Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Greater Swiss Mountain Dog Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Abone Ol 
Greater Swiss Mountain Dog Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Bu yazımızda Greater Swiss Mountain Dog köpek ırkı ile ilgili birçok bilgi veriyor olacağız. İşte detaylar…

Karakter Özellikleri

Greater Swiss Mountain Dog köpek ırkı her daim güvenilir, koruma içgüdüsü yüksek ve bekçilik anlamında iyi bir köpek olmuştur. Saldırgan değildir. Çalışkandır ve sahibini huzurlu kılmayı sever. Çocuklarla harika anlaşır. Sadıktır. Yumuşak bir karakteri vardır.

Bu köpekler çoğu zaman petlerle iyi geçinse de istisnai durumlar da yaşanabilir tabii. Bölgesini koruma içgüdüsü ağır bastığından yeni insanlarla tanışacağı zamanlarda özen gösterilmesi lazımdır. Ama ailenin onayladığı herkese kısa süre içerisinde ısınacaktır.

Her daim tetikte, cesaretli ve tamamen dikkatli olan bir bekçi köpeğidir. Tüm yabancılara ve seslere havlama davranışı ile tepki gösterir. Ailenin bir üyesi olmayı çok sever. Zihinsel ve fiziksel olarak geç olgunlaşan bir köpektir. Yine de harika bir cins olmaktadır.

Tarihçesi

Greater Swiss Mountain Dog köpek ırkı, İsviçre Alplerinden geliyor. Bilinmekte olan dört Sennenhund köpek ırkından en yaşlı olanı ve tabii ki en büyüğüdür. 2000 senelik bir geçmişleri vardır. 1908 senesinde Dr. Albert Heim tarafından yeniden keşfedilmiş olan bir köpektir. American Kennel Club, bu köpekleri 1995 senesi itibarıyla resmi şekilde kabul etmiştir. Aşırı derecede sempatik bir köpek olmasıyla dikkat çekmektedir.

Fiziksel Özellikleri

Greater Swiss Mountain Dog köpek ırkının hem yük çekme konusunda hem de sürülerin güdülmesi konusunda meziyetleri vardır. Bu alanlarda görevlendirilebilen köpeklerdir. Bu ırka uygun şekilde büyük, kas ve kemik yapısı gelişmiş bir köpektir. İş köpeği olarak görülebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Sağlıklı Köpek Irkları

Boyu ise yüksekliğinden biraz daha uzun olur. Boyutuna ve kilosuna göre her türlü görevi yapabilecek kadar çevik olan bir köpek cinsidir. Büyük bir köpek olan Greater Swiss cinsi, çift katmandan meydana gelen kalın ve üç renkli olan bir kürkle doğar.

Kürkün asıl rengi siyah, üst kısmında parçalar biçiminde koyu kırmızı ve beyaz renkte yerler de görülmektedir diyebiliriz. Bu kısımların simetrik olması istenir. Baş kısmında tipik bir biçimde iki gözün üzerinde, yanaklar ve kulakların alt kısmında kırmızı lekelenmeler vardır.

Bakımı

Bu köpeklerin bakımını yapmak son derece kolaydır. Tüyleri kısa yapıda olduğu için sık tarama gerektirmez. Tabii senede birkaç kez yine de tırnak, kulak ve göz kontrolüne götürmelisiniz. Veteriner kontrollerini de rutin hale getirmelisiniz.

Beslenme

Köpeğinize her daim kaliteli kuru köpek mamasından vermelisiniz. Ayrıca mama ve su kabını da hemen hemen her gün temizlemelisiniz. Ona taze su vermeyi de unutmayın. Böylece her şey yolunda gidecektir. Aksi halde hastalıkların her birine kapı açmış olursunuz bu da sizi ve köpeğinizi maddi manevi üzecek demektir. Dikkatli olmakta yarar var.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Her köpek gibi bu köpekler de ufak oldukları dönem itibarıyla sosyalleştirilmelidir. Ancak o zaman çocuklarla, hayvanlarla ve yabancılarla iyi geçinebilirler. Aksi halde bu mümkün olmayacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

Greater Swiss Mountain Dog ile ilgili sorulan her bir sorunun cevabını öğrenmek için yazımızın son kısmını okumaya devam edebilirsiniz…

Yaşam Ortamı Nasıldır?

Yeteri kadar egzersiz yaptığı sürece apartman dairesinde de kalabilir. Serin havaları seçer. Ufak bir bahçe bu köpeklere yeter. Tabii çitlerle çevrelenmelidir.

Egzersiz Gereksinimi Var mıdır?

Her köpek gibi bu köpekler de egzersiz sever. Fakat orta derecede bir egzersiz bu köpekler açısından son derece yeterli olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede Tüy Dökmeyen Büyük Köpek Irkları
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.