Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Küsen Muhabbet Kuşu Nasıl Barışır?

Abone Ol 
Küsen Muhabbet Kuşu Nasıl Barışır?

Küsen muhabbet kuşu nasıl barışır? Küsen bir muhabbet kuşunuz varsa onu mutlu edebilmek adına bazı önemli noktaları bilmeniz gerekmekte. Bir muhabbet kuşunun sizinle barışması ve stresli olmaması için kesinlikle mutlu olması şarttır. Pek çok hayvan gibi muhabbet kuşları da ilgi ve sevgiye aç canlılardır. Muhtaç oldukları bu duyguyu onlara yaşatmadığınız sürece kuşlarınız streslenecek ve de sizinle küsecektir.

Muhabbet Kuşlarını Mutlu Etmenin Yolları

Küsen muhabbet kuşu nasıl barışır ve muhabbet kuşunuzu nasıl mutlu edebilirsiniz açıklayalım:

Konforlu Bir Alan Yaratın

Muhabbet kuşunuzu mutlu edebilmenin ilk yolu kesinlikle huzur içinde olacakları rahat ve konforlu bir yaşam alanıdır. Kuşlar, yalnızca kafeste tutulmamalıdır. Onlar özgür olmak ve uçmak isterler. Bu nedenden dolayı muhabbet kuşu kafesi dışında da güzel bir alan oluşturulmalıdır. Kafes içinde ise mutlaka kuş oyuncakları olmalıdır.

Kuşlarınız için seçeceğiniz kafesin küçük boyda olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü kuşlar rahat olmadıkları ve özgür bir şekilde hareket edemedikleri yerlerde mutsuz olurlar. Zamanla ise depresyona girebilir ve streslenebilirler. Bu psikolojik sorunlar da zamanla büyüdüğünde ne yazık ki tedavisi zor olan diğer çeşitli hastalıkların oluşumuna yol açabilir.

Küsen Muhabbet Kuşu Nasıl Barışır?

Beslenme Rutinlerine Dikkat Edin

Küsen muhabbet kuşu nasıl barışır diyenler için şu bilgiler de çok önemli: Her türlü canlının mutluluk kaynağı kesinlikle doğru ve sağlıklı beslenmeden geçer. Bu durum aynı şekilde muhabbet kuşları için de geçerli olmaktadır. Beslenme rutinleri ne kadar düzenli ve yeterli olursa o kadar mutlu olurlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşu Vitamin Kullanımı Gerekli mi?

Kuşlarınıza yemek olarak özel kuş yemleri, yulaf ve darı gibi tahıllar verebilirsiniz. Kaliteli kuş yemi tercih etmeniz çok önemli. Ayrıca kuş krakerleri ile sevimli kuşunuzun mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra meyve ve sebze olarak da kuşlarınıza iyi gelecek yiyecekleri araştırıp beslenme rutinlerine ekleyebilirsiniz. Çeşitli yiyeceklerin içerisine takviye olarak mineral ve vitamin bakımından zengin gıdalar ekleyip, kuşunuzun sağlıklı büyüme ve gelişimini olumlu yönde destekleyebilirsiniz. Bunun için kuş sağlık ve bakım ürünleri edinmenizde yarar var.

Yavru Muhabbet Kuşlarının Elle Beslenmesi Gerektiğini Unutmayın

Bazı durumlarda evcil hayvan dükkanlarında tam olarak büyüyen yetişkin bir muhabbet kuşu bulamayabiliriz. Onun yerine daha küçük şirin bir yavru alırız. Yavru kuşlara yetişkin kuş yemlerini veremezsiniz. Çünkü yetişkin kuşlar için üretilen yemler daha büyük bir yapıda olduğundan dolayı yavru muhabbet kuşları o yemleri sindiremez. Hatta ölümüne dahi yol açabilirsiniz. Bu nedenden dolayı yavru muhabbet kuşları için üretilen yemler alınmalı ve kesinlikle güvenilir markalar tercih edilmelidir.

Muhabbet kuşu yem seçimi esnasında kuşunuzun cinsi ve diğer çeşitli her türlü özelliğini göz önünde bulundurarak bir seçim yapmalısınız. Ayrıca yem karışımlarının normal sıcaklıkta muhafaza edilmesi ve de taze hazırlanması da diğer dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesidir. Muhabbet kuşunuzu beslerken bir kaşık ya da ağızlıktan yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda bir mahsul iğnesi de kullanabilirsiniz ancak, bu iğneyi yalnızca uzmanların kullanması gerektiğini unutmamalısınız.

Muhabbet Kuşunuzun Uyku Saatine Dikkat Edin

Küsen muhabbet kuşu nasıl barışır sorusunun bir başka cevabı da uykuyla ilgili. Yapılan çeşitli araştırmalara bakıldığında yetişkin ve de sağlıklı muhabbet kuşlarının gün içerisinde en az 10 ya da 12 saat kadar uyku uyuması gerektiği söylenmektedir. Bunun yanı sıra gün içerisinde yorgun hissettiklerinde de uyuyabilirler. Doğal bir ortamda yaşadıklarında gün batımında uyuyup gün doğumunda ise uyanırlar. Bu sayede doğal uyku döngüsünü kazanmış olurlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşunun Ömrü,Bakımı ve Hastalıkları

İyi bir muhabbet kuşu bakıcısı olmak istiyorsanız kesinlikle kuşunuzun her türlü davranış ve özelliklerini bilmeniz gerekmektedir. Kuşlar da tıpkı diğer canlılar gibi belli bir rutine ihtiyaç duyarlar. Bu rutinler yerine getirilmediği takdirde hastalanma ihtimalleri oldukça yüksektir. Ayrıca muhabbet kuşları oldukça hassas bir yapıda olduklarından dolayı hastalandıklarında iyileşmeleri ne yazık ki zor olabilmektedir. Bu sebepten ötürü muhabbet kuşunuza gerekli sevgi ve ilgiyi verip onlarla iletişim halinde olmaktan kaçınmamalısınız. Aynı zamanda beslenme ve bakım rutinlerini de hiçbir şekilde aksatmamaya özen göstermeniz gerekmektedir.

Muhabbet Kuşunuzu İyi Tanıyın!

Kuşlar, kendilerini ifade edebilmek adına bazı davranışlar sergilerler. Bireysel olarak bu durumda farklılıklar olsa da genel koşullar çerçevesinde bu davranışlardan çeşitli anlamlar çıkarılmıştır. Mutlu olan bir kuş, tüneği içerisinde oldukça gururlu bir şekilde duracak ve de tüylerini kabartmış bir şekilde oturacaktır. Oldukça gevşemiş ve rahat bir görünüme sahip olup çeşitli ahenkte sesler çıkartmaya çalışacaktır. Bunun yanı sıra duyulabilecek bir seviyede yem yiyormuşçasına gagasını gıcırdatacaktır.

Korkan bir kuş ise yüksek bir sesle çığlık atacaktır. Aynı zamanda tüyleri düzleşmiş bir şekilde gözlerinde tehlikeli işaretler oluşacaktır. Halinden memnun olmayıp üzgün bir ruh haline sahip olan kuş ise kanatlarını vücudundan uzak bir şekilde tutup, çoğunlukla gagası açık bir şekilde zar zor nefes alacaktır. Bu davranışı gösteren kuşların mutlu olmadığını anlayabilirsiniz. Bir şeyden korkmuşlardır ya da bir durum onları üzmüş demektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.