Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Bloodhound Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Abone Ol 
Bloodhound Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Bloodhound köpek ırkı ile ilgili birçok detay paylaşacağımız yazımıza hoş geldiniz. İşte tüm detaylarıyla bu harika köpek ırkına dair her şey…

Karakter Özellikleri

Bloodhound köpek ırkının karakter özellikleri ile başlayalım istedik. Bu köpekler genel olarak çok iyi huylu olur. Çok sinirlendirmezseniz çocuklarla iyi geçinecek demektir. Gençlik evresine ilk adımını attığı an itibarıyla enerjisi de artacaktır. Böylece kendi kendine takılmayı da sevecek demektir.

Eğitim vermek son derece zordur. Eğitim verme esnasında ona sabırla ve sevgi ile yaklaşmanız iyi olacaktır. İnatçı bir köpektir. Yaşam felsefesi her zaman buna dayanır. Daha evvel köpek bakmış birisi bu köpeği evlat edinirse daha iyi olacak demektir. Genel olarak istediklerini yaptırırlar.

Bloodhound köpekler itaate çok yanıt vermez. Bunu aklınızdan asla çıkarmayın. Kibar köpeklerdir fakat kendi fikirleri her daim daha ağır basmaktadır. İtaat yerine tek başlarına hareket etmeyi ve bildiklerini okumayı severler. Olgun bir köpeğe dönüşmeleri hemen hemen birkaç sene içerisinde gerçekleşmiş olacak demektir.

1 ya da 2 yaşını doldurmadan asla bu köpeklerden olgunluk beklemeyin. Ufak yaşlarından itibaren sosyalleştirilmeleri gerekir. Saldırma huyları fazla yoktur. Ama yine de dikkat edin deriz. Bu köpeklerden bazıları korumacıdır. Koruduğu alana girilirse saldırganlaşır. İz sürmeye aşık olan köpeklerdir.

Tarihçesi

Bloodhound köpek ırkı, St. Hubert Hound ve Flemish Hound adlarıyla da biliniyor. Belçika dolaylarında gelişimini tamamlayan çok yaşlı bir köpek ırkıdır. Bu cinsin bilinen en önemli özelliği ise insan izi sürmeyle alakalı olan başarılarının tamamıdır diyebiliriz. İnsan canlısı bir ırktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  American Cocker Spaniel Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Esasen bu köpek ırkı zararsızdır. Koku duyuları fazlasıyla gelişmiştir. İçgüdüleri de keza öyledir. Cool Hand Luke isimli bir filmde bu köpeklerin iz sürme fonksiyonu işleniyor. Bilinen en başarılı Bloodhound köpeği ise Nick Carter olmuştur. Bu köpek, 650 suçlu kişiyi bulmuş olmaktadır.

Fiziksel Özellikleri

Asil ifadesi ile dikkat çeken ve son derece de saygın olan Bloodhound köpek ırkı, her zaman için büyük boyutlarda olur. Bu görünümü sayesinde karşı tarafı etkileyen bir hali vardır. Genel olarak üzgün gibi bakar. Bunun yanı sıra bakışlarında her zaman özgüveninin ne kadar yüksek olduğunu görürsünüz.

Bu köpek ırkının kafası çok büyüktür. Kulakları ise yere kadar iner. Yüzü ve bedenindeki kıvrımları son derece gevşek bir deriyle çevrelenmiştir. Genel manada kırışık bir çehresi vardır. Bu köpeklerin gözleri ise ortalama bir boyutta ve ela renktedir. Kahverengi olduğu da olur.

Türün onaylanan palto rengi ise genel olarak siyah, kırmızı, kahverengi biçimindedir. Bu köpeklerin tüy kısımlarının uç bölgeleri beyaz renktedir. Erkek olanları hemen hemen elli beş kilo kadardır. Dişi olanları ise elli kilo olur. Boyutları erkek olanlarda yetmiş beş cm, dişilerde ise altmış beş cm olmaktadır.

