Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede En İyi Bekçi Köpekleri

Abone Ol 
7 Maddede En İyi Bekçi Köpekleri

Köpek dostlarımız sevdikleri için her şeyi yapabilirler. Fiziksel özellikleri, zekaları ve kişilikleri sebebi ile bekçi köpekleri haline gelen köpek cinsleri bulunmaktadır. Peki, en iyi bekçi köpeği ırkları hangileri?

Bullmastiff Köpek Irkı

Bekçi köpekleri söz konusu olduğunda ilk sırada Bullmastiff ırkı yer alıyor. Bu köpek ırkı İngiliz bulldog iğle İngiliz mastiff köpek ırkının çaprazlaması sonucu elde edilmiştir. Hem yetişkinler hem çocuklarla çok iyi anlaşır. Sosyal bir köpek olarak bilinir. Boyutundan dolayı bekçi köpeği olarak sıklıkla tercih edilir. Kaliteli köpek maması ile beslenmesi son derece önemlidir.

Alman Çoban Köpeği Irkı

Bu cins, en iyi bekçi köpekleri arasında yer alır. Hatta polis teşkilatının da en popüler köpeklerinden biridir. Zekası ve bir dizi kişisel özelliği ile öne çıkar. İtaat ve merak gibi özellikler bu köpek ırkını öne çıkarır. Kuru köpek mamaları başta olmak üzere her türlü kaliteli köpek maması ile beslenmesi gerekir.

Dogo Argentino Köpek Irkı

Savunma söz konusu ise bu köpek en iyisidir. Çok zeki ve kurnaz bir köpek olarak bilinir. Neredeyse hiç havlamaması bu köpeğin öne çıkan bir özelliğidir. Ancak aynı cinsiyetten bir köpek onun bölgesini işgal ederse, tüm gücünü ortaya koyabilir. Ailesini çok seven ve çok korumacı bir köpektir. Besinsel açıdan yoğun olan konserve köpek mamaları, kuru ve yaş mamalar ile beslenmelidir.

Rottweiler Köpek Irkı

Bekçi köpekleri arasında en popüler olanlardan biri de şüphesiz ki rottweiler köpek ırkı. Birisi, sahibini, ailesini ya da evini tehdit ederse agresif olabilir. Genellikle her daim tetikte olan bir köpektir. Çok zeki ve sahiplenici olduğu bilinmektedir.

Amerikan Staffordshire Terrier Köpek Irkı

Bekçi köpekleri arasında bir diğeri de Amerikan Staffordshire Terrier köpek ırkı oluyor. Savaşçı ve cesur bir karaktere sahiptir. Cesur olmasına karşın saldırgan değildir. Bu nedenle ırk genelde bekçi köpeği olarak tercih edilir. Bu köpeklerin hisleri çok kuvvetidir. Kimin iyi niyetli kimin kötü niyetli olduğunu hemen anlarlar. Ailesine bağlıdır, sosyalleşmeyi sever.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Great Dane Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Tibet Mastiff Köpek Irkı

En iyi bekçi köpekleri arasında yer alır. Muazzam boyutundan dolayı genelde açık alanlarda tutulur. Tüm vücudu tüyleri ile kaplıdır. Kaliteli köpek tarağı ile düzenli tımar gereklidir. Her zaman tetikte olan bir köpektir. Bağımsız olmayı sevse de kendisini ailesine karşı sorumlu hisseder.

Doberman Köpek Irkı

Kulaklarından ötürü farklı görüntüsü nedeniyle dikkat çeker. Çok tatlı ve sevecen bir ırktır. Girişken, itaatkar ve barışçıl bir köpektir. Çok iyi bekçi köpekleri arasında yer alır. Sahibinin tehdit altında olduğunu sezerse hırçınlaşabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.