Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede Sağlıklı Köpek Irkları

Abone Ol 
7 Maddede Sağlıklı Köpek Irkları

Sağlıklı köpek ırkları, köpek sahiplenecekler tarafından merak ediliyor. Biz insanlar gibi köpekler de genetiklerine bağlı şekilde bazı rahatsızlıklardan muzdarip olabiliyorlar. Bunlar çoğunlukla kanser, kalp hastalıkları, ortopedik sorunlar, cilt problemleri oluyor. Fakat bazı köpek ırkları ise çok sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebiliyorlar. Peki, sağlıklı köpek cinsleri hangileri?

Sağlıklı Köpek Irkları

Sağlıklı Köpek Irkları

Diğer cinslere göre daha sağlıklı olduğu kabul edilen köpek ırkları şunlardır:

1. Beagle Köpek Irkı

Sağlıklı köpek ırkları arasında ilk sırada Beagle köpek ırkı var. Avlanma becerileri, keskin koku alma duyusu, 10-15 senelik ömrü ile bilinen Beagle köpekler, aynı zamanda çok sağlıklı cinslerden biridir. Kalça ve göz sorunları nadir de olsa yaşlılık döneminde ortaya çıkabilir. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmeliler.

2. Avustralya Çoban Köpeği Irkı

Popüler evcil hayvanlardan olan Avustralya Çoban Köpeği, atletik ve zeki bir cinstir. Aktif insanlar için harika bir yürüyüş ve koşu arkadaşı olur. Sağlıklı kalabilmeleri için besleyici köpek maması tüketmeleri önemlidir. İyi bakıldıkları taktirde 12-16 sene kadar yaşayabilirler. Aktif yapılarından dolayı eklem ve bağ sorunlarına yatkındırlar.

3. Chihuahua Köpek Irkı

Sağlıklı köpek ırkları listesi Chihuahua ile devam ediyor. Çok zeki olan köpeklerden biridir. Bu cins köpekler eğer iyi koşullarda bakılırlarsa 20 yıla kadar yaşayabilirler. Genel olarak sağlıklı olan bir cinstir. Nadir de olsa göz ve kalp sorunları yaşayabilirler.

4. Kaniş Köpek Irkı

Bu köpekler zeki olmakla kalmaz aynı zamanda sevecen, atletik ve sadıktırlar. Çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla iyi geçinir. Aileler için idealdir. Çoğunlukla sağlıklı olduklarını söyleyebiliriz. Diğer birçok köpek ırkına göre daha uzun yaşarlar. Protein açısından yoğun olan kuru köpek maması, yaş ve ödül mamalarla beslenmeliler. 18 seneye kadar yaşayabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Köpek İhtiyaç Listesi

5. Havanese Köpek Irkı

Sağlıklı köpek ırkları arasında bir diğeri de Havanese köpekler oluyor. Küba’ya özgü bir cinstir. Eğitilmesi kolaydır ve son derece sosyal bir köpek ırkıdır. Akıllı bir köpek olduğunu söyleyebiliriz. Genel anlamda sağlıklıdır fakat bazıları kalıtsal olarak sağırlığa yatkındır. 16 yıla kadar yaşayabilir.

6. Sibirya Kurdu Köpek Irkı

Dayanıklılığı, gücü ve enerjisi ile karakterize bir köpektir. Atletik, bol enerjili, sevimli bir köpek ırkıdır. Günlük uzun yürüyüşler, koşular ve çeşitli egzersizler bu köpek cinsi için uygundur. Köpek oyuncakları ile oynamaya da bayılır. Kaliteli yaş köpek maması, kuru mama ve ödül mama ile beslenmelidir. 14 seneye kadar yaşayabilir.

7. Basenji Köpek Irkı

Sağlıklı köpek ırkları listesinde yer alan Basenji köpek cinsi, zeki, atletik ve oyuncu bir köpektir. Ciddi sağlık sorunları yaşamazlar. Protein, vitamin ve mineraller açısından zengin olan kuru, konserve ve ödül köpek maması tüketmeliler. İyi koşullarda bakıldığı zaman 14 sene kadar yaşayabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.