Beslenme

Bu köpeklerin beslenmesi çok da hareketli bir köpek olmadığı için kilo almasını engelleyecek biçimde olursa en sağlıklısı olur. Beslenme mevzusunda seçilen mamaların yağ oranlarının da azaltılması lazımdır. Beslenmenin haricinde kilo almasının engellenmesi için egzersizlerine de dikkat etmek gereklidir. Bu köpeklere verilen yemeklerin porsiyonuna dikkat etmek lazımdır. Kaliteli köpek mamaları tercih etmelisiniz.

Bakım

Bloodhound köpek ırkı genelde bahçe için uygun olan bir köpektir. Ama ev içerisinde beslemek isteyen kişiler için de son derece uyumlu bir köpek olacaktır. Egzersizlerine dikkat etmeniz lazım. Koşmak bu köpekler için en iyi egzersizlerden biri olmaktadır. Koşu esnasında bir kokuya kafayı takarsa sözünü dinlemez ve koşmaya başlar. Bu köpekler kısa tüylü olmalarının dışında bakıma fazla gereksinim hissetmeyen tüylere sahip olur. Haftada bir kez fırçalamanız kafidir. Koku sorunu olan bu köpek ırkı özellikle bazı insanlar tarafından hoş bulunmayan bir kokuya sahip olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Üşür mü?

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu köpek ırkı genelde çocuklarla harika anlaşabilir. Genel manada çocuklarla bir problem yaşamayan bu ırk, son derece korumacı içgüdülere sahip bir şekilde doğar. Fakat keyfine düşkün olan bir köpek olduğu için kızdırmazsanız iyi olur. Yabancı kişilere karşı mesafeli olan bir köpektir. Öteki hayvanlarla iyi anlaşsa da köpeklerle anlaşamaz. Kendi ırkından olan köpeklerle asla ama asla anlaşamaz.

Sıkça Sorulan Sorular

Bloodhound köpek ırkı ile alakalı en çok sorulan soruların cevaplarını sizler için bir araya getirdik.

Eğitimi Nasıldır?

İnatçı bir köpek olduğu için sabır gerektiren bir eğitim süreci olacaktır. Fakat sahibini mutlu etme dileği de vardır. Cesaretlendirici bir ses tonunuz varsa bu köpekleri kolay eğitirsiniz. Sesten etkilenen bir köpektir.

Tüy Yapısı Nasıldır?

Tüm bedeni sert, kısa ve pürüzsüz tüylerle çevrelenmiştir. Tüy yapısı bedeninin her kısmında aynı olur. Siyah, kırmızı veyahut ciğer renginde olur. Bunların yanında Orta Çağ zamanında görülen beyaz renklisinde Talbot Hound ismi ile bilinen Bloodhound da bulunmaktadır.

Egzersiz Gereksinimi Nasıldır?

Genel olarak tembel bir ırktır. Esasen durum öyle olmaz. Rutin egzersizine uymak zorundadır. Saatler süresince egzersiz yapabilen bir köpektir. Avda olduğunu düşünün ve dağ yürüyüşü yaptırmayı unutmayın.

Yaşam Ortamı Nasıldır?

Yeteri kadar egzersiz olanağı tanınırsa apartman yaşamına daha rahat alışabilir. Ortalama bir büyüklükte bir bahçe içerisinde yaşarsa kendini çok iyi hissedecektir.

Kaç Saat Boyunca Uyur?

Enerjik ve aktif bir canlıdır. Uyku hiçbir zaman onun için ön planda olmaz. Yetişkin Bloodhound ırkı için 10 saatlik bir uyku kafidir. Yavruysa ya da yaşlanmışsa da 20 saat uyur.

Kaç Tane Yavru Doğurur?

Sağlıklı olan dişi bir Bloodhound köpeğinin doğru süreçte gebe kalması şartıyla 10 tane yavru doğurması olağan bir durumdur. Dişi olanının genel sağlık hali, boyutları ve çiftleşmiş olduğu erkek ise yavru sayısına etki eden bir durum olmaktadır. Bu her zaman böyledir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  11 Maddede Melez Köpek Irkları
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.