Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede Chinchilla Bakım Rehberi

26.01.2021
3.170
Abone Ol 
7 Maddede Chinchilla Bakım Rehberi

Chinchilla, insanlar tarafından üretimi mümkün olan ve dünyadaki en değerli kürk hayvanı olarak öne çıkan bir cinstir. Sincap ve tavşan karışımına benzeyen bir görüntü içerir. Genelde ağırlığı 750 gram ila 1 kg arasında değişir. Tavşangiller sınıfından gelen Chinchilla, evcil bir hayvandır. Chinchilla’yı evinizde de besleyebilirsiniz. Bu sevimli canlıyı nasıl besleyeceğinizi öğrenmek için yazımızı incelemeye devam edin!

1. Sağlıklı Bir Chinchilla Seçin

Hastalığın, stresin veya diğer sorunların ortak belirtilerini ve semptomlarını gösteren bir Chinchilla’yı eve götürmekten kaçının. Pek çok hastalık bulaşıcı olduğundan, hasta görünen Chinchilla’ların kafes arkadaşlarından da kaçınmak en güvenli yoldur.

2. Bir Chinchilla Kafesi Seçin

Kemirgenler grubunda olan Chinchilla, ideal olarak birden fazla seviyeye sahip geniş, ferah bir kafese ihtiyaç duyar. Chinchilla’yı eve getirmeden önce bir kafes kurmanız en iyisidir. Kafese ek olarak, bir yuva kutusu, su şişesi, toz banyosu ve çiğnemek için bazı oyuncaklar gibi aksesuarlar da edinmeniz gerekir.

3. Chinchilla’ları Beslemek

Chinchilla, sağlıklı kalmak için kaliteli bir beslenme düzenine ihtiyaç duyar. Bu hayvanların sindirim sistemleri, lif oranı çok yüksek yiyeceklere harika bir şekilde uyum sağlar. Bu nedenle yüksek lifli yiyecekler ve bol miktarda ot, Chinchilla beslenme düzeninin temel taşıdır. Onları uygun koşullarda beslememek, ciddi sindirim rahatsızlıklarına ve sağlık sorunlarına neden olabilir. Yiyecekler dikkatli ve ölçülü bir şekilde verilmelidir.

4. Chinchilla Toz Banyosu

Chinchilla’nızın yoğun ve yumuşak tüylerini iyi durumda tutmak için düzenli bir toz banyosu gerekir. Bu evcil hayvanınızı asla suyla yıkamamalısınız. Chinchilla toz banyosu için özel olarak üretilen bir toz, hayvanınızın tüylerine nüfuz ederek, yağları ve kirleri ortadan kaldırır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tavşanlar Karpuz Yiyebilir Mi?

5. Chinchilla’ları Ehlileştirme

Herhangi bir Chinchilla’nın ellerinize alışması ve elle tutulması biraz zaman alabilir. Bu durum, Chinchilla’nız özellikle daha yaşlıysa ve insanlarla çok fazla iletişim kurmadıysa söz konusudur. Bazıları asla çok fazla kucaklanmayı sevmezler, keşfetmeyi ya da kısıtlanmak yerine üzerinize tırmanmayı tercih ederler. Fakat onunla başa çıkabilmek için Chinchilla’nızla daha fazla vakit geçirebilirsiniz.

6. Chinchilla İçin Oyuncaklar

Chinchilla’lar çiğnemeyi, koşmayı, zıplamayı ve saklanmayı sever. Chinchilla oyuncakları seçerken bu favori aktiviteler akılda tutulabilir. Çok çeşitli çiğneme oyuncakları sağlamak, onun için sadece eğlenceli değildir, aynı zamanda dişlerini iyi durumda tutmaya yardımcı olur.

7. Chinchilla’yı Güvende Tutun

Chinchilla’lar keşfetmeyi severler, ancak çok meraklıdırlar ve yenilebilir olup olmadıklarını görmek için nesneleri ısırırlar. Doğal olarak meraklı olmalarından dolayı, kafes dışında zaman geçireceklerinde yakın gözetim altında tutmalısınız. Ya da tamamen dayanıklı ve güvenli bir odada tutabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.