Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kanaryanın Ötmesi İçin Ne Yapılmalı?

Abone Ol 
Kanaryanın Ötmesi İçin Ne Yapılmalı?

Kanaryanın ötmesi için ne yapılmalı sorusu, kanarya besleyenlerin sık olarak sorduğu sorulardan biri. Kanaryalar, güzel görünümleriyle bilindiği kadar aynı zamanda hoş ötme sesleriyle de bir adım öne çıkar. Herkesin gününü aydınlatacak kadar muazzam sesler çıkaran bu kuşlar, kimi zaman ötmeyi bırakırlar. Peki, ötmeyen kanarya için neler yapılabilir?

Kanaryanın Ötmesi İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Kanaryanın Ötmesi İçin Ne Yapılmalı?

Kanaryanın ötmesi için ne yapılmalı bilmelisiniz. Kanaryanızın eskisi gibi ötmesini sağlamak adına yapabileceğiniz bazı şeyler var. Unutulmaması gereken ilk şey, diğer canlılar gibi bir kanaryanın da ilgiye ve iyi bakıma ihtiyacı olduğudur.

Kanarya yemi en önemli noktalardan biridir. Kanaryanın beslenmesi sağlık durumu üzerinde önemli sonuçlar sağlayacaktır. Yalnızca ötmesini değil, aynı zamanda tüy sağlığını ve ortalama yaşam süresini de olumlu anlamda etkileyecektir.

Bunlara ek olarak; kuşunuzun ferah ve konforlu bir yaşam alanı olmalıdır. Bunun için uygun boyutlarda bir kanarya kafesi edinmeniz son derece önemli. Ayrıca kanarya kafesini haftada en az iki defa temizlemeniz lazım.

Kanaryanın ötmesi için ne yapılmalı diyorsanız; şu detaylara da dikkat etmeniz gerekiyor:

  • Temiz su: Su yaşamak için gereklidir. Bu nedenle, ona her gün taze su vermelisiniz.
  • Çeşitli beslenme: Kuş yemi dışında sevimli kuşunuza sebze ve meyveler de sağlamalısınız. Haftada üç kez meyve ve sebze vermek önemlidir ve kanaryanın ötüşünü canlandırmaya yardımcı olabilir. Diğer yandan, kuşun mutlu olması ve sağlıklı beslenmesi için kuş krakerleri sunmak da gerekir.
  • Kafes konumu: Kanaryanın ötüşünü canlandırmak için kafesin konumu çok önemlidir. Kuşunuzun kafesi sakin, aşırı güneş ve rüzgâr almayan bir yerde konumlanmalıdır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuşlar Pirinç Yiyebilir Mi?

Kanaryanın Ötüşünü Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Kanaryanın ötmesi için ne yapılmalı açıkladık. Şimdi de kanaryanın ötüşünü etkileyen faktörlerden söz edelim. Bunlar:

Cinsiyet

Dikkate almanız gereken ilk şey, kanaryanızın erkek mi yoksa dişi mi olduğudur. İkincisinin şarkılar söylediği doğrudur, fakat şüphesiz en iyi sesler birincisine özgüdür.

Yaş

Bir kanaryaya nasıl öteceğini öğretmesi gereken ebeveyn kuşlardır. Fakat süreç kademeli olarak ilerler. Yani kuşunuz yaş aldıkça daha iyi bir şekilde ötecektir. Kanaryanız çok genç ise daha iyi ötmesi için biraz zamana gereksinimi olabilir.

Kanarya Neden Ötmeyi Bırakır?

Kanaryanın ötmesi için ne yapılmalı diyenler için bir diğer önemli husus ise kanaryanın neden ötmeyi bıraktığının bilinmesidir. Bu nedenler:

Tüy Dökme Dönemi

Kanaryalar doğal olarak genellikle iki ila üç ay süren bir tüy dökme döneminden geçerler. Normal olan şey, bu haftalar boyunca hayvanın ötme davranışı sergilememesidir. Yapılacak en iyi şey, ona daha fazla ilgi göstermek, ona daha iyi bakım ve hatta daha iyi gelişmesine yardımcı olacak bazı vitaminler sunmaktır.

Korku

Bazen çevrelerinde kedi, köpek gibi yırtıcı hayvanların olduğunun farkına varırlarsa çok korkabilirler. Dahası, kaçış olmadığı hissine kapılarak aşırı bir korku yaşayabilirler. Bu süreçte ise ötme eyleminden vazgeçebilirler.

Hastalıklar

Bazı hastalıklar kanarya ötüşünün durmasına yol aşabilir. Bir süredir kanaryanızdan ses çıkmıyorsa; onu bir veterinere götürmeniz önem arz eder.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.