Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Maltese Yavru Bakımı Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Maltese Yavru Bakımı Nasıl Olmalı?

Maltese yavru, popüler köpeklerden biridir. Uzun tüylere sahip olan, oyuncak yani toy ırklar arasında yer alan ve küçük boyutu ile dikkat çeken bu sevimli köpek ırkı, köpek severler tarafından büyük ilgi gören bir ırktır. Bu nedenle de çok bilindik terrier köpek ırkları arasında yer alırlar. Malta kökenli olan Maltese Terrier köpeklerinin yavrularının bakımı her ne kadar uğraştırıcı olabilse de bu köpeklerin sevimli hareketleri ve görünümleri onların zahmetli olabilen bakımlarını size unutturacak cinstendir.

Maltese Yavru Genel Bakım İhtiyacı

Maltese Terrier yavrularının bakımı sırasında farklı noktalara dikkat etmek gerekebilir. Örneğin bu yavruların tüyleri uzun olduğu için düzenli fırçalanmalıdır, tüyleri temizlenmelidir ancak temizlik sırasında kullanılan her bir ürüne de dikkat etmek gereklidir. Örneğin tüylerin temizliği sırasında sürekli olarak sıvı şampuanlar ve su kullanılmamalıdır. Kuru şampuanların tercih edilmesi, tüylerin daha az yıpranmasına yardımcı olacaktır. En kaliteli köpek banyo ve temizlik ürünleri için TIKLAYINIZ!

Köpeğinizin beyaz tüyleri sürekli olarak kirlenir ve uzun tüylere sahip olduğu için bu köpeklerin tüylerinin arasında çok fazla kir toplanması da söz konusudur. Bu sebeple köpeğinizi sık sık temizlemeniz şarttır. Sürekli su ve sıvı şampuan ile temizlenen tüyler ise bir süre sonra yıpranacağı için köpeğinizin tüylerini kuru şampuan ve tarak yardımıyla temizlemeniz önerilmektedir.

Tüyleri uzun olan bu köpeklerin tüylerinin dağınık görünüme sahip olmaması ve genel anlamda temizlenmesi için de düzenli tarama şarttır. Köpeğinizin tüylerini günlük olarak uzun tüylü köpekler için üretilen taraklar ile taramanız önerilir. Bu sayede tüylerin arasında kalan pek çok kir, toz ve dökülen tüyler de kolaylıkla toplanabilecektir. Tüy dökme konusunda pek eğilim göstermeseler de bu köpeklerin de diğer pek çok hayvan gibi mevsimsel şekilde tüy dökmesi söz konusu olduğu için mevsim geçişlerinde köpeğinizin tüylerini gün içerisinde birkaç kez taramak bile isteyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Wirehaired Fox Terrier Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Göz ve ağız çevresinin ve genel anlamda tüm yüzün iyi şekilde temizlenmesi gerekir. Aksi takdirde lekelenmeler olabilir ve köpeğinizin mikrop kapması gibi ciddi durumlar da söz konusu olabilecektir. Yüz bölgesinin temizliği için temiz ve nemli bir bez tercih edilebilir. Bu bez ile köpeğinizin yüz bölgesini iyi şekilde silmeniz, onun yüz temizliğini sağlamanız için yeterli olabilecektir.

Köpeğinizin kulak temizliğini sağlarken de kulak temizleme solüsyonlarından yardım alabilirsiniz. Bu ürünler köpeğinizin kulağının içerisinde yer alan kirleri temizlemeniz için oldukça yardımcı olan kullanışlı ve sağlıklı ürünlerdir. Bu nedenle de köpeğinizin kulaklarının normalden çok kirlendiğini fark ettiğinizde kullanmanız önerilir.

