Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Affenpinscher Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Affenpinscher Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Affenpinscher köpek ırkı, birçok insanın ilgisini çeken sevimli bir cinstir. Kısa ya da orta boyutlarda olabilen tür, aslında maymuna benzeyen köpek olarak da tanınır. Almanya’ya özgü olan ırk, dünya çapında ünlüdür.

Affenpinscher Köpek Irkı Özellikleri

Affenpinscher Köpek Irkı

Ülkemizde ve global çapta tanınan ve tercih edilen Affenpinscher, siyah tüyleri, sevimli yüzü ve bakımının kolaylığı ile fark yaratır. Bu köpeklerin başlarının çevresinde yele meydana getiren kısa tüyler mevcuttur. Bu da onların çok daha sevimli görünmelerine imkan tanır. Alıngan ve eğlenceli bir doğası vardır. Sahibine çok düşkündür. Yalnız kalmaktan pek hoşlanmaz.

Bu köpeklerin tüyleri genelde siyah olmakla birlikte bazı köpeklerde gümüş tonları görülebilir. Arkadaş canlısı olan Affenpinscher, oyunlar oynamayı ve aile etkinliklerine dahil olmayı çok sever. İyi koşullarda bakıldığı zaman 12-15 sene boyunca hayatta kalır.

Affenpinscher Köpek Irkı Karakteri Nasıldır?

Karakteriyle de adından bahsettiren Affenpinscher köpek ırkı, eğlenceli ve oyun sever bir hayvandır. Bu sevimli köpeklerin iradeli bir mizaca sahip olduğu söylenir. Ailesine karşı son derece sevgi dolu olan Affenpinscher köpekler, yabancılara karşı temkinli yaklaşır. Çocuklarla ve diğer köpeklerle de çok iyi geçinir. Dost canlısı olduğu için çocuklu ailelere önerilen cinslerden biridir. Eğitimi kolaydır ve kısa süre içinde eğitime yanıt verir. İyi huylu bir köpek olması için sosyalleşmesine özen gösterilmesi önem arz eder.

Affenpinscher Köpek Irkı Tarihçesi

Kökeni 1600’lü yıllara uzanan Affenpinscher, Almanya’da ortaya çıktı. O dönemler boyut olarak biraz daha büyüktü. Ev ve ahırlarda kemirgenleri yok etmek amacıyla yetiştirildi. Bu süreçte de sevilen bir evcil köpek haline geldi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Shetland Sheepdog Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık

Affenpinscher köpeklerin Alman Pinscher ve Pug köpeklerin yetiştirilmesinde önem rol oynadıkları düşünülüyor. Bunlar haricinde Brüksel Grifonu ve Schnauzer gibi ırkların gelişiminde de tercih edildiği söyleniyor. Cins, AKC tarafından 1936 senesinde tanınmıştır. Günümüzde de popüler bir ırk olarak bilinir.

Affenpinscher Köpek Irkı Bakımı Nasıldır?

Affenpinscher köpek bakımı, büyük bir titizlik ve dikkat gerektirmektedir. Böylece köpeğin uzun seneler boyunca hayatta kalması ve yaşamına sağlıkla devam etmesi mümkün olabilecektir. Yüksek enerjili bir köpek olmayan Affenpinscher, her gün orta düzeyde egzersiz gerektirir. Bunun yanı sıra iyi huylu bir köpek olabilmesi için tutarlı bir eğitimden geçmesi ve sosyalleşmesi mühimdir.

Düzenli tüy bakımı, bu köpeklerde de oldukça önemlidir. Haftada bir ila iki kez tüylerinin taranması, Affenpinscher köpeklerin daha sağlıklı ve bakımlı görünmelerine yardımcı olabilecektir. Öte yandan bu hayvanların kulak ve göz bakımı da aksatılmamalıdır. Gözleri ve kulakları haftada en az bir defa kontrol edilip temizlenmelidir.

Affenpinscher köpek cinsi için pati bakımına da dikkat edilmesi gerekir. Patileri silinip temizlenmelidir. Tırnaklar uzamış ise kırpılmalıdır. Köpeğin banyo ihtiyacı var ise yaptırılmalı, bu sırada da kaliteli köpek şampuan ve banyo ürünleri tercih edilmelidir. Köpeğin dış mekan gezintilerine çıkması sağlanmalıdır. Günde birkaç saat kadar aktif kalmasını teşvik edilmelidir. Köpek oyuncakları yardımı ile hayvanın hareket etmesi ve eğlenceli zamanlar geçirmesi mümkün olabilir.

Affenpinscher Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı Nedir?

Affenpinscher köpeklerin beslenmesine özen gösterilmesi gerekmektedir. Kaliteli mamalar ile beslenen hayvan, sağlıklı ve uzun ömürlü olabilecektir. Köpeğe besin bileşenleri açısından zengin mamalar verilmelidir. Beslenme düzeninde yaş ve kuru mamalar yer almalıdır. Sonuç olarak beslenmesinde çeşitlilik elde edilmiş olunacaktır. Köpeğe verilecek olan mama, protein, lif, vitamin ve mineral açısından tam ve dengeli bir mama olmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Popüler Safkan Köpek Cinsleri
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.