Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yaz Aylarında Köpekleri Serin Tutmanın Yolları

Abone Ol 
Yaz Aylarında Köpekleri Serin Tutmanın Yolları

Yaz aylarında köpekleri serin tutmanın yolları bilinmelidir. Sıcak günler, köpek dostlarımız için dayanılmaz olabilir. Bazı uygulamalar sayesinde sevimli dostunuzun yaz mevsimini keyifli bir şekilde atlatmasını sağlayabilirsiniz.

Yaz Aylarında Köpekleri Serin Tutmanın Yolları Nelerdir?

Sıcak havalarda köpekler de insanlar gibi bunalabilir. Çeşitli yöntemler ile yaz mevsiminin köpekler için de eğlenceli geçmesini sağlayabilirsiniz. Yaz aylarında köpekleri serin tutmanın yolları şu şekilde sıralanabilir:

Serin Bir Yaşam Alanı Sunun

İnsanlardan farklı olarak köpekler yalnızca patilerinden terlerler. Bu nedenle fazla ısıyı nefes nefese kalarak dışarıya atarlar. Isı çok yoğun ise zorlanabilirler. Bundan dolayı sıcaktan korunmak için başka yollara ihtiyaç duyarlar. Köpeğinize serin bir yaşam alanı sağlamak bu noktada çok önemlidir. Örneğin, köpek yatağı ve köpek evi serin bir yerde konumlanmalıdır. Köpeğin yaşadığı yerde klima ve vantilatör kullanılabilir.

Yaz Aylarında Köpekleri Serin Tutmanın Yolları

Köpeğinizi Asla Arabada Bırakmayın

Arabalar, orta sıcaklıklarda bile tehlike arz edebilir. Açık pencereler dahi yeterli ısı alışverişi sağlayamaz. Araçlarda yaz aylarında aşırı ısınma ve ölümcül sıcak çarpması tehlikesi çok fazladır. Bu da demek oluyor ki, yaz sıcağında köpeği arabada bırakmamalısınız.

Su Tüketmesini Sağlayın

Yaz aylarında köpekleri serin tutmanın yolları arasında bir diğeri de köpeklerin düzenli olarak su tüketmelerini sağlamaktır. Yoğun sıcakta, köpeğinizin yeterince su içmesi her zamankinden daha önemlidir. Tüylü arkadaşınızın bol su içmesi için köpek su pınarı kullanabilirsiniz.

Sıvı Oranı Yüksek Yiyecekler Sunun

Bir köpeğin günlük su ihtiyacı ağırlığına, aktivitesine ve beslenme düzenine bağlıdır. Ancak su ihtiyacının bir kısmını mama ile karşılayabilirsiniz. Örneğin, konserve köpek mamaları su açısından yoğun olan yiyeceklerdir. Köpeğinize düzenli olarak bu mamalardan vererek, su alımını artırabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yavru Sokak Köpeği Ne Yer? Yavru Sokak Köpeğine Ne Verilir?

Banyo Deneyimi

Yaz aylarında köpekleri serin tutmanın yolları söz konusu olduğunda bir diğer seçenek ise köpeği banyo yaptırmaktır. Havuz etkinlikleri de köpeklerin serin kalmasına destek olacaktır.

Tüy Bakımı

Birçok köpek ırkının çok uzun tüyleri vardır, bu da bu tüylü köpeklerin çok ısındığını varsaymamıza neden olur. Köpeğinizin tüylerini sıcak havalarda kırpabilirsiniz. Aslında köpeklerimizin yoğun tüylerinin termal işlevine ek olarak bir de soğutma işlevi vardır.

Tüydeki suyun buharlaşması, tüylü köpeklere hoş bir tazelik sağlayan bir soğutma oluşturur. Bu nedenle yaz aylarında tüm köpeklerin tüylerini otomatik olarak kesmek gerekli değildir. Bu büyük ölçüde cinse bağlıdır. Bu konuda veterinere danışabilirsiniz. Düzenli olarak tüy bakımı gerçekleştirerek, köpek dostunuzun cildinin nefes almasını sağlayabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.