Uzayan tüylerin kısaltılması ayrıca Maltese köpeğinizin yerdeki tozları ve kirleri toplamaması ve tüylerinden dolayı rahatsız olmaması için önemlidir. Bu köpeklerin tüyleri genel anlamda oldukça uzundur. Onları taşımakta zorlanabilirler ve tüylerinin aşırı uzun olmasından dolayı aşırı sıcak havalarda sıkıntı çekebilirler. Köpeğinizin tüylerinin birkaç ayda bir olacak şekilde kısaltılması ise ona rahatlık sağlar ve toz, kir gibi ürünleri tüylerinin arasında dolaştırmaları daha uzak bir ihtimal olacaktır.

Maltese Yavru Beslenme ve Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Maltese yavru beslenmesi, evcil köpeğinizin sağlığı ve uzun ömürlü olması açısından çok önemli bir konu. Bu açıdan, köpeğinize sunacağınız mamanın kaliteli, besleyici ve zengin içerikli olması gerekir. En önemlisi de yavru köpeğinize, yavru köpekler için özel olarak üretilen köpek maması sunmalısınız. Birbirinden lezzetli en iyi köpek mamalarını online pet shop mağazamızdan güvenle satın alabilirsiniz.

Maltese yavru bakımı konusunda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, temizlik ve bakım sırasında kullandığınız ürünlerin ne olduğudur. Bu malzemeler genel anlamda köpeğiniz için uygun ürünler olmalıdır. Örneğin tercih edilen tarak, uzun tüylü köpekler için üretilmiş olan köpek fırçaları olmalıdır. Bu taraklar uzun yapılı ve sık kıllı olmalıdır. Benzer şekilde tercih edilen şampuanlar da köpeğinizin tüy yapısı için uygun ürünler olmalıdır. Zararlı ve alerjen ürünleri içeren köpek şampuanları tercih edilmemelidir. Ayrıca şampuan köpeğinizin tüy rengi ve genel tüy yapısı için uygun olursa temizliğini ve bakımını sağlamaya yardımcı olacaktır. Kuru şampuanların da sıvı formdaki şampuanların da benzer özelliklere sahip olması bu noktada son derece önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Skye Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Köpeklerin kulak temizliğinde tercih edilen solüsyonlar, köpeklerde kullanmaya uygun ürünler olmalıdır. Bunun için köpek kulak temizleme ürünleri kullanılmalıdır. Buna ek olarak köpek diş fırçası ve diş macunu gibi ağız temizlik ürünlerinin de içeriği ve genel yapısı hem kullanışlı hem de sağlıklı olursa köpeğinizin dişlerini ve ağzını iyi şekilde temizlemeye yardımcı olacaktır.

Köpeklerin bakımı yalnızca onların temizliği ile sınırlı değildir. Maltese yavru köpekleri ayrıca oyuncu karaktere sahip olan ve sahiplerine düşkünlükleri ile bilinen köpeklerdir. Köpeğinizle sıkça vakit geçirmeniz, onunla oyunlar oynamanız da bakımının bir parçasıdır. Mutlu ve sağlıklı bir Maltese Terrier köpeğiniz olmasını istiyorsanız onunla bol bol vakit geçirmeniz önerilir. Ayrıca, tüylü arkadaşınıza köpek oyuncakları sunmayı ihmal etmemelisiniz.

Yavru Maltese köpeklerin gelişimi ve sosyal anlamda aktif olması için yavruluk döneminden itibaren diğer köpekler ile sosyalleşmeleri ve genel anlamda sosyal ortamlarda bulunmaları önerilir. Bu sayede bir yabancıya ya da farklı hayvanlara karşı olan tavırları da sıcakkanlı ve sevecen hale gelir. Köpeğinizi yavruluk döneminden itibaren çok daha sosyal ve aktif kılmanız önemlidir. Köpeklerin bakımları yalnızca onlara sunulan temizlik imkanları ile kısıtlı kalmamalıdır. Yavruluk döneminden itibaren Maltese yavru köpeğinizle ilgilenerek ona sevginizi gösterirseniz çok daha sağlıklı bir ilişki kurmanız da mümkün olabilecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.