Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

9 Maddede Popüler Kedi Irkları

Abone Ol 
9 Maddede Popüler Kedi Irkları
999.00₺

737.89₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
1141.80₺

719.55₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1247.89₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
3430.00₺

2078.89₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Popüler kedi ırkları, kedi sahiplenecekler tarafından merak ediliyor. Bazı kedi cinsleri var ki dünyanın her yerinden insanların ilgisini çekiyor. Kedi meraklıları üzerinde olumlu ve kalıcı izlenimler bırakan kediler, genellikle evcil, safkan ve melez kediler oluyor.

Popüler Kedi Irkları

Popüler Kedi Irkları

Evcil kediler iyi bakıldığı taktirde 15-20 sene kadar yaşayan canlılardır. Bazı popüler kedi ırkları uzun ömürleri, çok az tüy dökmeleri ve sevimlilikleri nedeniyle insanların favorisi konumunda. İşte o kedi cinsleri…

1. Siyam Kedi Irkı

19’uncu yüzyıldan bu yana insanlar tarafından bilinen ve tercih edilen Siyam kedileri, Tayland’a özgü olan kedilerdir. Bu kedilerin yüzünde, kulaklarında, kuyruğunda ve ayaklarında koyu renkli gölgeler bulunur. Bu gölgeler Siyam kedilerine farklı bir görüntü katar. Siyam kedilerinin göz rengi ise ağırlıklı olarak mavidir. 12-15 sene kadar yaşayabilirler. Kaliteli kedi mamaları ile beslenmeleri önem arz eder.

2. İran Kedisi Irkı

Popüler kedi ırkları arasında yer alan İran kedisi, farklı yüz görünümü ile öne çıkar. Şiraz kedisi olarak da bilinir. Güzel, uzun tüyleri vardır ve kedi tarağı ile düzenli bakım gerektirir. Pek çok farklı renkte İran kedisi olabilir. Film ve dizilerde de sıklıkla tercih edilen İran kedisi, sakinliği ve uyumluluğu ile bir adım öne çıkar.

3. Maine Coon Kedi Irkı

Uzun tüyleri ve nazik karakteri ile bilinen Maine Coon kedileri, iri yapılı halleriyle fark yaratırlar. Her türlü hava koşuluna dayanıklıdır. Bu nedenle birçok ülkede yaşayabilir. Klasik Main Coon kedisi kahverengi tüyleri olan bir tekir kedidir. Ancak cins çeşitli renklerde karşımıza çıkabilir. Protein yönünden zengin olan kuru kedi maması, yaş ve ödül mama yemesi gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Diş Çıkarma Belirtileri Neler?

4. Ragdoll Kedi Irkı

Popüler kedi ırkları arasında yer alan Ragdoll kedisi, uysal mizacı ile farkını ortaya koyar. Sakin ve sessiz bir kedi isteyenler için muazzam bir seçimdir. Ragdoll kedileri diğer kedilerle ve çocuklarla çok iyi anlaşır. Bu sebeple de aile kedisi olarak sıklıkla tercih edilir. Sağlıklı kalması adına kaliteli kedi mamaları ile beslenmesi önemlidir.

5. Bengal Kedi Irkı

Vahşi görüntüsü ile bilinen Bengal, esasen çok sevimli ve uysal bir kedidir. Çok fazla egzersize ihtiyaç duyar. Bu nedenle kedi tasması eşliğinde gezintilere çıkmak tam da Bengal kedisine göredir. Bir aslanı andıran görüntüsü ile ilgi çeken Bengal, rutin olarak tüy bakımına ihtiyaç duyar.

6. Habeş Kedi Irkı

Etiyopya’dan gelen Habeş kedisi, kendine has görünümü ile dikkat çeken kedilerden. Özellikle kulak yapısı üçgen formunda olan Habeş kedisi, aynı zamanda kırmızı tonlarında olan tüyleriyle de özgün bir görünüm sunar. Kaslı bir gövdeye sahiptir. Kafası ince yapılıdır. Aktif ve meraklı kedilerden biridir. Kedi oyuncakları ile oynamayı çok sever.

7. Birman Kedi Irkı

Popüler kedi ırkları arasında bulunan Birman, masmavi gözleri ve yumuşak tüyleriyle karakterizedir. Çok uyumludur ve arkadaş canlısıdır. Çok sosyal olduğunu da söylemeliyiz. Aile kedisi olarak iyi bir seçimdir. İyi koşullarda bakıldığı zaman 20 seneye kadar yaşayabilir.

8. Sfenks Kedi Irkı

Tüysüz kedi ırklarından olan Sfenks kedisi, özellikle tüye alerjisi olanlar için muazzam bir seçimdir. Çok fazla bakım gereksinimi yoktur. Fakat protein, mineral ve vitamin bakımından zengin olan yaş kedi mamaları, kuru mama ve ödül maması ile beslenmesine dikkat edilmelidir. Böylece sağlıklı bir ömür sürecektir.

9. Devon Rex Kedi Irkı

Yumuşak, kısa ve dalgalı tüyleri bulunan Devon Rex kediler, devasa kulaklara ve ince gövdeye sahiptir. Aktif ve oyuncu bir kedidir. Tatlı, canlı ve sosyal bir evcil canlıdır. Eğitime açıktır ve çeşitli oyunlar öğrenme konusunda son derece başarılıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Alerjisi Öksürük Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.