Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Beagle Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakımı ve Sağlık Durumu

Abone Ol 
Beagle Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakımı ve Sağlık Durumu

Bugünkü yazımızda Beagle köpek ırkı hakkında daha önce hiç duymadığınız bilgileri paylaşıyor olacağız. İşte karşınızda harika detaylar…

Karakter Özellikleri

Beagle ırkı köpekler harika bir ev arkadaşı olurlar. Birçok kişi bu köpekleri sahiplenmeye devam etmektedir. Çocuklara karşı harika davranan köpeklerdir. Saldırganlık yapmazlar, sakin olurlar. Kedi gibi hayvanlarla iyi anlaşamadıkları bilinir.

Son derece meraklı bir yapıya sahip olan bu köpekler her daim kararlıdır. Gözlemci hareketlerini anında sezinleyebilirsiniz kesinlikle. Tek başlarına kalmaktan hazzetmezler. Soğuk iklimden hoşlanan bir yapıları yoktur. İz sürme konusunda kusursuz olan bir köpek ırkıdır diyebiliriz her zaman.

Tarihçesi

Beagle

Beagle Köpek ve Yavruları

Bu köpekler iki bin seneyi aşan bir zamandır varlığını sürdürüyor. Bu güzel köpeklerin temeli ise Antik Yunan dolaylarına dek gidiyor. Beagle köpek ırkı eski zamanlarda yabani geyik ve tavşanları avlaması için görevlendirilen bir hayvandı. On birinci yüzyıl dönemine gelindiği günlerde bu köpekler Birinci William aracılığıyla Birleşik Krallık yönetimine tanıtıldı. Bu durumdan çok kısa bir zaman dilimi sonrasında William, bu güzel köpekleri daha hızlı bir hale sokabilmek için onları tazılarla beraber çiftleştirip melezlenmiş köpek ırkları meydana getirmeye başladı. Talbot Tazısı köpek cinsi de bugünkü Beagle köpek ırkının babası olmaktadır ama soyu tükenmiştir. Orta Çağ zamanlarında Beagle sözcüğü ufak boy tazıları ifade etmek adına kullanılmakta idi. Bu köpekler, o günlerde kraliyet ailesinin favori olan köpek ırklarından biriydi. Birinci Elizabeth kendine dostluk yapması için bu köpekleri evcilleştirmeyi istemişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Alabay (Alabai) Köpek Irkı Karakter Özellikleri,İletişimi ve Kökeni

Fiziksel Özellikleri

Beagle köpek ırkının kare biçiminde kaslı bir bedeni olur. Boyu çok kısadır. Beden olarak ufak dursa da atletik bir vücudu olduğunu söyleyebiliriz. Bu hayvanlarda görülen renkler genelde beyaz, kahverengi ve siyah olmaktadır. Bazen bu renklerin karışımlarını da görebilirsiniz.

Bacak yapısı içerisinde genelde dizleri göze çarpar. Kulakları sarkıktır. Bu nedenle de farklı bir görünüm sunmaktadır. Sempatikliğine sempatiklik katan iri ela ve kahverengi gözleri ile herkesin kalbinde yer eder. Ortalama bir uzunluğa sahip olan kuyruğu hep havada durur.

Koku duyuları ise keskindir. Avcılık kabiliyetleri çok gelişmiştir. Kokuya bağlı oyunlar oynarsanız aşırı derecede huzurlu hisseder. Bunu denemelisiniz. Onunla durmaksızın oyun oynayın ve yürüyüş yaptırın. Egzersiz gereksinimini böylece eğlenceli bir biçimde gidermiş olursunuz.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Ufak yaşlardan itibaren kusursuz şekilde sosyalleştirilmesi halinde çocuklarla harika geçinebilen bir köpektir. Beagle köpek ırkı, en çok da aile ortamında her zaman gördüğü çocuklarla oynamayı seven bir köpek cinsi olmaktadır diyebiliriz. Daha ufak olan çocuklara istemsiz şekilde zarar verebilir.

