Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Weimaraner Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Abone Ol 
Weimaraner Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Kendine özgü gümüşi gri bir tüy görünümü ile anında tanınan Weimaraner ilgi çekici köpek ırklarından biridir. Sevimli ve zekidir. Aynı zamanda arkadaş canlısı, itaatkar ve korkusuzdur.

Weimaraner

Weimaraner Köpek Karakter Özellikleri

Tipik Weimaraner, dost canlısı, korkusuz, uyanık ve sadıktır. Tüm özellikleri onu mükemmel bir arkadaş ve bekçi köpeği yapar. Diğer taraftan, iddialı, zeki, huzursuz ve isteklidir. Karakter özellikleri sosyalleşme ve eğitim gibi durumlardan etkilenir. İyi mizaçlara sahip köpekler meraklı ve eğlencelidir, insanlara yaklaşmaya ve onlar tarafından tutulmaya isteklidir.

Her köpek gibi bu ırkın da gençken erken sosyalleşmeye, birçok farklı insana, manzaraya, sese ve deneyime maruz kalmaya ihtiyacı olur. Sosyalleşme köpeğinizin çok yönlü, dışa dönük, arkadaş canlısı bir köpek olacak şekilde büyümesini ve bu şekilde kalmasını sağlamaya destek olur.

Weimaraner Köpek Tarihçesi

1800’lerin başında geliştirilen ırk, aslında av köpeği olarak yetiştirildi. Weimaraner’ı yaratmak için kullanılan ırkların Bloodhound, English Pointer, German Shorthaired Pointer, Blue Great Dane ve Huehnerhund olduğu biliniyor. Cinsin eğitmenleri, cinsin yeteneklerini kuşları, tavşanları ve tilkileri avlaması için özel olarak geliştirdiler.

1897’de, cinsi korumak ve sorumlu yetiştiricilerin gelişimini denetlemesini sağlamak için Almanya’da özel bir kulüp açıldı. Kulübe katılmadıkları sürece kimsenin Weimaraner almasına izin verilmedi. 1970’ler ve 1980’lerde ırkın sayısı bir hayli azaldı. 90’lardan sonra Weimaraner ırkının sağlık, mizaç ve konformasyon dereceleri yükseldi. Irk bu dönemden sonra daha da popüler olmaya başladı. O günden bu yana cins, tüm dünyada popülaritesini korumaya devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Brussels Griffon Köpek Irkı (Brüksel Griffonu) Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Weimaraner Köpek Fiziksel Özellikleri

İnce aristokratik özelliklere sahip, orta boy gri bir köpektir. Zarafet, hız, dayanıklılık, uyanıklık ve dengenin bir karışımını sunar. Her şeyden önce, köpeğin yapısı, büyük bir hız ve dayanıklılıkla çalışma yeteneğini gösterir.

Kehribar rengi veya mavi-gri gözleri uzun kadifemsi kulaklarla çevrelenmiş yüzü ile dikkat çeker. Tüy ceketi kısa, pürüzsüz, şık ve düz renklidir. Tüy rengi gri tonlarındadır. Genellikle baş ve kulaklarda daha açık tonlar bulunur. Haftalık fırçalama, tüylerini ve cildini sağlıklı tutacaktır.

Weimaraner Köpek Bakımı

Aşırı tüy dökmese de düzenli fırçalamaya gereksinim duyar. Köpekler için üretilen fırça ve taraklardan edinebilir, sevimli dostunuzun tüy bakımını gerçekleştirebilirsiniz. Sarkık kulaklara sahip olan tüm ırklar, kulak enfeksiyonları ile ilgili sorunlara eğilimlidir. Köpeğinizin kulaklarını haftalık olarak kontrol edin ve veterinerinizin önerdiği bir temizleyiciyle nemlendirilmiş pamuklu bir topla silin. Kulak içine pamuklu çubuk gibi materyaller sokmayın. Aksi takdirde kulak kanalına zarar verebilirsiniz. Kulağın içi kötü kokuyorsa, kırmızı görünüyorsa veya hassas görünüyorsa ya da sık sık başını sallıyor, kulağına dokunuyorsa Weimaraner’ınızda kulak enfeksiyonu olabilir.

Tartar birikimini ve içinde gizlenen bakterileri gidermek için sevimli dostunuzun dişlerini haftada en az iki veya üç kez fırçalayın. Ağız ve diş sağlığını desteklemek ve ağız kokusunun önüne geçmek için rutin fırçalama iyidir. Köpeğiniz doğal olarak yıpratmıyorsa, tırnaklarını ayda bir veya iki kez kesin. Zemine tıkladıklarını duyuyorsanız, tırnakları uzamış demektir. Kısa, düzgün bir şekilde kesilmiş tırnaklar, ayakları iyi durumda tutar ve Weimaraner’ınız sizi selamlamak için heyecanla kucağınıza atladığında vücudunuzun çizilmesini önler.

Köpek bakım ve hijyen ürünleri için TIKLAYINIZ!

Weimaraner Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Köpeklere aşina olan aktif bir büyük çocuk için bu cins harika bir arkadaş olabilir. Ancak, yürümeye başlayan çocuklar için fazlasıyla başıboştur ve koşan küçük çocukları kovalayabilir. Çocuklara her zaman köpeklere nasıl yaklaşacaklarını ve onlara nasıl dokunacaklarını öğretin ve her iki tarafın da ısırmasını, kulak veya kuyruk çekmesini önlemek için köpeklerle küçük çocuklar arasındaki herhangi bir etkileşimi her zaman denetleyin. Irk, diğer köpeklerle ve kedilerle de genelde iyi anlaşır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  29 Maddede Köpek Cinsleri ve Özellikleri

Weimaraner Köpeklerde Beslenme

Orta derecede yüksek protein içeriğine sahip, yüksek oranda derecelendirilmiş yiyecekleri tüketmelidir. Konserve köpek mamaları ve kuru köpek mamaları bu ırk için idealdir. Önerilen günlük miktar; 2,5 ila 3,5 fincan yüksek kaliteli köpek mamasıdır.

Köpeğinizin ne kadar mama ile besleneceği onun boyutuna ve enerji gereksinimine bağlı bir durumdur. Satın aldığınız köpek mamasının kalitesi de çok önemlidir. Köpek maması ne kadar iyi olursa, köpeğinizin sağlığını o kadar desteklemiş olursunuz.

Weimaraner Köpekler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Irk hakkında merak edilen soru ve cevaplar:

Weimaraner Köpek Irkı Kaç Yıl Yaşar?

Bu cins ortalama 12-15 sene kadar yaşar.

Weimaraner Köpek Irkının Yatkın Olduğu Rahatsızlıklar Var Mı?

Bu ırka mensup köpekler genellikle sağlıklıdır, ancak tüm ırklar gibi belirli sağlık koşullarına eğilimlidir. Bunlar:

  • Kalça displazisi
  • Mide problemleri
  • Pıhtılaşma
  • Hipotiroidizm
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.