Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

German Shorthaired Pointer Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık Tüyoları

Abone Ol 
German Shorthaired Pointer Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık Tüyoları

German Shorthaired Pointer köpek ırkı, bugünkü yazımızın konusunu oluşturuyor. Bu köpeklerle alakalı bilgiler öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz!

Karakter Özellikleri

German Shorthaired Pointer köpek ırkı; son derece enerjik, zeki, söz dinlemeye heves eden bir köpek ırkı olmaktadır. Sevinçli ve harika huylu bir köpek olduğu için çocuklarla da iyi anlaşmaktadır. Koruyucu ve sadık olan bu köpekler tüm aile üyelerini sever onlara karşı bağlılık hissiyle yaklaşmaktadır.

İzole edilmeyi pek de fazla sevmeyen bir köpektir. Günde en az 2 defa yeteri kadar egzersiz yapmasına olanak tanırsanız bu köpekler harika birer aile köpeği olacaktır. Uzun zaman boyunca tek başına bırakırsanız huzursuz hissederek eşyalara zarar verebilen bir köpek olmaktadır.

Erkek olanları dişi olanlarına göre daha girişken ve agresif türde avcı köpeklerdir. Dişi olanlar biraz daha az dominant olur. Enerji seviyeleri ise tamamen değişkendir. Av amacıyla üretilenler şov amacıyla yetiştirilenlerden daha hareketli olmaktadır. Öteki köpek ve kedilerle beraber büyürse sosyalleşebilir.

Tarihçesi

Bu köpekler esasen 1800’lü senelerde ortaya çıkmıştır. Ortaya çıktıkları yer ise adlarından da anlaşılacağı üzere Almanya olmaktadır. Kuş avlaması için görevlendirilen bir köpekti. Bu köpekler American Kennel Club tarafından da tanınmaktadır.

Fiziksel Özellikleri

German Shorthaired Pointer köpek ırkı, nazik başı ile her daim dengeli, atletik, çevik ve ince bir yapıya sahip olan av köpeği olmaktadır. Bu köpeklerin burun bölgesi uzundur fakat sivri olmaz. Burnunun uzunluğu kafasının uzunluğuna eşit olur. Alnında yer alan çıkıntı çok belirgin olmamaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akbaş Köpek Irkı Özellikleri ve Kökeni

Bademe benzeyen gözleri ve burnu her daim kahverengi olur. İri bir burnu vardır. Kulakları geniştir ve yukarıdan konumlanmıştır, başına yapışmış biçimde taşınır. Dişleri ise makas ısırışı biçiminde kapanmaktadır diyebiliriz. Sık, parlak ve kısa olan tüyleri beyaz, ciğer rengi, lekeli veyahut benekli olabilmektedir.

Bu köpeklerde kabul edilen renk ise genelde beyaz ya da ciğer rengidir. Derisi ise sıkı bir yapıdadır. Ayak kısımları perdelidir. Standart Pointer ırkından biraz daha küçük bir boyutta olmaktadır. Haydi gelin bu köpek ırkının bakımının nasıl yapıldığına bir göz atalım…

Bakımı

German Shorthaired Pointer köpek ırkı her şeyi çok hızlı öğrenir. Bu köpek ırkı, avcı kişilerin yaptıklarını izleme, işaret etme ve almayla alakalı olarak yetiştirilir. Olumlu aktiviteye odaklanması sağlanması gereken bir köpek olmaktadır. Ona her daim iyi bakmalısınız.

Beslenme

Bu güzel köpeklere her daim lezzetli ve sağlıklı kuru köpek mamaları vermelisiniz. Mama ve su kabını da her gün yıkayıp yenilemeyi unutmayın. Aksi halde rahatsız edici durumlar yaşanır ve sizin de huzurunuz kaçar. Köpeğiniz de bu durumlar karşısında kendini bir anda mutsuz ve son derece umutsuz hissedebilir. Bunun olmaması için beslenme konusuna her daim özen göstermelisiniz.

Sağlık

Büyük bir olasılıkla genetik bakımdan değişik kökenleri nedeniyle sağlıklı bir köpektir. Fakat yaralanmaya yatkındırlar çünkü bir an olsun yerlerinde durmazlar. Bu köpeklerde en sık görülen sağlık sorunları; kalça ve dirsek displazisi, epilepsi, Addison hastalığı, kanser, progresif renal atrofi ve köpek hemanjiyosarkomu olmaktadır.

Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Yüksek seviyede yer alan enerjisi nedeniyle çocuklarla harika bir dostluk kurabilen German Shorthaired Pointer köpek ırkı, herhangi bir şekilde agresif davranmaz. Korumacı bir köpektir ve beraber büyüdüğü çocukları genelde korumaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Spanish Mastiff Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Sıkça Sorulan Sorular

German Shorthaired Pointer köpek ırkı ile ilgili birçok soru soruldu. Her birini sizin için yanıtladık.

Yaşam Ortamı Nasıl Olmalıdır?

Bu köpekler apartman hayatına ayak uyduramaz. Hareketli bir aile ile kendini iyi hissedeceğinden emin olabilirsiniz. Bahçe duvarları 2 metre olmalıdır. Eğer değilse kaçabilir, kendince dolaşmaya başlayabilir. Dikkatli olmakta fayda var. Ona güzel bir hayat sunarsanız yaşadığı alana ayak uydurması da daha kolay bir hale gelecek demektir. Aksi halde sorunlar kendini göstermeye başlayabilir.

Egzersiz Gereksinimi Var mıdır?

Egzersiz bu köpek cinsi için çok önemlidir. Çok fazla egzersiz gereksinimi duyar. Bu nedenle onu sürekli olarak gezdirmeye çıkarmanız gerekecektir. Sosyalleşmeyi seven bir köpek olduğu için dolaşmak onun için eşsiz bir şeydir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.