Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede Büyük Evcil Kediler

Abone Ol 
7 Maddede Büyük Evcil Kediler
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
1900.50₺

1304.55₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele

Büyük evcil kediler, kedi beslemek isteyenlerin ilgisini çekiyor. Büyük kedi bakmak isteyenlerin tercih edebileceği çeşitli ırklar var. Bu kedilerin bakım maliyetleri de normal seviyede oluyor.

Büyük Evcil Kediler

Büyük Evcil Kediler

Çoğu kedi meraklı olmasına rağmen büyük evcil kediler daha da meraklıdır ve özellikle atlama yetenekleri gelişmiştir. Büyük boyutlu kediler nispeten atletik ve aktiftir. Hemen hepsi insanlarla güçlü bağlar kurarlar ve size gereksinim duyduklarında miyavlama ve mırlama gibi sesler çıkarırlar. İşte büyük kedi ırkları…

1. Maine Coon Kedi Irkı

Güçlü yapısı ve yoğun tüyleri ile öne çıkan Maine Coon kediler, diğer pek çok kediye oranla daha büyüktür. Bu cinsin nasıl ortaya çıktığına dair çeşitli efsaneler var. Genel olarak Amerika’da bir ev kedisi ve rakunun çaprazlanması sonucu elde edildiği düşünülüyor. Bu ırkın uzun ve pürüzsüz tüyleri düzenli bakım gerektirir ve kedi tarakları ile düzenli bakım şarttır. Son derece sevecen, iyi huylu ve sakin bir kedidir.

2. Ragdoll Kedi Irkı

Sevimli ve sevecen doğası nedeniyle popüler bir kedi olan Ragdoll, büyük evcil kediler arasında yer alır. Tarihi gizemlerle dolu olan bir diğer kedi ırkıdır. Ancak Amerika’ya özgü bir kedi olduğunu söyleyebiliriz. Kaliteli kedi mamaları ile beslenmesi önemlidir.

3. Norveç Orman Kedisi Irkı

Geniş sarı gözleri ve kaslı vücudu ile öne çıkan Norveç Orman Kedisi, uzun tüylü bir cinstir. Norveç’te uzun tüylü kedilerle vahşi kedilerin çaprazlanması sonucu elde edilmiştir. Son derece arkadaş canlısı, kedi oyuncakları ile oynamayı seven, çocuklarla ve diğer kedilerle iyi anlaşan bir ırktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeni Doğmuş Kedi Yavrusu Bakımı Nasıl Olmalı?

4. İran Kedisi Irkı

Büyük evcil kediler listesinde yer alan İran kedisi de oldukça popüler bir evcil hayvan. En dikkat çekici özelliği ise yüzüdür. Bu uzun tüylü sevimli kedinin yuvarlak, düz bir yüzü ve kısa bir burnu vardır. Uzun tüyleri ona daha iri bir görünüm katar. Orta derecede egzersize ihtiyaç duysa da kedi yatağı üzerinde dinlenmeyi de sever.

5. Chausie Kedi Irkı

Egzotik görünümlü bu kedi cinsi, oldukça aktif ve zeki bir kedidir. Doğal avlanma becerilerine sahiptir. Çok hızlı bir şekilde atlama ve tırmanma yeteneği vardır. Kedi tırmalama tahtaları üzerinde vakit geçirmeyi sever.

6. Sibirya Kedisi Irkı

Büyük evcil kediler arasında bulunan Sibirya kedisi iri, zeki ve sağlamdır. Sevecen ve oyuncu bir kedi ırkıdır. Çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla vakit geçirmekten hoşlanır. Kaliteli kuru kedi mamaları ve yaş mamalar ile beslenmelidir.

7. Savannah Kedi Irkı

Savannah kedisi, belirgin kulaklarıyla öne çıkan bir kedi ırkıdır. Egzotik ve leopar görünümlü olan Savannah kedileri, büyük kedi meraklıları tarafından yaygın olarak istenen bir kedidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.