Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

West Highland White Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Abone Ol 
West Highland White Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

West Highland White Terrier, kendine güveni ve çekiciliği yüksek, küçük ila orta dereceli bir safkandır. Çok yeteneklidir, takip, çeviklik, avcılık ve itaat gibi aktivitelerde yer alabilir. Daha çok Westy veya Westie olarak anılır. Çok belirgin bir beyaz tüy ceketi vardır. Enerjik bir köpek ve yüksek av sürüşüne sahip arkadaş canlısı bir ırktır.

West Highland White Terrier Köpek Karakter Özellikleri

West Highland White Terrier, yabancılarla oldukça arkadaş canlısı, ailesiyle çok mutlu, sosyal ve sevecen bir köpektir. Cesur ve kendine çok güvenen bir cinstir. Oldukça enerjik ve canlıdır, oyun oynamayı sevecektir. Bir kucak köpeği değildir. Arkadaşlık kurmayı tercih eder, uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmaz.

Kazmaktan hoşlanır ve sıkı bir havlayıcı olabilir, bu nedenle eğitim önemli olacaktır. Patron olduğuna inanılmasına izin verilirse, eğitimi zorlaşır. İyi yetiştirildiğinde uyanıktır ve harika bir bekçi köpeği olabilir. Kendilerini patron olarak nasıl kuracaklarını ve köpeğe teslim olmayacaklarını bildikleri sürece, herkes için ideal bir köpek ırkıdır.

Bazıları daha hoşgörülü, bazıları ise yalnız kalmayı tercih ediyor. Güçlü bir inatçı tarafı da olabilir ve yüksek bir av sürüşü vardır. Zekidir ve çoğu köpeğin mutlu olduğu şeyleri, harika bir top oyununu, gıcırtılı oyuncakları ve köpek frizbi gibi oyuncakları sever.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Neden Kusar?

West Highland White Terrier Köpek Tarihçesi

West Highland White Terrier, İskoçya’nın Poltalloch kentinden gelir ve 1800’lerin ortalarında haşarat ve porsuk, tilki ve su samuru gibi küçük hayvanları avlamak için yetiştirildi. O zamanlar Poltalloch Teriyeri veya Roseneath Teriyeri olarak biliniyordu. Cinsin hikayesi bize Poltalloch’tan Cairn Teriyeri yetiştirirken Albay Malcolm’un tilki avlarken yanlışlıkla birini vurduğunu anlatıyor. Kendisi daha sonra bu hatanın tekrarlanmaması için sadece beyaz köpekleri yetiştirmeye karar verdi. Diğer İskoç teriyerleriyle aynı atadan geliyor.

West Highland White Terrier Köpek Fiziksel Özellikleri

Bu, sağlam ve orantılı bir gövdeye, küt bir ve siyah buruna, kahverengi badem şeklinde gözlere sahip küçük ila orta boy bir köpektir. Başın üzerine yerleştirilmiş üçgen ve dik kulakları vardır. Bacakları kısadır ancak kendini yere çok alçaltmaz. Kuyruk kısa, tabanda daha kalındır ve sonra uca doğru incelir. Dışta sert ve düz, içte yumuşak ve kalın bir çift katı vardır. Boyu kısa ve rengi beyazdır.

West Highland White Terrier Köpek Bakımı

Bakımı oldukça kolay bir köpektir, düşük tüy dökücüdür. Bu nedenle köpek tarağı ile bakım yeterli olacaktır. Bunun için haftada iki ila üç kez sert kıllı bir fırça ile fırçalamak gerekir. Düzenli fırçalama, tüylerin temiz kalmasına yardımcı olur, bu yüzden özellikle kirlendiğinde banyo yaptırılması yeterlidir. Cildini kurutmamak için sadece köpek şampuanı kullanılarak banyo yaptırılmalıdır.

Yüz ve kulak çevresindeki kılların da düzenli olarak küt uçlu makasla kesilmesi gerekecektir. Bunun için köpek tırnak makası edinebilirsiniz. Banyo arasında temiz kalmasına yardımcı olmak için silebilirsiniz. Kulakları enfeksiyon belirtileri açısından kontrol edin ve haftada bir kez silin. Dişleri haftada en az üç kez fırçalanmalı ve tırnakları uzadığında kesilmesi gerekir.

Westie oldukça aktif, canlı ve enerjik bir köpektir. Bu sebeple koşmak ve oynamak için fırsat sunulmaya ihtiyacı olur. Oynamak için bir bahçeye sahip olmak idealdir, ancak onu dışarı çıkardığınız sürece bahçesiz apartman yaşamına uyum sağlayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Sahibini Neden Isırır? Köpeklerin Sahibini Isırma Nedenleri

Güvenli bir alanda olmadığında, onu tasmalı tutun, çünkü yüksek av sürüşü, yürürken hareket eden her şeyin peşinden koşmasına neden olabilir. Köpek tasmaları için TIKLAYINIZ!

West Highland White Terrier Köpek Eğitimi

Zeki ve neşelidir ancak patron olmaya çalışır ve inatçı olabilir. Bu nedenle eğitilmesi orta derecede kolaydır, sonuçlar gelecektir ancak kademeli olacaktır. Sabır ve sağlam olma ve kontrolde kalma yeteneği gerektirecektir. Olumlu yöntemlerle tek başına tutarlılık da başarı için esastır. Eğitimin yanı sıra sosyalleşmeyi de gerçekleştirmelisiniz.

West Highland White Terrier Köpeklerde Beslenme

Westie, her gün en az iki öğüne bölünmüş, 2 fincan kaliteli kuru köpek maması ile beslenmelidir. Metabolizma, yaş, boyut ve aktivite seviyesi gibi şeyler, köpeğiniz için doğru miktarı belirlemenize yardımcı olacaktır.

West Highland White Terrier Köpeklerin Çocuklar ve Diğer Hayvanlar ile İletişimi

Bu kesinlikle canlı ve oyuncu, ayrıca sevgi dolu ve sevecen bir köpek. Küçük çocuklara yemek yerken onu rahatsız etmemeleri ve ona zarar vermeden nasıl dokunmaları gerektiği öğretilmelidir. Çocuklar daha dikkatli olana kadar biraz gözetim gerekebilir. Bazı Westie’lerin alıngan olabileceği ve rahatsız edilmekten hoşlanmadığı doğrudur.

Yüksek bir av sürüşü vardır. Kedileri, küçük hayvanları ve benzerlerini kovalayacaktır. Hatta aynı şeyi evdeki tavşanlar gibi küçük evcil hayvanlarla yapmak isteyebilir. Onunla birlikte büyüdüğünde evde bir kediye uyum sağlayabilir. Genel olarak, özellikle erken sosyalleşme ve eğitim ile diğer köpeklerin yanında iyidir, ancak aynı cinsiyetten köpekler ile aynı ortamda kalırsa çeşitli sorunlar oluşabilir.

West Highland White Terrier Köpekler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bu köpeklerle ilgili merak edilenler:

West Highland White Terrier Köpeklerin Yatkın Olduğu Hastalıklar Var Mı?

Bu köpek ortalama 12 ila 15 yıl yaşar ve karaciğer hastalığı, göz problemleri, cilt problemleri, kronik fıtıklar, patellar luksasyon, kranionmandibular osteopati ve akciğer hastalığı gibi yatkın olabileceği sağlık sorunları olmasına rağmen oldukça sağlıklıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  17 Maddede Evde Beslenebilecek Köpek Irkları

West Highland White Terrier Köpekler Çok Havlar Mı?

Bu cins köpeklerin çok sık havladığı bilinir. Havlamayı kontrol etmek için eğitim gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.