Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kuşların Konuşması İçin Ne Yapılmalı?

12.11.2021
1.337
Abone Ol 
Kuşların Konuşması İçin Ne Yapılmalı?

Kuş ebeveyni olarak; kuşların konuşması için ne yapılmalı diye merak ediyor olabilirsiniz. Hepimiz biliyoruz ki tüm kuşların konuşma yetenekleri yoktur. Kanarya ve martılar ötme sesleriyle bilinirken, papağan familyasındaki kuşların konuşma yeteneği vardır. Papağan familyasında bir sürü kuş türü bulunmaktadır. Bazı türlerin konuşma yeteneği çok iyiyken, bazı kuşlar ise o kadar iyi konuşamaz. Aynı şekilde muhabbet kuşları da konuşma konusunda son derece başarılı canlılardır.

Evinize sevimli bir kuş aldınız. Güzel tüyleri, renkli gagaları, komik ses tonları ile dikkat çeken bu kuşların konuşmasını nasıl sağlarız? Nasıl bir eğitim alırlarsa konuşabilirler? Ne kadar sürede konuşurlar? Kuşlara ses kaydı dinletmek konuşma eğitimi için faydalı olur mu? Kuşların kelime dağarcığı ne kadardır? Bu soruların cevaplarını sizler için araştırdık.

https://www.youtube.com/watch?v=9GxZf-WFA8E

Kuşlar Ne Zaman Konuşmaya Başlar?

Kuşların konuşması için ne yapılmalı? Yavru kuşunuzu sahiplenip eve getirdikten sonra, önce ona elinize korkmadan gelmeyi öğretmelisiniz. Bu alışma süreci uzun olmayacaktır. Ancak yine de siz minik kuşunuzu sıkmamalı, ona karşı anlayışlı olmalısınız. Sevimli kuşunuz elinize gelmeye başladığı andan itibaren konuşma eğitimine başlayabilirsiniz.

Erkek kuşlar, dişilere göre çok daha konuşkandır. Eğer eğitimin biraz daha kolay olmasını istiyorsanız mutlaka erkek kuş almalısınız. Dişi kuşlar da konuşur ancak eğitimlerinde çok daha sabırlı olmanız gerekmektedir. Aynı zamanda erkek muhabbet kuşlarının doğasında dişisini etkilemek olduğu için taklit yetenekleri de oldukça fazladır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sultan Kuşu Ne Kadar Yaşar? Bu Kuşların Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Muhabbet kuşunuzun ne zaman konuşacağı hakkında oldukça sabırsız olduğunuzun farkındayız. Ancak minik kuşunuzun konuşması tamamen sizin göstereceğiniz ilgi ve özveriye bağlı bir durumdur.

Kuş Konuşma Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

Kuşların konuşması için ne yapılmalı diyorsanız; kuş konuşturma eğitimi hakkında bilgi sahibi olmanız gerektiğini bilmelisiniz. Yazımızın başında da dediğimiz gibi, konuşma eğitimini muhabbet kuşunuz elinize gelmeye alıştıktan sonra vermeye başlamalısınız. Çünkü siz ne kadar ilgilenseniz de eğer minik kuşunuz size tam olarak alışmadıysa, konuşma eğitimine karşılık vermeyecektir.

Muhabbet kuşunun konuşma eğitimi, 40 günlük olduğu zaman vermeye başlanabilir. Konuşma eğitimine, gün içinde sevimli kuşunuzun kafesinin yanına gidip ona ismi ile hitap ederek başlayabilirsiniz. Bunu yaparken sesinizin hep aynı tonda olmasına özen göstermelisiniz. Oldukça oyuncu olan muhabbet kuşları, sizi dinlemiyor gibi gözükse de gözü ve kulağı daima sizdedir. İsmiyle seslenme etkinliğini 5-10 dakika aralıklarla yapmanız uygun olacaktır. Ayrıca, muhabbet kuşu konuşturma yemi ile eğitimi destekleyebilirsiniz.

Kuşların Konuşması İçin Ne Yapılmalı?

Konuşma Eğitimi Verirken Kuşunuzu Sıkmamaya Özen Gösterin

Kuşların konuşması için ne yapılmalı açıklarken, diğer önemli hususlardan da söz edelim. Muhabbet kuşları eğitime açık, oyuncu ama bir o kadar da sıkılgan canlılardır. Bu nedenle, kelime tekrarlarını 5-10 dakikadan daha fazla yapmanız onun canını sıkabilir. Günde 2-3 kere bu tekrarı yapmanız hem kelimelerin kuşunuzun aklında kalması için hem de kalan vaktinde oyun oynayabilmesi için oldukça yeterli bir süre olacaktır. Sonuç olarak; kuş yemleri ile rahatça beslenmesi ve kuş oyuncakları ile oynaması için ona zaman tanımış olursunuz.

Peki, kuşunuz tahminen ne zaman konuşur? Bu sorunun cevabı oldukça değişkenlik göstermekle birlikte, genelde 6 ay içinde konuştukları görülmüştür. Ama bu süre zarfında sizin üstünüze düşen sorumluluk oldukça fazladır. Hem tekrar etmekten sıkılmamalı, hem de kuşunuzun sıkılmasını engellemeniz gerekmektedir. Böylelikle birlikte bir hayli keyifli zaman geçirebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dişi Muhabbet Kuşu Özellikleri Nelerdir?

Halk arasında, muhabbet kuşlarının karanlıkta konuştuğuyla ilgili bir kanı vardır. Bu oldukça yanlış olmakla birlikte minik kuşunuzun korkmasına neden olabilir. Çünkü muhabbet kuşları karanlıktan tedirgin olabilen canlılardır.

