Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Balıklar Günde Kaç Kez Beslenmeli?

25.11.2022
1.690
Abone Ol 
Balıklar Günde Kaç Kez Beslenmeli?

Balıklar günde kaç kez beslenmeli sorusu, ilk kez balık sahiplenecekler tarafından sıklıkla sorgulanıyor. Balığımızı beslemek, ailenin en küçük üyelerini bile dahil edebileceğiniz basit ve her şeyden önce hızlı bir görev olmalıdır. Peki, balıklar günde kaç kez yem yer?

Tüm balıkların aynı şekilde yemediğini unutmayın. Bazılarının yüzmek ve hayatta kalmak için daha fazla balık yemine gereksinimi vardır. Diğerlerinin ise yavaşça akvaryumun merkezine inmesi ve yaşamını devam ettirebilmesi için daha az yeme ihtiyacı olur. Balığınıza ne sıklıkla yem vermeniz gerektiğini bilmek için balığın kaç kez yem yediğini de hesaba katmak gerekir.

Balık Beslenmesi: Balıklar Günde Kaç Kez Beslenmeli?

Balıklar Günde Kaç Kez Beslenmeli?

Balık sahiplenecekseniz; balıklar günde kaç kez beslenmeli sorusu aklınızı kurcalıyor olabilir. Çoğu insan balıklarını sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki kez besler. İdeal olan, balıklara mümkünse günde dört ila altı kez, aşırı beslememeye özen göstererek küçük miktarlarda balık yemi vermektir.

Akvaryum doğal ışık almayan bir yerdeyse, balıklarınıza yem verdikten sonra bu sevimli küçük canlıların yemlerini görebilmeleri için lambanın açık olduğundan emin olun. Akvaryum ışıklandırması kullanarak, balıkların yemlerini ve yaşam alanlarını daha rahat görmelerini sağlayabilirsiniz.

Akvaryum balıklarına bakmak bir aile meselesiyse, balığın kaç kez yediğini izleyin ve aşırı beslenmemek için diğer aile üyelerine balığın zaten beslendiğini bildirin. Bir balık aşırı balık yemi tüketirse hem sağlıksız olur hem de suyun kirlenmesi daha kolay gerçekleşir.

Balığınızın genel sağlık ihtiyaçlarına uyum sağlayan yemler satın almalısınız. Balığınızın büyümesi ve gelişmesi için besleyici balık yemleri arıyorsanız; balık yemi kategorimize göz atabilirsiniz.

Balıklar Nasıl Beslenir?

Balıklar günde kaç kez beslenmeli açıkladık. Şimdi de balıkların nasıl beslendiğinden söz edelim. Balığınızın ne sıklıkta yediğini dikkate almanın yanı sıra, yemlerini nasıl yöneteceğinizi bilmek için sahip olduğunuz balık türü hakkında da araştırma yapmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Rutin Akvaryum Bakımı Nasıl Olmalı?

Lepistesleriniz varsa, onlar için pul yem en uygunudur. Eğer discus besliyorsanız; özel discus yemi satın almanız gerekir. Balığınızın türüne uygun olan yemleri tercih etmeniz çok önemlidir. Böylece balığınızın genel sağlığını teşvik etmiş olacaksınız.

Balıklar Ne Kadar Yem Yer?

Genel bir kural olarak, balıklara en fazla iki veya üç dakikada yiyebilecekleri kadar balık yemi vermeniz önemlidir. Balığınızın ne kadar yediğini belirlemek için akvaryuma bir tutam kadar yem bırakın ve ne kadar sürede yediklerini, ne kadarının dibe düştüğünü ve dipteki balıkların ne kadar sürede bu yemleri tükettiğini inceleyin. Bu detay ışığında balıklarınızı beslemeye özen gösterin.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.