Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede Dev Köpek Cinsleri

Abone Ol 
8 Maddede Dev Köpek Cinsleri

Dev köpek cinsleri çoğu insanın favorisidir. Kimi insanlar minik köpekleri severken bazıları da büyük köpek sahiplenmekten hoşlanır. Dev köpeklerin birçok avantajı vardır. En önemlisi de sevimli, nazik ve dost canlısı olmalarıyla öne çıkarlar.

Dev Köpek Cinsleri Hangileri?

Dev Köpek Cinsleri

Bir dev köpek sahiplenmeden evvel unutulmaması gereken birkaç detay var. Büyük boyutlu köpekler daha fazla mama tüketirler, veteriner bakımları daha maliyetli olabilir. Kısacası her şeyin daha fazlasına gereksinim duyarlar. Bu ayrıntılar ışığında büyük bir köpek sahiplenip sahiplenemeyeceğinizi düşünmelisiniz. En popüler olan dev köpek cinsleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1. Danua Köpek Irkı

Görünümü ve sevimliliği ile bilinen Danua köpekler, mükemmel bir evcil arkadaştır. Sosyalliğe düşkün bu köpekler, ayrıca inanılmaz derecede sadıktır. Boyutu nedeniyle korkutucu görünseler de esasen çok nazik köpeklerdir. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmeleri gerekir. İyi bakılırlarsa 8 seneye kadar yaşayabilirler.

2. Mastiff Köpek Irkı

Dışarıdan sert ve umursamaz görünseler de aslında Mastiff köpekler yufka yürekli ve uysaldır. Kaslı vücuda sahip olan Mastiff köpekler, iri vücutları ile etraftaki eşyaları devirebilirler. Bu nedenle köpeğin gezindiği alanda kırılacak eşyalar bırakmamak önemlidir. Dev köpek cinsleri arasında yer alan Mastiff’ler, geniş bir alana ve iyi bir köpek eğitimine gereksinim duyar. Köpek eğitim ürünleri ile köpek dostunuzun öğrenme sürecini destekleyebilirsiniz.

3. Leonberger Köpek Irkı

Nazik mizacı ile dikkat çeken bu köpekler, sevimli halleri ve sadık olmaları ile öne çıkarlar. Bu cins, aile üyeleri ile yakın bağlar geliştirir ve insan duygularını hemen anlar. Çünkü sezgileri çok kuvvetlidir. Mükemmel bir evcil köpektir. Sağlıklı kalması için protein bakımından yoğun olan kuru köpek maması, ödül ve yaş mama yemelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Belgian Malinois (Belçika Çoban Köpeği) (Irkı veya Cinsi) Özellikleri, Bakım ve Sağlık

4. Bullmastiff Köpek Irkı

Dev köpek cinsleri listesi Bullmastiff ile devam ediyor. On dokuzuncu yüzyılın ortalarında yetiştiriciler, kaçak avcıları durdurmak için bir köpek elde etmek istediler. Bullmastiff bu şekilde ortaya çıktı. Mastiff ve bulldog köpeklerinin çaprazlanmasıyla elde edildi. Yetenekli bir bekçi köpeği olan cins, ürkütücü görünse de oldukça nazik bir köpektir.

5. Newfoundland Köpek Irkı

Sevgi dolu halleriyle bilinen bu köpekler, başta çocuklar olmak üzere her yaştan insan için muazzam bir seçimdir. İlk dönemlerde balıkçılara yardım etmek için tercih edilen Newfoundland, zamanla popüler evcil hayvanlardan biri oldu. Sakin, sessiz ve uyumlu bir köpektir. Her daim nazik olmasıyla gönülleri fetheder. Sağlıklı ve uzun ömürlü yaşaması adına besin bileşenleri yönünden zengin olan kuru, ödül ve yaş köpek maması yemelidir.

6. St. Bernard Köpek Irkı

Dev köpek cinsleri listesinde bulunan St. Bernard köpekler, eskiden arama ve kurtarma köpeği olarak işlev görüyordu. Günümüzde ise dünya çapında popüler bir evcil köpektir. Sevgi dolu ve nazik olan bu köpekler, aile üyelerine karşı oldukça sadık ve korumacıdır. Köpek tasması eşliğinde yürüyüşe çıkmayı çok seven bir köpektir.

7. İrlanda Kurt Köpeği Irkı

Savaş ve av köpeği olarak yetiştirilen bu cins köpekler, modern zamanda evcil köpek olarak sıklıkla tercih edilen cinslerden biridir. Avlanma ve koruma içgüdüleri nedeniyle iyi bir şekilde eğitim almaları önemlidir. Diğer dev ırklara oranla çok daha fazla egzersize ve eğitime gereksinim duyarlar.

8. Napoliten Mastiff Köpek Irkı

Dev köpek cinsleri arasında bulunan Napoliten Mastiff, eskiden Roma ordusunda görev yapan popüler köpeklerdi. Daha sonra bekçi köpeği olarak tercih edildiler. Günümüzde ise evcil köpek olarak favori olan cinslerden biridir. Genelde nazik bir köpektir. Ancak tehlike hissederse koruyucu yönü ortaya çıkar. İyi bakıldığı taktirde 9 seneye kadar yaşayabildiği bilinmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Labrador Cinsi Köpek Irkı Hakkında Bilgiler
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.