay olur. Bunun nedeni ise bu kedilerin cinsiyetlerinin getirdiği özellikleri ve davranışları göstermeleridir. Kısırlaştırma ameliyatı yapılmamış olan erkek kediler, dişi kedilere göre biraz daha gergin davranırlar. Erkek kedinin memesi olur mu sorusu da tam olarak burada devreye girer. Herkes bu sorunun cevabını uzun bir süredir merak ediyor diyebiliriz.

Erkek kedilerin kafaları daha iri olur ve derileri de dişi kedilere nazaran daha kalın bir yapıya sahiptir. Boş boş dolaşmaya bayılırlar. Hatta bazen uzun süre dolaşırlar. Kendi alanlarını keskin bir kokuyla beraber işaretlemekten de bir an olsun çekinmezler. Dişi olan kedilerin ise etrafa koku bırakma olasılığı bir hayli düşük olmaktadır diyebiliriz. Erkek kedilerin memeleri yoktur, sadece dişi kedilerin vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Horner Sendromu Nedir?

Kediler ile ilgili ürünlerimizi görmek için tıklayınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.