Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Lepistes Balığı Bakımı Zor Mu?

16.11.2021
2.126
Abone Ol 
Lepistes Balığı Bakımı Zor Mu?

Lepistes balığı bakımı nasıl olmalı? Lepistes balığı, en çok üretilen ve tercih edilen balıklar sıralamasında ilk sıralarda yerini almaktadır. Bu balıklar her ortama kolayca ayak uydurabildikleri ve renkli oluşları sebebiyle de çok fazla beğenildikleri için çoğu kişi tarafından oldukça fazla tercih edilmektedir. Peki, lepistes bakımı hakkında neleri bilmelisiniz?

Lepistes Balığı Hakkında Bilgiler

Lepistes balığı bakımı

Lepites balığı bakımı için bu balık çeşidinin genel özelliklerini bilmek önemlidir. Lepistes balıklarının doğal yaşam alanları Güney Amerika kıtasının kuzey doğusundadır. Her çevreye kolayca uyum sağlayabilme ve adapte olabilme özelliklerine sahiptirler. Bu sayede Afrika, Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika kıtalarında uygun koşullarda uzun süre yaşayabilmektedirler.

Erkek lepistes balıklarının dişi lepistes balıklarına göre daha küçük oldukları ve sırt yüzgeç ile kuyruk kısımlarının da daha süslü olduğu görülmüştür. Dişi olan lepistes balıklarının renkleri genellikle daha soluk tonlu ve normale oranla daha mattır.

Lepistes balıkları oldukça kolay üretilebildiklerinden dolayı gelir kaynağı yaratabilen canlılar olarak görülmektedirler. Fakat çoğu insan lepistes balığını bu amaçla değil, evlerinde bakmak istedikleri için tercih ederler. Lepistes balığı bakımı son derece kolaydır. Önemli olan doğru balık yemi tercih etmek ve balığın gereksinim duyduğu akvaryum koşullarını sağlamaktır.

Lepistes Balığı Bakımı Nasıl Olmalı?

Lepistes balığı bakımı

Beslemek istediğiniz lepistes balıklarının daha uzun ömürlü ve sağlıklı yaşayabilmelerini istiyorsanız ilk olarak onlara uygun bir ortam sağlayabilmeniz gerekmektedir. Bu balıkların yaşam süreleri genellikle bulundukları suyun sıcaklığına göre değişebilmektedir. Örneğin 28 derece sıcaklıkta yaşayan lepistes balıklarının 1,5 yıl, 24 derece sıcaklığındaki bir suda yaşayan lepistes balıklarının ise yaklaşık olarak 2,5 yıl kadar yaşadıkları görülmüştür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryum Balıkları Hakkında 7 İlginç Bilgi

Eğer bulundukları akvaryum sıcaklığı 20 derece sıcaklığının altına düşerse büyüme ve gelişmeleri yavaşlamaya başlar ve herhangi bir hastalığa karşı hiçbir direnç oluşturamazlar. Bu durum ne yazık ki ölümle sonuçlanabilir. Bu yüzden Lepistes balıklarınızı koyduğunuz akvaryumun sıcaklığını her zaman mutlaka kontrol etmeniz gerekmektedir. Bunun için akvaryum ölçek ve regülatörleri ile suyun ısısını düzenli olarak takip etmelisiniz.

Bunların dışında önemli olan diğer bir konu ise balıklarınızın bulundukları suyun son derece temiz ve berrak olması gerektiğidir. Akvaryum su düzenleyiciler ile lepistes balığınızın yaşam alanını yani su kalitesini iyileştirirken, akvaryum bakım ve temizlik malzemeleri ile akvaryumun daha hijyenik kalmasını sağlayabilirsiniz.

Lepistes balıklarının yemleri günlük olarak 1 ya da 2 kere düzenli bir şekilde verilmelidir. Bu balıklar hem otçul hem de etçil olduklarından dolayı onlara canlı yemler de vermeniz en sağlıklısı ve yararlısı olacaktır. Protein bakımından zengin yemlerin yanı sıra mutlaka bitkisel kaynaklı yemler de vermeniz gerekmektedir.

Lepistes Balığı Yaşam Alanı Nasıl Olmalı?

Lepistes balığı bakımı

Lepistes balığı bakımı için yaşam alanına özen göstermek gerekir. Lepistes balıkları, yavrularını yumurta olarak değil canlı olarak doğururlar. Bu balıklar yavrularını yediklerinden dolayı akvaryumda bol miktarda bitki bulunması, balıkların doğumu için en uygun ortam olacaktır. Akvaryum bitki ekipmanları ile böyle bir ortam elde edebilirsiniz. Eğer böyle bir ortam oluşturamıyorsanız balık yavruluk kullanarak yeni doğan balıkları ebeveynlerinden koruyabilirsiniz.

Farklı farklı renkleri oluşları sebebiyle oldukça ilgi gören lepistes balıkları, daha çok düşük litreli akvaryumlarda beslenebilmektedirler. Bitkili akvaryumları çok severler ve doğumları için en uygun ortam da bitkili akvaryumlardır.

Akvaryum bakımı, Lepistes balıklarının uzun ömürlü ve sağlıklı olabilmesi için son derece önemlidir. Bu balıklar yüksek oranda PH sevmezler. Bu sebeple kaya dekoru bulunan akvaryumlarda bulunmak istemezler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evde Balık Beslemenin Avantajları Nelerdir?

Lepistes balıkları için en doğal ve uygun ortam şüphesiz ki PH dengeleyen bitki köklerinin bulunduğu bol bitkili akvaryumlardır. Kısacası bir lepistes balığı beslemek istiyorsanız ilk olarak balığınıza uygun bir ortam sağlayabileceğinizden emin olmanız gerekmektedir. Akvaryum canlı bitkiler ile de onlara harika bir atmosfer sunabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.