Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede Küçük Boyutlu Kedi Cinsleri

Abone Ol 
8 Maddede Küçük Boyutlu Kedi Cinsleri
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3419.90₺

2395.55₺

Advance Kısırlaştırılmış Tavuklu ve Pirinçli Genç Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1900.50₺

1235.89₺

Felicia Somonlu Az Tahıllı Kısır Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
1300.99₺

945.89₺

N&D Quinoa Urinary Ördek Aromalı İdrar Yolları Destekleyici Yetişkin Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Küçük boyutlu kedi cinsleri arasında yer alan bazı ırklar büyümeyen kedi cinsleri olarak da bilinir. Küçük kedi ırkları ve büyümeyen kedi ırkları kompakt boyutları ve sevimli özellikleri nedeniyle çoğu insanın favorisi konumundadır. İşte küçük ve en tatlı kedi cinsleri…

Küçük Boyutlu Kedi Cinsleri

Küçük Boyutlu Kedi Cinsleri

Küçük boyutlu kedi cinsleri, yavru kedi sevimliliğini yetişkinliğe kadar sürdüren kedilerdir. Minik boyutları ve sevimli halleri ile dikkat çeken bu kedileri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

1. Singapura Kedi Cinsi

En küçük kedi ırklarından biridir. En fazla sekiz kilogram ağırlığa kadar ulaşabilir. İsminden de anlaşılacağı gibi bu ırk kediler Singapur’a özgüdür. Fakat günümüzde herhangi bir ülkede bulunabilen canlılardır. Büyüleyici gözleri ile dikkat çeken Singapura kedileri, bakımlarının kolay olmasından dolayı da son derece popüler bir seçimdir. Hareketli bir yapıya sahip olan Singapura kediler, protein yönünden yoğun olan kedi mamaları tüketmeliler.

2. Munchkin Kedi Cinsi

Küçük boyutlu kedi cinsleri arasında bir diğeri de Munchkin. Bu ırk canlılar dünyanın en kısa boylu kedileridir. Bacak boyları diğer kedilere oranla daha kısadır. Bu, Munchkin kedilerin doğal bir özelliğidir. Sakin bir mizaca sahiptir. Yumuşak tüyleri düzenli olarak kedi tarağı ile bakım gerektirir.

3. Cornish Rex Kedi Cinsi

Açısal yüzü ve uzun bacakları ile karakterize olan bir kedidir. En fazla on kilogram ağırlığında olabilir. Belirgin gözleri, sıkı ve yoğun tüyleri vardır. Biraz hareketli bir kedi ırkıdır. Kedi oyuncakları ile oynamaktan, diğer evcil hayvanlarla ve insanlarla vakit geçirmekten hoşlanır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Alerjisi Nasıl Geçer? Bu Bir Hastalık mıdır? Tedavisi Mümkün müdür?

4. American Curl Kedi Cinsi

Küçük boyutlu kedi cinsleri American Curl ile devam ediyor. Bu kedi ırkının öne çıkan en önemli özelliği şüphesiz ki benzersiz yapılı kulaklarıdır. American Curl kedileri en fazla on iki kiloya kadar ulaşabilir. Sağlıklı kalmaları için besin bileşenleri açısından yoğun, tam ve dengeli kedi mamaları tüketmeleri oldukça önemlidir.

5. Devon Rex Kedi Cinsi

Minik kedi arayanlar için iyi bir seçim olan Devon Rex kediler, uysal, sevimli ve oyuncu olmalarıyla bilinir. Çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla çok iyi anlaşır. Kedi tasması eşliğinde yürüyüşlere çıkmayı da çok sever. Bakımı kolay olan kedi ırklarındandır.

6. Japanese Bobtail Kedi Cinsi

Küçük boyutlu kedi cinsleri listemiz Japanese Bobtail ile devam ediyor. Ponpon benzeri kısa bir kuyruğa sahip olan bu kediler orijinal görünümleri ile öne çıkan evcil kedilerden biridir. En fazla dokuz kilogram ağırlığa kadar ulaşabilen Japanese Bobtail kedileri, küçük kedi arayanlar için harika bir seçimdir. Japonya’da sokak kedisi olarak bilinen bu ırk kediler, zamanla dünya çapında popüler evcil hayvanlardan biri olmuşlardır. Sağlıklı büyümeleri ve gelişmeleri için besleyici kuru kedi maması, yaş ve ödül mama yemeleri gerekir.

7. Siyam Kedi Cinsi

Dünyadaki en eski kedi ırkları arasındadır. Kaslı bir vücuda sahip olan Siyam kedileri, en çok 12 kilo ağırlığa ulaşabilirler. Özellikle dişi Siyam kedileri daha küçük boyutludur. Bakımı oldukça kolaydır. Düzenli olarak tüy bakımı yapılması önemlidir. Ayrıca kedi temizlik ve banyo ürünleri kullanılarak tüy ve deri sağlığı teşvik edilmelidir.

8. Burmese Kedi Cinsi

Kompakt bir vücuda sahip olan Burmese kediler, küçük boyutlu kedi cinsleri arasındadır. Ortalamanın altındaki boyutları, sevimli olmaları, bakımlarının kolay olması gibi nedenlerden dolayı sıklıkla tercih edilen kedi ırklarından biridir. Ayrıca Burmese kediler arkadaş canlısıdır. Diğer kedilerle ve çocuklarla arası çok iyidir. Zeki kedilerden biri olan Burmese, eğitime da kolay bir şekilde yanıt verir. Özellikle tuvalet eğitimi konusunda başarılıdır. Tuvalet alışkanlığı kazanabilmesi için kullanışlı bir kedi tuvaleti edinilmesi önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kediler Diş Döker mi Sorusunu Cevaplıyoruz!
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.