Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpekler Kaç Ayda Doğurur? Köpeklerin Hamilelik Sürecine Dair Bilgiler

Abone Ol 
Köpekler Kaç Ayda Doğurur? Köpeklerin Hamilelik Sürecine Dair Bilgiler

Köpeklerde gebelik dönemi hem sahipler hem de köpekler açısından son derece zor ve stres içeren bir süreç olarak bilinir. Bu süreç içerisinde köpeğinizin beslenmesi, bakımı, psikolojik ve fiziksel sağlığı konusunda daha hassas davranmalısınız. Bu yazımızda köpekler kaç ayda doğurur sorusunun yanı sıra köpeklerin gebelik sürecine dair birçok bilgi veriyor olacağız. O halde detaylara geçelim…

Köpeklerde Hamilelik Semptomları Nelerdir?

Bu tarz konularda sürekli olarak veteriner bir hekime danışmanız, süreci daha sağlıklı hale getirecektir. Köpeklerin gebelik süresi ortalama açıdan 55 ve 70 gün arasında sürer.

Köpeğinizin kaç tane yavru köpek doğuracağını doğum öncesinde öğrenmek niyetindeyseniz de, veteriner hekimin gerçekleştireceği muayeneler neticesinde konuyla alakalı bilgi alabilirsiniz.

Köpekler kaç ayda doğurur  konumuza köpeklerde hamilelik belirtileri ile devam ediyoruz. Köpeğinizin hamile olduğunu ya da olmadığını bazı gözlemler neticesinde algılamanız her zaman için mümkün olmayabiliyor.

Bu nedenle rutin bir şekilde götürdüğünüz veteriner hekim muayenelerinde ultrasonla muayene edilmesi mevzusunda fark etmeniz daha yüksek bir ihtimal olarak bilinmektedir.

Ultrason, köpeklerin gebe olup olmadığını öğrenmek için kullanılan en iyi yöntemlerin başında gelen son derece etkili bir sağlık aracı olarak dikkat çekmektedir. Rutin veteriner hekim muayeneleri haricinde köpeğinizde garip davranışlar görmeye başladıysanız yine de bir muayene ettirin.

Bunun yanı sıra anne karnında duran köpeklerde yavruların gelişimi hemen hemen yirminci gün itibarıyla başlangıcını yapmaktadır diyebiliriz. Bu sebeple köpeğiniz gebe olsa bile yirmi gün öncesinde yapılan ultrasonda bu ibareye denk gelinmeyebilir.

Yavru Köpeklerin Anne Karnındaki Gelişimi Nasıldır?

Köpekler kaç ayda doğurur

Birkaç Tane Yavru Köpek

Köpekler kaç ayda doğurur konumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Köpeklerde gebelik süreci hemen hemen 55 ila 70 gün arasında olmaktadır. anne köpeğin karnında yer alan yavruların gelişimi de yirminci günden itibaren 1 cm olan bir boyuta sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede En İyi Alan Koruma Köpeği

Yirmi ikinci günde ise organlar oluşum göstermeye başlamaktadır. Yirmi dördüncü gündeki yavru köpeklerin boyutları da 1 ila 2 cm arasında olmaktadır. Anne karnında olan yavruların büyüme hızı birinci aydan itibaren artar.

Bunun sonucunda da 2 ila 3 cm gibi bir boyuta ulaşırlar. Otuz ikinci gün geldiğinde ise yavruların fiziksel yöndeki gelişimi ile beraber göz kapakları da oluşmaya başlar.

Otuz beşinci gün geldiğinde ise hemen hemen 5 cm boyutuna gelirler. Kırk sekizinci günde boyları hemen hemen 8 ila 9 cm olur. Tam bu esnada tüyleri de büyümeye başlar.

İki ayın sonunda ise gebelik sürecinin son aşamasına giriş yapılır. Boyları hemen hemen 17 cm olan yavrular artık doğuma tamamen hazır hale gelmiş demektir. Köpekler kaç ayda doğurur sorusunun yanıtını verdiğimiz yazımızın sonuna geldik. Gebelik sürecinde köpeğinize her zaman destek olmayı unutmayın!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.