Kuşlara Konuşma Eğitimi Ses Kaydı ile Verilebilir Mi?

Kuşların konuşması için ne yapılmalı diyenler için bir başka önemli detay da ses kaydı konusu. Biz insanlar olarak, her şeyin kolayına kaçmayı severiz. Bazı durumlarda haklı olabiliriz. Çünkü gün içinde sürekli bir hareket halindeyiz. İşe, okula gidiyoruz, belli başlı sorumluluklarımız var. Belki de akşam eve geldiğimizde minik kuşumuzla 10 dakika bile konuşacak halimiz olmuyordur. Ama bunların hiçbiri bir bahane değildir.

Muhabbet kuşu eğitimi, en az bir çocuğun eğitimi kadar meşakkat isteyen bir süreçtir. Bu nedenle de, muhabbet kuşunuza ses kaydı ile konuşma eğitimi vermek pek verimli olmayacaktır. Çünkü sevimli kuşunuzun, sizin ilginize ihtiyacı vardır. Böylelikle konuşma eğitimini çok daha iyi bir şekilde tamamlayacaktır.

Kuşunuz Ne Zaman Konuşacak?

Kuşların konuşması için ne yapılmalı? Muhabbet kuşunuz ile konuşma eğitimlerine başladığınız zamandan ortalama 3 ay sonra, sevimli kuşunuz kelimeleri telaffuz etmeye çalışacaktır. Tam söyleyemese bile ses çıkarmaya çalışması eğitimlerin iyi gittiği anlamına gelmektedir.

Zaman geçtikçe muhabbet kuşunuzun ağzından çıkan kelimeler daha anlaşılır olacaktır. Ancak nasılsa söylemeye başladı diye eğitimleri bırakmamalısınız. Sevimli kuşunuz bir kelimeyi tam olarak öğrenmeden ikinci kelimeye geçmeniz konuşma eğitiminin yavaşlamasına neden olur.

Muhabbet kuşunuz 2-3 basit kelimeyi iyice kavradıktan sonra, ona kelime öbekleri öğretmeye geçebilirsiniz. Minik kuşunuzun konuşma eğitiminde bu şekilde aşama aşama ilerlerseniz konuşmasının çok daha başarılı olduğunu göreceksiniz.

Kuşların Kelime Dağarcığı Ne Kadardır?

Kuşların konuşması için ne yapılmalı açıkladıktan sonra kuş dostlarımızın kelime dağarcığından bahsedelim. Muhabbet kuşunuz size yeteri kadar alıştıysa ve bulunduğu ortam onu strese sokmuyorsa, ona iki günde bir yeni kelime öğretebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşu Aksesuarları Nelerdir?

Muhabbet kuşlarının eğitimi tamamlandıktan sonra yaklaşık 30 tane kelime öğrenebilecek kapasiteleri vardır. Ancak kelime tekrarlarını ihmal etmemeniz gerekiyor. Aksi takdirde, nasılsa öğrendi diye kuşunuzla ilgilenmeyi bırakırsanız, öğrendiği kelimeleri de unutabilir. Tekrarlarınız sayesinde, sevimli dostunuzun kelime dağarcığını genişletebilirsiniz.

Kuşların Konuşması İçin Ne Yapılmalı?

Kuşların Söylemeyi Sevdiği Kelimeler Nelerdir?

Kuşların da sevdiği kelime mi olur demeyin! Evet, yanlış duymadınız. Muhabbet kuşlarının söylemeyi sevdiği birçok kelime vardır. C, Ç, S, Ş, P, J, K ve Z seslerinin oluşturduğu kelimeler, muhabbet kuşlarının söylemeyi oldukça sevdiği kelimelerdir. Örnek vermek gerekirse; aşkım, cici, babacık, öpücük, maviş, koş…

Muhabbet kuşlarınız bu kelimeleri iyice öğrendikten sonra, sevdiği kelimelerle ilgili küçük cümleler bile kurabilirler.

Kuşunuza Konuşma Eğitimi Verirken Yapmamanız Gerekenler Nelerdir?

Kuşların konuşması için ne yapılmalı detaylıca anlatırken, bu konuda dikkat edilmesi gerekenlere de değinelim. Oyun oynamayı oldukça seven muhabbet kuşlarının eğitim sırasında kafesinin içinde olan oyuncaklar dikkatini dağıtacaktır.

Muhabbet kuşu kafesi içinde iken sürekli oyuncakları ile ilgilenmek isteyen sevimli kuşunuz sizin söylediğiniz kelimeleri dinlemeyecektir. Haliyle öğrenemeyecektir. Bu durumun önüne geçmek için muhabbet kuşunuz ile konuşacağınız zaman kafesin içinde onun ilgisini dağıtacak oyuncak ve benzeri her şeyi kaldırmalısınız. Böylelikle sevimli dostunuzun tüm dikkati sizde olacaktır.

Bir Kafeste İki Kuş İyi Bir Fikir Mi?

Muhabbet kuşları oldukça arkadaş canlısı canlılardır. Kafesinde bir arkadaşının ona eşlik etmesi oldukça iyi bir fikirdir. Ancak bunu, sevimli kuşunuzun konuşma eğitimi bittikten sonra yapmanız çok daha iyi olacaktır. Çünkü muhabbet kuşunuz kafesinde birlikte olduğu arkadaşıyla oyunlar oynamaktan, onunla ilgilenmekten size asla odaklanamayacaktır. Kuş kafesi modellerini keşfetmek için TIKLAYINIZ!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.