Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Fanusta Yaşayan Balıklar

09.11.2024
99
Abone Ol 
Fanusta Yaşayan Balıklar

Fanusta yaşayan balıklar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Zengin sualtı yaşamı birçok kişinin ilgisini çeker. Bu ilgi ile beraber birçok kişi akvaryum hobisine yönelir. İlk adımda balıkları fanus da beslemeyi tercih eden birçok kişi olur. Fanusta yaşayan balıklar da bu nedenle çok merak edilir.

Fanusta Yaşayan Balıklar Hangileri?

Fanusta Yaşayan Balıklar

Fanusta balık beslemek, akvaryumda balık beslemeye göre daha çok sorumluluk ister. Fanuslar normal şartlarda balıkların yaşaması için uygun değildir. Uygun görülmesi için düzenli olarak temizlenmesi ve suyunun değiştirilmesi gerekir. Bu işlemler yapılmadığı taktirde fanusta azot döngüsü sağlanamayacağı için balıklarda nitrit zehirlenmesi görülebilir. Her balık türünün fanusta beslenmeye uygun olmadığı da söylenmelidir. Dikkatli ve özenli bir bakım ile fanusta bazı balıklar yaşayabilir. İşte fanusta yaşayan balıklar…

Beta Balığı

Fanusta yaşayan balıklar arasındadır. Beta balığına kavgası siyam balığı da denir. Tayland kökenli bir balık türüdür. Genelde fanus denince akla gelen balık türlerinin başında beta balıkları gelir. Doğal yaşam ortamlarında suyun durgun olduğu alanlarda yaşamlarını sürdürürler. Akıntıyı sevmezler. Ayrıca suyu da çok fazla kirletmezler. Böylece fanustaki su daha uzun süre temiz kalabilir.

Beta balıklarını fanusta beslemeye en uygun balık türlerinden biri olduğu söylenebilir. Bunun nedeni labirent organları sayesinde atmosferden oksijen alma kabiliyetine sahip olmalarıdır. Çok fazla büyümemeleri ve tek beslenmekten rahatsız olmamaları da bunda etkendir.

Japon Balığı

Fanusta yaşayan balıklar listesinde öne çıkar. Fanus balığı denince akla gelen başlıca balık türlerinden biri de Japon balıklarıdır. Japon balıklarının bazı küçük türleri mevcuttur. Bu türler fanusta beslenebilir. Normal Japon balıklarının ise yalnızca yavruyken fanusta beslenmesi daha iyi olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryum İçin Gerekli Malzemeler

Yavruluk döneminde her bir Japon balığı için 5 litre su yeterli olacaktır. Ancak her yetişkin Japon balığının 40 litre suya ihtiyacı vardır. Fanusta bu koşulun karşılanması çok zordur. Japon balıklarının suyu daha fazla kirlettiği de bilinmelidir. Bu yüzden bakımı nispeten zor fanus balıkları arasında sayılırlar.

Lepistes

Fanusta yaşayan balıklar arıyorsanız, lepistes balığı da iyi bir seçimdir. Lepistes balıklarının kendilerine has görünümleri oldukça dikkat çekicidir. Rengarenk görünümleri vardır. Kuyruk yapıları da çok çeşitlidir. Yelpaze, tül, kılıç, üçgen, maça ve bayrak gibi farklı şekillerde kuyrukları olabilir. Dişilere göre erkek Lepistes balıklarının renkleri daha canlıdır. En popüler fanus balıklarından biri oldukları söylenebilir.

Fanusta Lepistes beslemek isteyenlerin dikkat etmeleri gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan en önemlisi cins seçimidir. Bir fanusta yalnızca aynı cins Lepistes balıklarının beslenmesi gerekir. Bunun nedeni Lepisteslerin çok çabuk üremesidir. Öyle ki fanusta her ay yeni yavrular doğabilir. Dişi Lepistes balığının erkek Lepistesin tacizleri nedeniyle hasta olabileceği de unutulmamalıdır.

Pigme Çöpçü Balığı

Fanusta yaşayan balıklar listesinde dikkat çeken bir balıktır. En fazla 2-3 cm boya kadar uzayabilen pigme çöpçü balığı, fanusta yaşayabilen balık türleri arasında yer alır. Sürüler halinde yaşam sürdürürler. Bu nedenle bir fanusta en azından 6 tane pigme çöpçü balığı beslenmesi önerilir.

Adından da anlaşılacağı üzere iyi temizlikçilerdir. Fanusta herhangi bir yem artığı birikmesini önlerler. Ayrıca barışçıl bir balık türü olduğu için diğer fanus balıkları ile beraber de yaşayabilirler.

Zebra Balığı

Zebra Balığı, dayanıklı balık bir türü olduğu için fanus balıkları arasında kendisine yer bulur. Özellikle soğuğa karşı dayanıklı oldukları bilinir. Hareket etmeyi çok sevdikleri için küçük bir fanus yerine daha büyük bir fanusta beslenmeleri gerekir. Sürü canlıları olmaları nedeniyle bir fanusta en azından 5 tane zebra balığı beslenmesi iyi olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evde Balık Beslemenin Avantajları Nelerdir?

Kardinal Balığı

Kardinal balığı da fanusta yaşayan balıklar arasındadır. Güçlü adaptasyon yetenekleri ile dikkat çeken kardinal balıkları, gerekli bakım sağlandığı taktirde fanusta yaşayabilir. 7-21 derece su sıcaklığı onlar için uygundur. Bu nedenle suyun ekstra ısıtılmasına ihtiyaç duymazlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.