Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede En Akıllı Kedi Cinsleri

Abone Ol 
7 Maddede En Akıllı Kedi Cinsleri
1900.50₺

1235.89₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
4905.00₺

2965.89₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

En akıllı kedi cinsleri, kedi sahipleneceklerin merak ettiği hususlardan biri. Genel anlamda konuşursak, kedi dostlarımız bazı hayvanlara göre çok daha akıllı. Ancak kimi kedi ırkları ise biraz daha fazla zeki. Diğer hayvanlarla iyi etkileşim kurabilen, yeni durumlara ve insanlara anında uyum sağlayabilen ve zeki olduğunu her daim belli eden akıllı kedi ırklarını sıraladık!

En Akıllı Kedi Cinsleri

En Akıllı Kedi Cinsleri

Zeki kedilerin ortak noktası, çoğunlukla aşırı enerjiye ve yaramaz bir karaktere sahip olmaları. Bu yaramazlık düzeyi ise genelde ne kadar meraklı olduklarıyla alakalı. En akıllı kedi cinsleri şunlar:

1. Habeş Kedisi Irkı

Çevik, atletik ve insanlara karşı şefkatli bir kedidir. Bu kediler oldukça zekidir ve ailelerinin aktivitelerine uyum sağlar. Hileleri hızlı bir şekilde öğrenen Habeş kedileri, kucak kedisi olmasalar da sevilmeyi ve tımar edilmeyi isterler. Kaliteli kedi tarağı ile bakımları düzenli olarak yapılmalıdır.

2. Balinese Kedi Irkı

En akıllı kedi cinsleri arasında sayılan Balinese kedisi, uzun tüyleri ve sevimli halleriyle bilinir. İnsanların yaptığı her şeyi araştırmayı seven ve aktif kalmaktan hoşlanan bir kedidir. Kedi oyuncakları ile vakit geçirmeyi seven bu kediler, fiziksel olarak aktif kalmaya isteklidir.

3. Bengal Kedi Irkı

Egzotik görünüşlü tüyleriyle öne çıkan Bengal kedisi, oldukça zeki, atletik ve enerjiktir. Koşmayı, zıplamayı ve atlamayı çok sever. Kaliteli kedi mamaları ile beslenmesi önem arz eder.

4. Birmanya Kedi Irkı

İnsanlarla etkileşimde kalmayı seven, arkadaş canlısı ve enerjik bir kedidir. Zeki, uyarlanabilir, eğlenceli ve eğitimi kolay olan bir evcil hayvandır. Eğitimi esnasında kedi eğitim ürünleri mutlaka kullanılmalıdır. Sosyalleşme konusunda da başarılıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Neden Korkar?

5. Cornish Rex Kedi Irkı

En akıllı kedi cinsleri söz konusu olduğunda bu listede Cornish Rex kedi ırkı da bulunuyor. Bu kediler arkadaş canlısı ve aktif olmalarıyla dikkat çeker. Getirme oyunlarında başarılı olan Cornish Rex kedileri, diğer birçok evcil hayvan oyununda da üstün performans gösterir. Kapıları, dolapları kolaylıkla açma kabiliyetine sahiptir. Bu yüzden kedi kapısı gibi güvenlik ürünleri, yaşam alanında muhakkak yer almalıdır. Büyüleyici fiziksel özelliği ise dalgalı tüyleridir. Rutin olarak tüy bakımı gerektirir. Sağlıklı kalabilmesi adına besleyici kedi maması yemelidir.

6. Havana Brown Kedi Irkı

İpeksi ve çikolata rengi tüyleriyle ilgi çeken Havana Brown, en popüler evcil kediler arasındadır. Aile üyeleriyle sosyalleşmekten büyük mutluluk duyan bu cins kediler, zeki, meraklı ve hareketli olmalarıyla karakterizedir.

7. Korat Kedi Irkı

Tayland’a özgü olan Korat kediler, nadir bir cinstir. Zeki, dikkatli ve hareketli kedilerden biridir. Etkileşimli oyunları çok seven Korat cinsi kediler, kedi yatağı üzerinde keyif yapmayı, kedi oyuncaklarıyla oynamayı da özellikle sever.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Bülent K. dedi ki:

    Tuxedo cinsi kediler, bunların hepsinden zeki