Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpeklerde Tüy Dökülmesi Nedenleri Nelerdir?

Abone Ol 
Köpeklerde Tüy Dökülmesi Nedenleri Nelerdir?

Köpeklerde tüy dökülmesi birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Bu nedenler arasında stres, bazı alerji türleri, sağlıksız beslenme ve hormonal değişimler yer almaktadır. Tüy dökülmesiyle mücadelede en önemli şey, bu duruma neyin sebep olduğunu bilmektir. Bu sayede problemi mümkün olan en kısa zamanda çözüme kavuşturmak söz konusu olabilecektir.

Köpeklerde tüy dökülmesi senede iki defa gerçekleşir ve bu durum normaldir. Mevsimsel tüy dökülmesi dışında köpeğinizin tüylerinin döküldüğünü fark ederseniz, bu bir problemin varlığını işaret eder.

Köpeklerde Tüy Dökülmesi Nedenleri

Köpeklerde Tüy Dökülmesi

Köpeklerde tüy dökülmesinin genel sebepleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Uyuz ve diyabet gibi rahatsızlıklar.
  • Köpeğin beslenme gereksinimlerini karşılamayan köpek mamalarının tüketimi.
  • Alerjik dermatit.
  • Fakat köpeklerde tüy dökülmesi psikolojik problemlerden de kaynaklanabilir. Köpek dostunuz kaygı yaşıyor olabilir ve tüy dökülmesi semptomunu üretecek kadar ciddi stres altında olabilir.
  • Hormonal değişimler de köpeklerin tüylerinin dökülmesine sebebiyet verebilir.

1. Köpeklerde Parazit

Köpeğiniz, tüylerini kendi hareketleriyle zorunlu olarak yaladığında da tüyleri dökülebilir. Bir akarın ya da parazitin kaşıntıya sebep olması, köpeğin tüylerini aşırı derecede yalamasına yol açar ve bunun sonucunda da köpeğin tüyleri dökülebilir. Ayrıca köpeğiniz küçük ırk ise özellikle aşılama sonrasında tüy dökülmesi problemi yaşanabilir. Bu, aşı sonrasında alopesi şeklinde bilinir. Bu tarz semptomlar gösteren köpeklerde bazı aşılardan kaçınılır.

Dikkate alınması gereken bir başka husus da köpeğin ırkıdır. Boxer ve Bulldog gibi köpek cinsleri tüy dökülmesine daha yatkın olan ırklardır. Bu ırkların çok hassas cildi vardır. Bu da onları tahrişe ve alerjilere karşı daha yatkın hale getirir. Bundan dolayı kaliteli köpek tüy ve deri bakım ürünlerinin düzenli olarak hassas ciltli köpeklerde mutlaka kullanılması gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede Uzun Yaşayan Köpek Cinsleri

2. Köpeklerde Mevsimsel Tüy Dökülmesi

Köpeklerde tüy dökülmesi mevsimden kaynaklanabilir. Özellikle güneş ışığının az olduğu dönemlerde sonbahar ve kış aylarında köpeklerin tüylerinde dökülmeler olabilir. Bu mevsimler sona erdikten sonra köpeğin tüylerindeki dökülme problemi sonlanır.

Köpeklerde Tüy Dökülmesi

3. Kötü Beslenmeden Dolayı Köpeklerde Tüy Dökülmesi

Kaliteli köpek maması, köpeklerin genel vücut sağlığını koruduğu gibi aynı zamanda tüy sağlığını da teşvik eder. Bundan dolayı özellikle taurin bileşeni bakımından yoğun olan köpek maması satın almanız ve sevimli dostunuzu bu kaliteli mamalarla beslemeniz tavsiye edilir.

Köpeğinizin tüy ve genel sağlığını optimal düzeyde destekleyecek köpek mamalarını keşfetmek için TIKLAYINIZ!

4. Köpeklerde Strese Bağlı Tüy Dökülmesi

Köpeklerde tüy dökülmesi stres probleminden dolayı da meydana gelebilmektedir. Öncelikle köpeğinizin tüylerinin dökülmesi stresten kaynaklanıyor ise bu stres kaynağını tespit etmeniz gerekir. Bu stres kaynağını tespit edip sorunu çözdükten sonra köpeğinizdeki tüy dökülmesi durumu zamanla yok olacaktır.

Köpeğinizin tüylerinin sağlıklı kalması adına köpek tarağı ile düzenli bakım yapmayı ihmal etmemelisiniz. Ayrıca köpeğinizin hijyeni sırasında doğal içerikli köpek temizlik ve banyo ürünleri kullanmanız da köpeğinizin tüy sağlığını destekleyecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.