Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede Nadir Köpek Cinsleri

Abone Ol 
7 Maddede Nadir Köpek Cinsleri

Nadir köpek cinsleri, eşsiz bir köpek sahiplenmek isteyenlerin merak ettiği konuların başında geliyor. Şüphesiz ki, bütün köpek ırkları kendine özeldir ve her birinin öne çıkan nitelikleri vardır. Bazı nadir bulunan köpek ırkları mükemmel olmalarına rağmen popülerlik kazanamadı. Bazıları ise yoğun bakım gerektirdiği için insanlar tarafından pek tercih edilmiyor. Nadir köpekler görünüş ve karakter açısından farklı özellikler sunar. Hatta kimisi, çoğu köpekte az görülen özelliklere sahiptir. Şimdi nadir köpek cinslerini keşfedelim.

Nadir Köpek Cinsleri

Nadir Köpek Cinsleri

Diğer köpeklerden daha az tanınan 200 kadar köpek ırkı var. Listemizdeki köpekler en nadir olanlardan bazıları. İşte nadir köpek cinsleri:

1. Black Tan Coonhound Köpek Irkı

Bu köpekler İngiliz tilki köpeklerinin soyundan gelmektedir. Black Tan Coonhound, özellikle rakun avlamak için geliştirilmiştir. İyi bir avcıdır ve çok yüksek bir av güdüsüne sahiptir. Avlanmak için tercih edilmediğinde yüksek yoğunluklu egzersize ihtiyaç duyarlar. Köpek tasması eşliğinde gezintiye çıkmayı severler. Diğer köpekler kadar pek sadık değildir. Ancak ailesine karşı oldukça şefkatlidir.

2. Avustralya Kelpie Köpek Irkı

Nadir köpek cinsleri arasında yer alan Avustralya Kelpie köpekleri, adeta yorulmak bilmez ve çok çalışkandır. Zeki, memnun etmeye istekli ve bol enerjili bir köpektir. Çok fazla günlük egzersize gereksinim duyar. Ailesiyle vakit geçirmeyi çok sever. Kalın tüyleri düzenli olarak köpek tarağı ile bakım gerektirir.

3. Azawakh Köpek Irkı

Bu hızlı tazı köpeği, Batı Afrika’da yarış ve avcılık için kullanılan çok eski bir cinstir. Çoğu köpek ırkına nazaran şefkatini açık bir şekilde gösteremez. Fakat ailesine çok bağlı bir köpektir. Yabancılara şüphe ile yaklaşır. Çok bağımsız, sadık ve zeki bir ırktır. Köpek oyuncakları ile vakit geçirmekten hoşlanır. Bu cinsin çok fazla günlük egzersize ihtiyacı olur. Koşu yapmayı seven sahipler için muazzam bir seçimdir. Çünkü Azawakh köpekleri de koşmaya bayılırlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Zeytin Yiyebilir Mi?

4. Bergamasco Çoban Köpeği Irkı

Nadir köpek cinsleri listesinde bir diğeri de Bergamasco Çoban Köpeği. Bu ırk bir İtalyan çoban köpeğidir. Kalın tüy demetlerine sahip olan Bergamasco, çok az bakım gerektirir ve çarpıcı görüntüsü ile bir adım öne çıkar. Bu köpekler bağımsız olmayı sever ve yabancı insanlara karşı temkinli davranır. Bununla beraber çok zeki bir köpektir. Eğitime açıktır, ancak köpek eğitim ürünleri ile süreç desteklenmelidir. Aşırı egzersize ihtiyacı bulunmaz. Yalnızca yürüyüş yapmak bu köpeğe yetecektir.

5. Biewer Terrier Köpek Irkı

Ailesine çok düşkün olan bir canlıdır. Eğlenceli ve sevecen bir köpektir. Diğer evcil hayvanlarla arası çok iyidir. Yürüyüşe çıkmayı, köpek oyuncaklarıyla oynamayı, çocuklarla zaman geçirmeyi çok sever. Uzun ve ipeksi tüyleri vardır. Köpek tüy ve deri bakım ürünleriyle rutin olarak bakımdan geçmesi gerekir. Ayrıca çok tüy dökmeyen bir ırktır.

6. Canaan Köpek Irkı

Nadir köpek cinsleri listesi Canaan köpek ırkıyla devam ediyor. Bu köpeklerin kökeni İsrail’dir. Eskiden çiftlik hayvanlarını gütmek ve mülkleri korumak için tercih ediliyordu. Son derece akıllı ve zeki bir köpektir. Aynı zamanda bölgeseldir ve yabancılara karşı temkinlidir. Bu nedenle disiplin sağlamak adına olumlu pekiştirme eğitimi ve sosyalleşme şarttır.

7. Cesky Terrier Köpek Irkı

Cesky teriyerleri, Çek Cumhuriyeti’nin bir bölgesi olan Bohemya’da doğdu. Oldukça oyuncu ve enerjik bir köpektir. Aile üyelerine çok düşkündür. Çocuklar ve diğer köpeklerle zaman geçirmekten memnun olur. Kaliteli köpek maması yemesi önem arz eder.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.