Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede En İyi Koruma Köpeği Irkları

Abone Ol 
8 Maddede En İyi Koruma Köpeği Irkları

Koruma köpeği ırkları, ailenizi ve mülkünüzü en iyi şekilde koruyabilir. Bazı köpekler, bekçi köpeği olma içgüdüsüne sahiptir. Bu ırklar çoğunlukla size ve ailenize karşı güçlü bir sadakat duygusuna sahip olurlar. Son derece tetikte olan koruma köpekleri, itaatkar davranır ve iyi bir gözlemcidirler. İdeal koruma köpeği büyük, korkusuz ve eğitime açıktır.

En İyi Koruma Köpeği Irkları

Koruma Köpeği Irkları

Bekçi köpeği sahiplenmeyi düşünüyorsanız; en iyi koruma köpeği ırkları şunlardır:

1. Akita Köpek Irkı

Akita köpekler oldukça sadıktır. Japonya’ya özgü olan bu cins, ülkemizde de bir hayli popülerdir. Ailenizi ve sizi her daim kollayabilir. Akita köpek ırkı görevini ciddiye alır ve eğitime açıktır. Becerilerini geliştirmesi için itaat eğitimine ihtiyacı olur. Eğitim döneminde köpek eğitim ürünleri kullanılarak, süreci daha kolay ve pratik hale getirebilirsiniz. Bu köpeklerde saldırganlığın önlenmesi için sosyalleşme çok önemlidir.

2. Belgian Malinois Köpek Irkı

Arama kurtarma köpeği olarak sıklıkla tercih edilen Belgian Malinois köpekler, yeteneği ve eğitime açık oluşu sebebiyle dünya çapında popülerdir. Bu köpeklerin enerji seviyesi yüksektir. Her daim aktif kalmak ister. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmesi sağlanmalıdır. Davranış problemlerinin oluşmaması adına sosyalleşmeye özen gösterilmelidir.

3. Bullmastiff Köpek Irkı

En iyi koruma köpeği ırkları arasındadır. Bullmastiff, av ve bekçi köpeği görevini en iyi şekilde yerine getirir. Sadık ve cesur bir köpektir. Görünümü ve havlaması ile davetsiz misafirleri korkutabilir. Aile üyelerine karşı şefkatli ve sadık bir köpektir. Doğal koruma içgüdülerine sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Ne Kadar Yaşar? Köpeklerin Yaşam Süresi

4. Cane Corso Köpek Irkı

Avcı ve bekçi köpeği olarak geliştirilen Cane Corso köpekler, İtalya’ya özgüdür. Büyük boyutu ve ağır yapısıyla dikkat çeker. Bu ırk köpekler koruma içgüdüsüne sahiptir. Eğitiminde itaate ve doğal becerilerini geliştirmeye odaklanılması gerekir.

5. Alman Kurdu Köpek Irkı

En iyi koruma köpeği ırkları söz konusu olduğunda öne çıkan bir cinstir. Mizaç ve görünüş bakımından Belgian Malinois köpeklere benzer. Polis ve asker köpeği olarak da sıklıkla tercih edilir. Yoğun bir enerjiye sahiptir. Aktif aileler için çok uygundur. Aile üyelerine karşı derin bir sadakat ve sevgi duygusuna sahiptir. Diğer koruma köpekleri gibi eğitimi çok önemlidir. Korku ve gerginlik yaratmaması için uygun sosyalleşme şarttır.

6. Doberman Pinscher Köpek Irkı

Aile üyelerine karşı uysal ve şefkatli olan bu köpekler, koruma görevini en iyi biçimde yerine getirir. Tehlike hissetmediği sürece yabancılara karşı iyi davranır. Hiç resmi eğitim almasa bile koruma görevini mükemmelce yerine getirebilir. Yapılandırılmış bir eğitimle köpeğin koruma becerileri daha da iyileştirilebilir.

7. Komondor Köpek Irkı

Kendine özgü tüy yapısı ile dikkat çeken Komondor, koruma köpeği ırkları arasında yer alır. Beyaz tüylerinin her daim bakıma ihtiyacı olur. Kirlendiği zaman köpek şampuanı kullanılarak yıkanması tavsiye edilir. Çiftlik hayvanlarını ve mülkleri korumak için sıklıkla tercih edilen, iyi huylu ve uysal bir köpektir. Ailesine karşı şefkatli davranır. Ancak yabancılar söz konusu olduğunda biraz çekingendir. İyi bir eğitim programıyla harika bir koruma köpeği olur.

8. Rottweiler Köpek Irkı

Koruma köpeği ırkları arasında Rottweiler köpekler de var. Agresif görünse de bu köpekler sahiplerine karşı oldukça iyimser, şefkatli ve naziktir. Herhangi bir kişinin tehdit oluşturmadığını anlayana kadar tereddütte kalır. Yeteri kadar eğitilirse muazzam bir bekçi köpeği olabilir. Sosyalleşmeye ve günlük aktivite ihtiyacını karşılaması için belirli görevlere ihtiyacı var. İyi koşullarda bakılırsa 8-10 sene kadar yaşayabilir. Beslenmesine, bakım ihtiyaçlarına ve düzenli veteriner kontrollerine önem verilmesi gerekir. Bu sayede uzun yıllar boyu size eşlik eder.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Norwich Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.