Bu köpekler yemek yerken çocuğunuz asla yanına yaklaşmamalıdır. Öteki evcillerle olan dostluğu konusunda da eğitimi ve sosyalleştirilmesi büyük önem taşır. Alıştırılırsa köpeklerle de kedilerle de sıkı dostluklar kuran bir köpek ırkıdır. Hamster ve kuş gibi türlere zarar verir, bunu dikkate almanız gerekmektedir.

Bakımı

Evinizde bir Beagle ırkı köpek varsa onun sevecen hallerine bir anda kapılıp gidebilirsiniz diye düşünüyoruz. Bu da eğitim sürecini az da olsa aksatabilecek bir durum olmaktadır. Bunun sonucunda köpeğiniz şımarabilir. Zeki köpeklerdir ama eğitimlerinin çok kolay olduğunu asla düşünmeyin.

Bu köpekler komutlarınızı kusursuz şekilde kavrar ama eğitim almaları hayli zor bir durumdur. Sahiplerine çok bağlı olurlar fakat onları memnun edecek itaati sergileme kısmında umursamaz hareketler sergileme ihtimalleri de oldukça yüksektir diyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  4 Maddede Çoban Köpeği Irkları

Eğitim esnasında konsantrasyonları çok çabuk şekilde yok olabilir ve bütün emekleriniz onların duyduğu bir koku nedeniyle bitebilir. İnatçı oldukları zaman onlara komut vermeniz zor hale gelecek demektir. Bu sempatik köpeklerin temel bir eğitim alması şart olmaktadır, eğitim kapalı alanda verilirse iyi olacaktır.

Bu köpeklerin bakımı sorunsuzdur. Tüyleri kısa olduğu için çok fazla taranma gereksinimleri olmaz. Bu da tamamen artı bir yön olarak görülmelidir. Suyunu her gün taze su olarak sağlayın. Bu önemlidir. Mamasını da düzenli olarak taze tutun. Bunları sağladığınız sürece Beagle köpeğiniz uzun süre sizinle olacaktır.

Beslenme

Beagle köpek ırkı, koruyucu köpek olarak hizmet etmeyi çok sevmez. Beslenmesi ise son derece basit bir durum olarak her zaman dikkat çeker. Bu köpeklere uygun kaliteli köpek maması satın alırsanız her şey yolunda gidecek demektir. İtaatkar ve eğitime uygun köpeklerdir. Sahiplerini hiçbir zaman zora sokmaz.

Sıkça Sorulan Sorular

Sempatik halleri ile her daim ilgi görmeyi başaran Beagle cinsi köpekler hakkında birçok soru soruluyor. Bizler de bu soruların cevaplarını güvenilir kaynaklardan araştırıp sizlere sunmak istedik. İşte birbirinden detaylı sorular ve o soruların cevapları…

Beagle Irkı Olan Köpeklerin Yaşam Süresi Nedir?

Genel manada köpeklerin yaşam süresi birbiriyle aynı olur. Bu köpekler ise hemen hemen on iki ila on beş sene kadar yaşarlar. Bakımını doğru biçimde yaparsanız sağlık meselesinde herhangi bir sorunu olmayan köpeklerin kalça çıkığı ve eklem bölgelerinde iltihaplanma gibi birçok durumun olduğunu görürsünüz. İyi bir bakımla her şey düzelecektir diyebiliriz.

Ev Ortamı İçerisinde Beslenebilen Bir Köpek midir?

Her daim sevecen, atik ve enerjik bir köpek olan Beagle köpekler, sürü içerisinde yaşamayı sever. Bunun yanı sıra apartmanda beslemeye uygun olan bir köpek ırkıdır diyebiliriz. Uzun bir zaman dilimi boyunca tek başına kalmaktan hoşlanmayan bu özel köpeklerin havlama davranışları öteki köpeklere göre çok daha az olur. Ama uzun bir zaman boyunca tek başına bırakırsanız evdeki eşyalara zarar verme ihtimalleri kesinlikle yüksektir. Bunun haricinde sakin köpekler olmaktadırlar. Onları çok seveceğinize daha şimdiden eminiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Pitbull Terrier Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.