Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Bakımı Kolay Balık Cinsleri Hangileri?

21.01.2023
989
Abone Ol 
Bakımı Kolay Balık Cinsleri Hangileri?

Bakımı kolay balık cinsleri, özellikle akvaryum hobisine yeni başlayacakların merak ettiği bir konu. Akvaryum hobisine bazı balıklarla başlamanın, süreci daha eğlenceli ve pratik hale dönüştüreceğini hatırlatırız. Bu yüzden bakımı zahmetsiz olan balık cinslerini sıraladık.

Bakımı Kolay Balık Cinsleri

Bakımı Kolay Balık Cinsleri

Aşağıdaki türlerin tümü, nispeten barışçıl, talepkar olmayan balıklardır. Bu nedenle bakımları da oldukça basittir. Bakımı kolay balık cinsleri:

Japon Balığı

Pek çok akvaryum balığı çeşidi vardır, fakat yeni başlayanlar için en popüler ve en uygun balık cinsi Japon balığıdır. Alışılmadık vücut şekillerine sahip süslü japon balığı, hemen herkes için çok uygundur.

Bu balıkların beslenmesine dikkat edilmeli ve onlara Japon yemi sunulmalıdır. Ayrıca, biraz fazla atık üretirler. Bundan dolayı akvaryum filtresi mutlaka kullanılmalıdır.

Betta Balığı

Bakımı kolay balık cinsleri arasında bir diğeri de Betta balığı. Tropikal balıklar olan Betta balıkları, akvaryum ısıtıcı, akvaryum motoru ve filtre bulunan bir akvaryumda yaşamalıdır. Uzun, narin yüzgeçleri ile Betta’lar, hızlı akan su tarafından savrulmaya eğilimlidir. Uygun boyutta bir filtre kullanın ve akışı tamamen kısın veya yönünü değiştirin.

Yüzgeçleri keskin dekor öğelerinden dolayı kolayca yırtılabilir. Bu yüzden akvaryum dekor malzemeleri konusunda aşırıya kaçmamalısınız.

Betta’lar birbirleriyle kavga edecekleri için erkeklerin ayrı tutulması gerekir. Dişi Betta’lar genellikle yeterince büyük bir akvaryumda bir arada tutulabilir

Neon Tetra

Minik görünebilirler ama bu parlak renkli balık sürüsü herhangi bir akvaryumda muhteşem bir görüntü oluşturur. Bundan dolayı çoğu insanın ilk seçimidir. Parlak mavi ve kırmızı çizgileri, akvaryum içinde ilgi çekici ve muazzam bir görüntü vadeder.

Bu canlılar çok kolay ve hızlı bir biçimde yüzerler ve küçük yapıları su kalitesi üzerinde düşük etki oluşturur. Kaliteli balık yemleri ile beslenmeleri önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Balıklar Acı Hisseder Mi?

Zebra Balığı

Bakımı kolay balık cinsleri Zebra balığı ile devam ediyor. İsminden de anlaşılacağı üzere, bu sevimli minik canlılar, vücutları boyunca uzanan siyah beyaz çizgileriyle öne çıkarlar. Çok uyumlu bir balık çeşididir.

Diğer tropikal balıkların aksine, bu balık cinsi ılık su sıcaklıklarına gereksinim duymaz. Zebra balığı daha düşük ısıdaki suda yaşamaktan memnun olur. Yine de akvaryumunuzun kış mevsiminde aşırı soğumasını engellemek için küçük bir ısıtıcıya ihtiyacınız olabilir.

Palyaço Balığı

Bu sevimli küçük balığın pembemsi-bej bir gövdesi, turuncu yüzgeçleri ve kuyruğunda belirgin bir siyah üçgen işareti vardır. Orta boyutlarda bir akvaryum, palyaço balığı için yeterlidir. Diğer birçok tür ile uyumludur. Pul yemler tüketmeyi sever.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.