Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Maltese Köpek Özellikleri, Görünümü ve Kişiliği

Abone Ol 
Maltese Köpek Özellikleri, Görünümü ve Kişiliği

Malta’da ortaya çıktığı bilinen Maltese köpek, süs köpeği grubuna giren bir köpek cinsidir. Sevimli suratı, kabarık tüyleri ve küçük bedeni ile dikkat çeken Maltese köpekleri oyuncu ve neşeli halleri ile öne çıkar. Bu köpeklerin bakımı diğer köpeklere göre daha zorlayıcı olabilse de oyuncu tavırları ve sevimlilikleri ile bakımlarının zorluğunu da unutturuyorlar. Peki, Maltiz köpek özellikleri nelerdir? Maltese köpeklerin fiziksel özellikleri ve karakteri nasıldır?

Maltese Köpek Görünümü Nasıldır?

Malta köpekleri oyuncak cinsi kategorisindedir ve maksimum 7 kilogram ağırlığındadır. Geleneksel olarak beyaz tüyleriyle dikkat çeker. Evcil hayvan sahipleri daha kolay bakım için çoğunlukla tüyleri kesmeyi tercih ederler. Tüyleri uzun veya kısa olsa da diğer birçok köpeğe göre çok az tüy dökerler. Hem gözleri hem de burnu koyu, hatta siyah renktedir. Kafaları yuvarlak biçimlidir.

Maltese Köpek

Maltese Köpek Genel Özellikleri Nelerdir?

Maltese köpeklerin alt kürkleri mevcut değildir. Sırtlarından aşağı uzanan uzun ve genel olarak düz tüylere sahipler. Tüylerinin rengi ise beyaz ve fildişi rengi arasında değişiklik gösterebilir. Bu köpeklerin bacak ve kuyrukları da uzun ve beyaz tüyler ile kaplıdır. Siyah küçük burunları ve siyah gözleri de onlara tam bir süs köpeği havası katar.

İnce yapılı görünseler de Maltese cinsi köpekler aslında oldukça sağlam ve güçlü bir yapıları var. Doğru bir beslenme programı ile Maltese cinsi köpeklerin gerçek gücünü ortaya koyması mümkündür. Bu köpeklerin uzun tüylerinin bakım ve temizliğinin de doğru ve düzenli şekilde yapılması önemlidir.

Maltese Köpeklerin Karakter Özellikleri Nelerdir?

Maltese cinsi köpekler oldukça oyuncudur. Bu köpekler özellikle de çocuklar ile çok iyi anlaşabilirler. Onlarla oyun oynayabilir ve keyifli vakit geçirebilirler. Sadık ve saygılı karaktere sahip olan Maltese cinsi köpekler, sahiplerinin sözünü dinleyen ancak enerjik yapılarını dışarı vurmaya da çok hevesli olan köpeklerdir.

Tuvalet eğitimi zor olabilen bu köpekler ayrıca yemek konusunda çok seçici davranabilir. Beğenmedikleri mamaları yememek için adeta savaş verebilir. Bu durumda ona mama beğendirmek için uğraşmanız bile gerekebilir. Yine de ödüllendirme ve doğru bir eğitim ile ona farklı numaralar öğretmeniz ve tuvalet eğitimini de kısa sürede tamamlamanız mümkün olabilir. Bu sırada anlayışlı ve sabırlı olmanız önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Rus Köpek Cinsleri

Sahibini koruma güdüsü bu köpeklerde yüksektir. Bu nedenle de tehditleri algılar ve harekete geçerler. Özellikle de sahiplerini kıskanma huyları öne çıktığında onları tanımanız mümkün olmaz. Sevimli ve sakin yapılarının altından korumacı bir Maltese çıkabilir. Bu nedenle onları kıskandıracak her türlü durumdan uzak kalmanız en iyisi olacaktır.

Maltese Köpek

Diğer köpekler ve hayvanlar ile iyi anlaşabilen Maltiz cinsi köpekler evde başka bir köpek ya da kedi ile beraber yaşayabilir. Bu durumu sorun etmez, onunla oyun oynamaya ve arkadaş olmaya çalışırlar. Bu sosyal davranışları onların iyi anlaşan ve arkadaş canlısı köpekler olduğunu göstermektedir.

Maltese Köpek İçin İdeal Ortam Nedir?

Malta köpekleri hem apartmanlarda hem de evlerde yaşayabilen harika hayvanlardır. Enerjik olsalar da, küçük bir alanda daireler çizecek kadar küçükler. Doğaları gereği zeki ve koruyucu oldukları için sesli olabilirler. Örneğin bir dairede yaşıyorsanız, aşırı tepki vermemesi için sevimli dostunuzu yeterince eğitmelisiniz. Onları bir cins olarak bu kadar sevimli kılan şeylerden biri de sahiplerine karşı inkar edilemez sadakatleri diyebiliriz. Uygun donanım ve özenli bakım ile her türlü iklim ve coğrafyada yaşayabilirler.

Maltese Köpek Beslenme ve Sağlık

Diğer tüm cinsler gibi, Maltizler de yaşlarına ve boyutlarına göre beslenmelidir. Daha az yan ürün içeren daha kaliteli bir köpek maması faydalıdır. Ödüle dayalı eğitime çok iyi yanıt verdikleri için genelde çok fazla mama sunulabilir. Bu da obeziteye neden olabilir. Köpeklerde obezite başka sağlık sorunlarına yol açabilir ve nihayetinde yaşam beklentilerini azaltabilir. Maltiz, nispeten sağlıklı bir köpek türü olsa da, kalp rahatsızlığına yatkın olabilir. Oyuncak grubundaki tüm ırklar gibi, Maltiz de günlük diş bakımına ihtiyaç duyar. Köpek diş macunu ile düzenli fırçalama önemlidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.