Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Popüler 10 Tatlı Su Akvaryum Balığı

03.08.2022
3.670
Abone Ol 
En Popüler 10 Tatlı Su Akvaryum Balığı

Tatlı su akvaryum balığı çoğu insanın favorisi oluyor. Yeni bir akvaryum kuracaksanız ya da tatlı su akvaryumunuzu zenginleştirmek istiyorsanız; aşağıdaki listede yer alan balık cinsleri ilginizi çekebilir.

Tatlı Su Akvaryum Balığı Cinsleri

Tatlı Su Akvaryum Balığı

Tatlı su akvaryum balığı türleri genel olarak küçük boyutlu balıklardan oluşur. Bu türler çoğunlukla en az beş balıktan oluşan akvaryumlarda mutlu şekilde yaşayabilirler. Tatlı su akvaryum balıkları şu şekilde sıralanabilir:

1. Plati Balığı

Platiler, balık bakımında yeni olanlar için ideal olan canlılardan biridir. Plati balıkları, renkli ve canlı doğuran balıklardır. Kuyruk sapında çok özel bir renk deseni içerir. Bundan dolayı akvaryumunuzda hoş bir görüntü sunar. Kaliteli balık yemleri ile beslenmelidir. Genellikle beş sene kadar yaşar.

2. Lepistes Balığı

Lepistesler, küçük akvaryumlar için uygundur. Sık olarak üreyen balıklardan biridir. Eğer bu balıkların çoğalmasını istemiyorsanız; erkek ve dişi lepistesleri ayrı akvaryumlarda tutabilirsiniz. Akvaryum suyunun temiz kalması için akvaryum filtre ekipmanı kullanmayı unutmamalısınız. Bu balık cinsi genellikle 2-3 sene kadar yaşayabilir.

3. Zebra Balığı

Tatlı su akvaryum balığı listesinde bir diğeri de zebra balığı oluyor. Tropikal sıcaklığa gereksinim duymayan balıklardan biridir. Gruplar halinde yaşamayı sever. Barışçıldır. Birçok farklı renk türünde zebra balığı bulunmaktadır. Bu balıkların sağlıklı kalabilmeleri adına besleyici pul yem tüketmeleri önemlidir. Beş yıl kadar ömür süreleri bulunmaktadır.

4. Neon Tetra Balığı

En yaygın akvaryum balıkları arasında yer alır. Parlak kırmızı ve mavi çizgileri ile dikkat çeken neon tetra balıklar, canlı bir görüntü sergiler. Neon Tetralar dalgalı suları sever. Eğer ki Neon tetra balığı bakacaksanız dalga motoru kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Bu sayede balıklarınız daha mutlu olacaktır. Beş yıla kadar yaşayabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Beta Balığı Akvaryumu Seçerken Bilinmesi Gerekenler

5. Harlequin Rasbora Balığı

Tatlı su akvaryum balığı listesinde yer alan Harlequin Rasbora, çok bilinen bir balık olmasa da akvaryum tutkunları arasında oldukça popülerdir. Sürüler halinde yaşamayı sever. Diğer balık cinsleriyle de son derece uyumludur. Akvaryuma parlak bir renk dokunuşu katar. Besin bileşenleri açısından zengin olan balık yemleri ile beslenmesi önem arz eder. İyi bakılırsa 6 yıla kadar yaşayabilir.

6. Serpae Tetra Balığı (Mücevher Tetra)

Mücevher Tetra balığı olarak da tanınan Serpae Tetra, her boyuttaki akvaryum için uygundur. Yüzgeçleri siyah, diğer alanları kırmızı tonlarındadır. Doğal akvaryum manzarasına renk katan cinslerden biridir. Bu balıkların çok aktif olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca diğer balıkların yüzgeçlerini ısırabilirler. Yaşam alanının temiz kalması önemlidir. Bu sebeple akvaryum temizlik ürünleri ile düzenli temizlik ve bakım şarttır. Beş yıl kadar ömür süresi bulunur.

7. Glowlight Tetra Balığı (Günışığı Tetra)

Bu balıkların renkleri doğal renk desenlerinden gelir ve genetik olarak tasarlanmamıştır. Şeffaf bir görüntü sunar. Her türlü balıkla iyi anlaşır. Kaliteli pul yem ve tablet yem tüketmeleri gerekir. Ortalama 3 sene kadar yaşayabilir.

8. Kılıçkuyruk Balığı

Tatlı su akvaryum balığı listemiz, kılıçkuyruk balığı ile devam ediyor. Birçok farklı renk seçeneği olan bu balıklar, akvaryumunuz için iyi bir seçim olabilir. En karakteristik özelliği, kuyruk bölümünün kılıç gibi uzun olmasıdır. Yaklaşık 3-5 sene ömür süresi vardır.

9. Cüce Gurami Balığı

Genellikle Gurami cinsi balıklar orta boyutlu olsalar da Cüce Gurami balığının boyutları biraz küçük kalır. Genelde turuncu, kırmızı ve gri tonlarında olurlar. Bakım ve beslenme gereksinimleri iyi şekilde karşılanırsa 4-5 yıl kadar yaşayabilirler.

10. Beta Balığı

Tatlı su akvaryum balığı olarak beta balığından da söz etmeliyiz. Bu balıkların agresif yapıları, onların öne çıkan özelliklerinden biridir. Bu nedenle de bir akvaryumda yalnızca tek beta balığı tutulması önerilir. Aksi durumda iki erkek beta balığı kavga edebilir. Rengarenk olmaları da beta balıklarının bir başka özelliğidir. İyi koşullarda bakılırsa 2-3 yıl yaşayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Lepistes Balığı Özellikleri Nelerdir? Ne ile Beslenir? Bu Balıklar Nasıl Üreme Yaparlar?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.