Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kanarya Kafesinde Olması Gerekenler Nelerdir?

Abone Ol 
Kanarya Kafesinde Olması Gerekenler Nelerdir?

Kanarya kafesinde olması gerekenler bilinmelidir. Böylece kuşa yaşanılası bir alan yaratılmış olunur. Kanarya kuşları hassas canlılardır. Bu yüzden de bakımları hassasiyet gerektirir. Genel anlamda sağlıklı bir kanarya, etrafında gerçekleşenlere karşı duyarlıdır ve tepkiler verir. Sürekli olarak hareket halindedir. Sesini iyi bir şekilde kullanır ve iştahı yerindedir.

Kanaryalar evde bakmak için uygun hayvanlardır. Aynı zamanda bakımları çok fazla maliyetli değildir. Bakımları ve beslenmeleri hususunda ne gibi gereksinimleri olduğu bilindikten sonra kanarya beslemek keyifli olacaktır. Bu noktada kanarya kafesinde olması gerekenler mutlaka tedarik edilmelidir.

Kanarya Kafesinde Olması Gerekenler

Kanarya Kafesinde Olması Gerekenler Nelerdir?

Kanarya dostlarımız için konforlu ve sağlıklı bir yaşam alanı tasarlamak amacıyla kafes içinde olması gereken birçok unsur var. Tüm bunlar kuşunuzun sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmesine olanak tanır. Kanarya kafesinde olması gerekenler şunları içerir:

1. Kanarya Tünekleri

Tünek, kanarya ve diğer kuşların sağlığı bakımından önemli olan bileşenlerden biridir. Bu yüzden de kafeste kesinlikle konumlanmalıdır. Kanarya kuşları, doğal ortamlarında ağaçların üzerinde yaşarlar. Bundan dolayı kafesin içinde oynamak ve dinlenmek için kuş tüneği gerektirirler. Kanarya tüneği, kuşun parmakları ile kavrayabileceği boyutlarda olmalıdır. Normal büyüklükte bir kanarya için 12 mm çap idealdir. Kuşunuz biraz büyük ise 14 mm çapındaki tünek uygun olacaktır.

2. Kanarya Yemlik ve Suluk

Kanarya kafesinde olması gerekenler listesinde kuş yemlik ve suluk da var. Kanarya kuşları için plastik bileşenden imal edilmiş çok sayıda kuş yemliği ve suluğu var. Bu tür ürünler kuşların sağlığı düşünülerek kaliteli malzemelerden yapılmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sultan Papağanı Albino Özellikleri Nelerdir?

3. Kanarya Banyosu

Kanarya kuşları, tıpkı muhabbet kuşları gibi banyo etkinliğinden büyük mutluluk duyarlar. Kuşunuzun temizlenmesi ve kaliteli zaman geçirmesi için kanarya banyoluğu edinebilirsiniz. Kuş banyosunun belirli aralıklarla suyunu değiştirmeyi unutmamalısınız. Banyoluğa konulan suyun temiz ve ılık olmasına dikkat etmelisiniz. Seçtiğiniz kuş banyoluğu çok derin olmamalıdır.

Kanarya Kafesinde Olması Gerekenler Nelerdir?

4. Kanarya Salıncağı

Kanarya kafesinde olması gerekenler söz konusu olduğunda kanarya salıncağı da bu listede yer alır. Bu sevimli kuşlar hayat dolu ve hareketli canlılardır. Sabit durdukları zaman azdır. Hareket halinde olmayı çok severler. Kuşunuzun kafesine ekleyeceğiniz kanarya salıncağı, onun hareket ihtiyacını karşılamasına olanak tanır.

5. Kanarya Gaga Taşı

Kanaryanızın kafesinde gaga taşı da olmalıdır. Kanaryaların yumurtlama, çiftleşme ve yavru besleme zamanlarında vitamin ve mineral gereksinimleri artar. Bu tür dönemlerde sağlıklarının korunması amacıyla kafeslerinde gaga taşına da yer verilmelidir. Çünkü gaga taşı, kanarya kuşlarının gereksinim duyduğu mineraller, demir ve kalsiyum açısından oldukça zengindir. Gaga taşı sayesinde kanaryanın gagası törpülenir ve şekil alır. Bu sayede kanarya, sağlıklı ve düzgün görünen bir gaga yapısına sahip olur.

6. Kanarya Kumu

Kanarya kuşlarının sağlığı bakımından önemli olan kuş kumu, kanaryaların özellikle de sindirim sağlığını teşvik eder. Kuşlar, yedikleri yemleri çiğneyemezler. Bu da yemlerin kursaklarında kalmasına sebep olur. Kuş kumu sayesinde sindirim teşvik edilir.

7. Kanarya Oyuncağı

Kanarya oyuncağı ile evcil kuşunuz sıkılmaz ve kaliteli zaman geçirir. Çeşitli oyuncakları kafese dahil ederek, kuşunuzun mutlu olmasını sağlayabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.