Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede Japon Balığı Hakkında Bilgi

06.01.2024
379
Abone Ol 
8 Maddede Japon Balığı Hakkında Bilgi

Japon balığı hakkında bilgi arıyorsanız çok doğru yerdesiniz. Yeni bir balık beslemeye karar verdiğinizde, en iyi seçimlerden biri de Japon balıkları olur. Canlı renkleri ile ön plana çıkan bu balıklar, bakımlarının kolay olması nedeniyle de popüler. İşte, Japon balıklarıyla ilgili bilgiler!

Japon Balığı Hakkında Bilgi

Japon Balığı Hakkında Bilgi

Japon balığı hakkında bilgi arayanlar için bir liste hazırladık. Kedi ve köpeklerden sonra evde en çok beslenen canlılardan biri de balıklardır. Evlerindeki akvaryumlarda rengarenk balıkları beslemeyi seven pek çok kişi vardır. Japon balığı, balık türleri arasında en çok tercih edilenlerden birisidir. Karakteristik özellikleri, bakımı ve görünüşü, bu sevimli balıkların seçilmesinde etkili olur. Sazangiller familyasına ait olan Japon balıklarının ortalama olarak 5 yıl ömrü vardır. Ancak daha iyi bakılmaları durumunda çok uzun yıllar yaşamaları mümkündür.

Japon balığı hakkında bilgi şu şekildedir:

1. Kavgacı Bir Yapıya Sahiptir

Japon balıkları bilinenin aksine kavgacı olur. Uysal oldukları söylenmesine rağmen aynı akvaryum içerisindeki diğer balıklara karşı saldırgan davranışlar sergileyebilirler. Özellikle kendilerinden daha küçük boyuta sahip olan balıkları yutmak ve parçalamak gibi hareketlerde bulunabilirler. Kendileri de küçük olan Japon balıkları için bunu yapmak zor olduğundan, bu şekilde kendilerine de zarar verebilirler.

2. Brokoliyi Tüketmeyi Severler

Japon balıkları ile ilgili en ilginç bilgilerden biri brokoli gibi sebzeleri yemeyi çok sevmeleridir. Akvaryumlarına sebze konulduğunda hemen gidip yemek isterler.

3. Kendilerini Sevdiren Canlılardır

Japon balığı hakkında bilgi arayanlar için bu da oldukça ilginç. İnsanların balıklar hakkındaki düşünceleri genelde akvaryumda bulunan ve göze hitap eden canlılar oldukları yönündedir. İnsanlar ile balıklar arasında bu nedenle güçlü bir bağ yoktur. En azından kediler ve köpekler ile olan bağdan farklı bir bağ vardır denebilir. Fakat ilginç bir biçimde Japon balıkları diğer balıklar gibi mesafeli olmaz ve sahibine kendini sevdirir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akvaryumdaki Ağır Metaller Nelerdir?

Japon Balığı Hakkında Bilgi

4. Uzun Yıllar Hayatta Kalabilir

Şimdilerde Japon balıklarının ortalama olarak 5 yıl yaşadığı görülmektedir. Ancak bu Japon balıklarının yaşamı için kesin bir sınır değildir. Doğru bakılan bir Japon balığı çok uzun yıllar boyunca yaşayabilir. Buna örnek olarak 44 yaşına kadar yaşayan bir Japon balığından söz edilebilir.

5. Midesi Bulunmaz

Japon balığı hakkında bilgi söz konusu olduğunda bundan da bahsetmek gerekir. Küçük boyutlu bir balık türü olan Japon balıklarının midesi yoktur. Bu nedenle sık sık ve az yemek yemeleri gerekir. Bu durum vücutlarından sürekli atık çıkmasına neden olur. Bu yüzden akvaryumlarının suyu çok çabuk kirlenir. Kirlilik sebebi ile zarar görmemeleri için sularını düzenli olarak değiştirmek gerekir.

6. İnsanları Tanıyabilir

Japon balıkları, zamanla çevresindeki insanların yüzlerine karşı aşinalık kazanır ve bu insanların yüzlerini ayırt edebilir. Ayrıca Japon balıklarının bu insanlarla iletişim kurması da mümkün olur.

7. Altı Aylık Bir Hafızası Mevcuttur

Japon balıklarının kötü bir hafızaya sahip olduğu gibi yanılgılar vardır. Genellikle saniyelik bir hafızaları olduğu düşünülür. Gerçekte ise Japon balıklarının 3-6 aylık hafızaları vardır. Bu sebeple anılarına göre alışkanlıklar edinmeleri mümkündür.

8. Soğuğa Dayanıklı Canlılardır

Japon balığı hakkında bilgi listemizin sonuncu sırasındayız. Japon balıkları için su sıcaklığı çok önemli olmamaktadır. Soğuk suda da yaşamlarına devam edebilirler. Bu sebeple de akvaryumlarının ısıtılması gerekmez. Yaşanan ısı değişimlerine karşı dayanıklı olurlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.