Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kuş ve Kedi İyi Anlaşır Mı?

22.10.2021
2.699
Abone Ol 
Kuş ve Kedi İyi Anlaşır Mı?

Kuş ve kedi aynı evde bakılır mı? Biz hayvan severler, elimizden gelse tüm hayvanlarla bir arada yaşamak isteriz. Ancak maalesef ki her hayvan birbiriyle uyumlu değildir. Örneğin, kediler ve köpekler arada kavga etse de genel olarak aynı evin içinde yaşamlarını sürdürebilirler. Sizce kediler ve kuşlar aynı evin içinde yaşayabilir mi? Kediler kuşlara zarar verir mi? Bu durum her ne kadar kulağa çok ürkütücü gelmese de çok tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle, evinizde kedi ve kuşu aynı anda beslemeye karar vermeden önce bazı dikkat etmeniz gereken unsurlar vardır. Bu unsurlara yazımızın devamında değineceğiz.

Kuş ve Kedi Aynı Evi Paylaşabilir Mi?

Kediler, gerek evde olsun gerek sokakta olsun kuşlara her zaman ilgi duyarlar. Bir ağacın tepesinde duran kuş, bir kedinin içindeki avcı ruhunu uyandırabilir. Ancak yine de bu durum, patili dostlarımız ile kuşların aynı evi paylaşmasına engel değildir.

Kediler Kuşlara Zarar Verir Mi?

Patili dostlarımızın dikkatini en çok çeken şey, hareket eden nesnelerdir. Kediler, hareket eden her şeyin üstüne atlamaya bayılırlar. Tabii kuşlar da son derece hareketli hayvanlar oldukları için kedilerin dikkatlerini çekmeyi başaracaklardır. Bir kedi, kuş yakaladığında amacı ona zarar vermek ya da öldürmek değildir. Genellikle oyun amaçlı peşinden koşturur. Ancak yakaladığı zaman, pençeleriyle ve dişleriyle istemeden de olsa minik dostlarımızı yaralayabilirler. Maalesef bu yaralanmaların ölümle sonuçlanması da mümkündür.

Evinizde kuş ve kedi bakmak istiyorsanız kedinin iyi bir avcı olduğunu, kuşların da genellikle av olduğunu unutmamalısınız. Evet, kediler evcil hayvanlardır. Ancak evcil olmaları, doğalarında avcılık olduğu gerçeğini değiştirmez. Kedisi olanlar çok iyi bilir ki, kediler böceklerin, haşerelerin, kelebeklerin sürekli peşinde koşarlar ve onları yakalamadan bırakmazlar. Bu ısrarcılık kuşların üstünde de görülebilir. Daha önce de dediğimiz gibi amaçları zarar vermek değildir ancak zarar verebilirler. Çünkü bu durum kedilerin meraklı ve oyuncu bir avcı olma özelliğinden gelir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşu Hakkında Önemli Bilgiler

kuş ve kedi

Sadece Kediler Mi Kuşlara Zarar Verebilir?

Elbette ki hayır! Bazı kuş türleri de kedilere zarar verebilir. Örneğin, büyük ırk papağanlar sivri gagalarıyla ve kesin pençeleriyle kedinizin ağır yaralanmasına neden olabilir. Özellikle kediniz uysal ve çekingen ise bu durum kaçınılmazdır.

Kuşların ve Kedilerin Birbirine Alışması Mümkün Müdür?

Bu soru için net bir cevap vermemiz mümkün değildir. Çünkü bu durum kuş ve kedi ırkına, karakterine göre değişebilir. Hatta bazen bir bakarsınız, siz zarar veren tarafın kediniz olmasını beklerken kuşunuz kedinize zarar veriyor. Ya da birbirlerine hiç zarar vermeden çok iyi anlaşıyorlar… Dediğimiz gibi bu durum çoğu zaman değişiklik gösterebilir.

Kuş ve Kedi Aynı Anda Beslerken Bunları Unutmayın!

Kuşun kafesi muhakkak sabit ve kedinin ulaşamayacağı bir yerde olmalı. Böylelikle kediniz kuş kafesini patisiyle deviremeyecek, haliyle minik dostuna oyun amaçlı da olsa zarar veremeyecektir. Ancak kuşun kafesi herhangi bir sehpanın üstünde, kedinin çok kolay ulaşabileceği bir yerde olursa istemeyeceğimiz sonuçlara neden olabilir.

Kediyle kuşu muhakkak ayrı odalarda tutmanız gerekmektedir. Kuşunuzun kafesinin olduğu odaya patili dostunuzu almamalısınız. Çünkü kafesin yeri her ne kadar güvenli olsa da kedinin o odaya girip çıkması kuşunuzun strese girmesine ve korkmasına neden olabilir.

Kedinizin hiçbir şekilde kafesi sahiplenmesine izin vermemelisiniz. Kediler bir nesneyi sahiplenmeyi çok severler. Sahiplendikleri nesneyi de kolay kolay bırakmaz hatta yanına kimseyi yaklaştırmazlar. Bu durumu yaşamamak için kedinizin kafese dokunmasına izin vermemelisiniz.

Kedinizin ve kuşunuzun tanışması için acele etmemelisiniz. İlk aşama olarak kediniz ve kuşunuz sadece uzaktan birbirini görerek vakit geçirmelidir. Daha sonrasında, hayvanlarınızın sakin olduğunu hissettiğiniz bir anda kafesi kedinin biraz daha yakınına koyabilirsiniz.  Emin olduğunuzda kuşun kafesinin kapısını açabilirsiniz. Ancak bu tanışmayı gerçekleştirirken herhangi bir saldırma anı için yanınızda bir kişi daha olmasını tavsiye ederiz. Çünkü kediniz kuşunuza saldırmasa dahi korkup kaçabilir. Bunu da istemeyiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  5 Maddede Eğitimi Kolay Evcil Kuş Cinsleri

Kedilerin ve kuşların birbirine alışması zaman, özveri ve sabır gerektiren bir konudur. Belki hiçbir zaman anlaşmazlar belki de korktuğunuz gibi olmaz… Bunu zaman geçmeden bilemeyiz. Üzerinize düşen tek şey sabırlı ve dikkatli olmak olacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.