Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Betta Balığı Ömür Süresi Nedir?

13.10.2023
308
Abone Ol 
Betta Balığı Ömür Süresi Nedir?

Betta balığı ömür süresi, balık sahiplerinin araştırdığı konulardan biridir. Rengarenk görünümü ve bakımının kolay olması nedeniyle favori balıklardan biri olan Betta, hemen herkesin ilgisini çeker. Peki, Betta balıkları ne kadar yaşar?

Betta Balığı Ömür Süresi

Betta Balığı Ömür Süresi

Balığa ne kadar iyi baktığınıza bağlı olarak Betta balıklarının ömür süresi değişir. Hastalık, kötü bakım, yetersiz beslenme gibi durumlar, balığın erken ölmesine sebep olur. Betta balığı ömür süresi ortalama olarak üç senedir. Normal şartlarda erkekler ve dişiler farklı yaşam sürelerine sahip olmamakla beraber genelde erkek Betta balıklarının daha erken öldüğü bilinir.

Evcil Betta balıkları uygun şekilde bakıldıkları taktirde vahşi doğadaki Betta’lardan daha uzun yaşayabilirler. Hatta 6-10 sene kadar yaşayan Betta balıkları da olmuştur. Kötü yaşam koşulları, elbette balığınızın daha hızlı ölmesine yol açacaktır. Bu nedenle balığınızı güvenli bir ortamda tutmalı, aşırı beslenmesini önlemeli ve balığınız için geniş bir akvaryum edinmelisiniz.

Betta Balığı Ömür Süresi Nasıl Artırılır?

Betta Balığı Ömür Süresi

Betta balığı ömür süresi hakkında bilgi verdik. Peki, bu balıkların yaşam süresini artırmak için neler yapılabilir? Her balık sahibi, evcil balığının mümkün olduğu kadar uzun yaşamasını ister. Balıkların bakımı büyük bir özveri ister. Yeni balık sahipleri çoğunlukla balıklarının neye ihtiyacı olduğu konusunda bilinçsiz davranabilirler.

Balıkların aşırı beslenmesi ve küçük akvaryumlarda tutulması, en yaygın sorunlar arasında yer alır. Örneğin, klasik bir Japon balığı fanusu, Betta balığı için uygun olmayacaktır. Betta balıklarının daha geniş akvaryumlara gereksinimleri vardır. Betta balığı ömür süresi nasıl artırılır diyorsanız; detaylar şu şekilde:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Popüler 6 Tuzlu Su Balığı

Doğru Beslenme

Pek çok balık sahibi, balıklarını aşırı besleme hatasına düşer. Balığınıza günde sadece bir kez yem vermeniz tavsiye edilir. Onlara üç dakikada tüketebilecekleri kadar yiyecek sağlamanız önemlidir. Balıklar biraz açgözlü olabilirler. Daha çok yiyecek bulmak için sürekli olarak akvaryumu tararlar. Balık sahipleri bu durum karşısında onların aç olduklarını düşünmemeliler. Betta balıkları seçici yiyici olabilirler. Tropikal balık yemleri Betta balıklarınız için doğru beslenmeyi sağlayacaktır.

Erkekleri Ayrı Tutun

Betta balığı ömür süresi artırmak için erkek Betta balıklarını ayrı yerde tutmanız önerilir. Erkek Betta’lar aynı akvaryumda olmamalılar. Çok agresif ve bölgesel olabilen bu canlılar, başka bir erkek gördükleri zaman sinirlenebilirler. Betta’nız biraz agresif ise diğer erkek Betta’ları farklı akvaryumda tutmanız en doğrusudur.

Su Sıcaklığına Dikkat Edin

Betta balıkları için ideal su sıcaklığı 22-28 derece arasındadır. Betta balıkları tropikal balıklar oldukları için dengeli ve ılık suya ihtiyaç duymaktalar. Çok soğuk ya da çok sıcak suyun, Betta balığınızın sağlığı üzerinde olumsuz etkisi olabilir. Soğuk su balıkları uyuşuk ve hasta edebilir. Sıcak su da yine balığınız için ciddi sağlık riski oluşturur. Akvaryum ısıtıcı ve soğutucu ürünler kullanarak, ideal su sıcaklığını elde edebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.