Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Fino Köpek Irkı Çeşitleri, Özellikleri

Abone Ol 
Fino Köpek Irkı Çeşitleri, Özellikleri

Evde en fazla beslenen köpek ırklarından biri de fino köpekler olmaktadır. Bu köpekler, en çok da çocukların ilgisini çekmektedir. Kusursuz bir ev hayvanı olarak görülen bu köpekler, son derece dost canlısı ve oyunbaz bir yapıya sahiptir. Bu köpekler, sevimli duruşları ile herkesin sevgisini kolayca kazanmaktadır.

Fino köpekler, sahipleri ile gezip tozmaya resmen bayılırlar. Bakımları ise en önemli konulardan biridir. Uzun ve kıvrık tüyleri olduğu için temel bakımlarına her zaman dikkat edilmesi gerekir. Bu köpeklerin birden fazla farklı çeşidi vardır. Bakımı da türüne göre değişiklik gösterir.

Fino Köpek Irkı, Çeşitleri Nelerdir?

Fino köpek ırkının birçok çeşidi vardır. Bunları tüm özellikleri ile şu şekilde sıralayabiliriz:

Pomeranian (Pomeranya) Fino Köpeği

Fino

Pomeranian Fino Köpeği

Bu tür köpekler, son derece nazik bir karaktere sahip olmaktadır. Çocuklarla eğlenirken fazla ses çıkarırlar. Genel manada çok sevilen Pomeranya’ların en kötü özelliği ise tüylerinin aşırı dökülmesidir.

Maltese (Malta Fino) Köpeği

İki Tatlı Malta Köpeği

Uzun tüyleri ile dikkat çeken bu fino türü ise bu duruma rağmen az tüy döker. Dost canlısıdır. İnsan temasından hoşlanırlar. Bu köpeği meşgul kişiler sahiplenmemelidir. Tüyleri de sık sık güzelce taranmalıdır.

Shih Tzu Fino Köpeği

Fino

Shih Tzu Köpeği

Ufak çocuklarla süper anlaşan bu köpekler ise sevecendir. Ortalama şekilde tüy dökerler. Derileri ise kalın bir yapıdadır. Deri yapılarında bir matlaşma yaşanmaması için düzenli olarak taranmaları ve tımar edilmeleri gerekir.

Pekinez Fino Köpeği

Fino

Pekinez Fino Köpeği

Bu fino türü ise evlerde en sık beslenen türdür. Çocuklarla iyi anlaşırlar ve korumacı bir karaktere sahip olurlar. Tüylerini çok dökmezler. Ayda 1 defa tımar edilmeleri gerekir. Bakımları kolaydır, onunla oynamaktan çok keyif alırsınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Mavi Gözlü Köpek Cinsleri

Papillon Fino Köpeği

Fino

Papillon Fino Köpeği

Bu tür ise son derece ufak boyutlardadır. Tüyleri aşırı uzundur. Kaliteli bir eğitim alırlarsa her şeyi hemen öğrenirler. Son derece kıvrak bir zekaya sahip olurlar. Çocukları severler. Koku problemi yoktur, temiz bir köpek olduğunu söyleyebiliriz.

Bichon Yorkie Fino Köpeği

Fino

Bichon Yorkie Köpeği

Son derece tatlı bir görünüme sahip olan bu fino köpekleri ise kıvırcık bir kürke sahiptir. Yüzleri ise basık formadadır. İyi huyludurlar. Eğitimden çok hoşlanırlar ve hemen her şeye adapte olurlar.

Bir diğer küçük ırk olan Malta Köpeği hakkındaki yazımızıda okumanızı tavsiye ederiz..

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.